Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závislost na internetu

Od: kajja odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká jiná možnost, jak se zbavit závislosti na internetu, než jej úplně zrušit a vše potřebné si dělat jen v knihovně. Několikrát jsem se o to pokoušel, ale vždy si řeknu, že najdu jen něco konkrétního, pak mě zyujme nějaký nadpis a už v tom jedu...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Ahoj.
Existuje jiná možnost.
Práce, práce a práce.
K tomu jiné zájmy, např. sport.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. (Předpokládám, že jste mladý hoch). Ono to tak vážně zní – závislost na internetu – skoro jako diagnóza. Ale ve skutečnosti jde spíš o obyčejné zabíjení času. Co dělat? Mrknu, co je nového na netu => a je to. Chybí návyk na pravidelné potřebné a užitečné činnosti: utřít denně prach, vytřít podlahu, vyluxovat, dojít na nákup jídla, poskládat si oblečení, zacvičit si, zaběhat si, umýt koupelnu, umýt boty, udělat někomu radost, něco nového se naučit, pobýt v kolektivu soukmenovců – načerpat nové podněty, mít koníčky – focení, kolektivní sport, naučit se hrát na nějaký hudební nástroj (raději ne bicí) – docházet třeba k soukromému učiteli, jít na brigádu => na toho učitele si vydělat ... a to dělat v pravidelných časech. Pokud k tomu přistoupíte zodpovědně, budete z toho mít dobrý pocit, "něco za vámi bude vidět" a na internet zbude jen minimum času. Tak držím palce. Ida

mate59
hodnocení

1x

Je to jen opevné vůli,jinak ne.Stanovit si čas strávený na netu a pak to vypnout.Nebo se jít léčit.

hodnocení

1x

Já si myslím, že když mozek vezmeme jako sofistikovaný computer, jsem hluboce přesvědčená, že tomu tak je, pak se stane, jako s každým počítačem, že se začne chovat , říkejme tomu podivně. Prostě si vytvoří program ZÁVISLOST. Je lhostejné jakou a na čem. Alkohol, kouření, práce, sex, Nemá ikonku, nevíš a nenajdeš kde si to uožil, nejde to vymazat. Hodíš do koše, odinstaluješ, děláš nemožné a prd prd, slavný soude, je někde zašitý a tichounce se chechtá a čeká na příležitot, na spouštěcí moment a zase vyleze. Vítěz! *alene* Není to zákonité, každy mozek, comuter je přístupný něčemu jinému.

Blbost? Phádka? Fantazie naprostého laika? Myslíte?

hodnocení

1x

Pokud v sobotu nebude pršet, jdu si dát v kopcích 100+km na MTB. Vezmu Vás sebou a pokud pravidelně nejezdíte, garantuji Vám, že internet a MT bude to poslední na co budete po dojezdu domů myslet.

hodnocení

0x
Nastavit si denní čas na internetu. Myslím, že existuje program na stopnuti internetu po nastaveném čase.

hodnocení

0x

Ne, že bych byl přímo závislák, ale taky asi trávím na Internetu víc času, než bych měl. Přemýšlel jsem o časovém spínači, který by po určité době jednoduše odpojil modem od napájení. V případě nutnosti by se sice dal zase ručně zapnout, ale to už by při troše dobré vůle člověk neudělal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]