Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych si zažádat o pracovní povolení v Kanadě, které poskytuje kanadská ambasáda maximálně na 12 měsíců. K žádosti je potřeba přiložit také rezervaci zpáteční letenky. Odletět bych chtěla někdy na podzim, momentálně je však možné dohledat maximálně letenky do května příštího roku.
Nevíte jak to řešit? Jediná možnost, která mě napadá je koupit letenku a pak datum změnit, ale to je většinou za poplatek a moc se mi do toho nechce. Je nějaká možnost získat letenku s odletem na podzim a návratem přibližně za rok?
Nedávno jsem sháněla letenky pro jednoho známého do Izraele s velmi konkrétní společností a bylo mi řečeno, že momentální situace v letovém plánu je taková, že se klidně i let v září (požadovaná doba) může změnit, lety na příští rok, když jsem se ptala cca na březen/duben, prý ještě nejsou jisté vůbec. Takže se obávám, že zpáteční letenka s konkrétním datem za rok bude dost problém Asi bych to udělala, jak sama uvažujete - prostě objednala let a pak za poplatek změnila datum. Když to datum změníte zavčas, nemusel by být poplatek ani nijak veliký. A ještě k tomu datu - ptala bych se u konkrétních společností, se kterými chtete letět, resp. dívala se na jejich konkrétní letový plán (lze dohledat na netu), spíš než takhle přes vyhledávač. Ony internetové vyhledávae taky nemusejí mít aktualizované info. A až se zeptáte, můžete pak zkusit zpětně dohledat přes internet, jestli daný let někdo nenabízí levněji... Snad rozumíte, píše se mi trochu krkolomně, pardon...
Ještě bych chtěla dodat, že jsem měnila letenku jednou jedinkrát v životě, a to cca před 9 lety (no já vím, velmi aktuální.. :D ), kdy byly ceny letenek úplně jinde, než jsou teď, ale změna mě stála asi 15 (20?) liber, tj. nic až tak závratného. Při dnešní situaci bych čekala poplatek podobný, ale možná naopak to bude nadsazené kvůli nízké ceně letenek, nevím. Jen úvaha...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.