Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní neschopnost ,misto pobytu

Od: kokoko odpovědí: 3 změna:

Dobrý den ,při pracovní neschopnosti nemusím být na adrese trvalého pobytu ,mohu nahlásit lékaři že budu například na chatě... to jde -lékař s tím musí souhlasit .Ale zajímá mě zda je možné aby moje přítelkyně trávila víkendy mimo své trvalé bydlíště a byla u mě abych se o ní mohl postarat a pečovat o ní Děkuji za názory

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jestli dobře chápu dotaz, tak Vaše nemocná přítelkyně nahlásila místo bobytu v neschopnosti ve svém bydlišti a o víkendu by měla být u Vás?

Tak to nelze. Neschopný musí být celou dobu neschopnosti v místě, které oznámil doktorovi (mimo případné povolené vycházky). A je zcela jedno, jestli to bude na chatě, u Vás doma, nebo v místě trvalého pobytu.

Mimochodem - místo trvalého pobytu (nebo jak se to teď jmenuje) je pouze administrativní údaj pro doručování úřední pošty a případných exekucí a jinak nemá vůbec žádný význam.

doplněno 22.08.21 08:56:

Jestli jsem to pochopil špatně a ten neschopný jste Vy, může u Vás být Vaše přítelkyně samozřejmě kdykoliv bez omezení.

hodnocení

1x

Jak píší kolegové, trochu jste to domotal a není jasné, zde marodíte Vy, nebo přítelkyne.

Jednoduše řečeno... do neschopenky se vypisuje jen a pouze jedna adresa na které se musíte (s vyjímkou vycházek) zdržovat po celou dobu nemoci. Tato adresa nemusí nutně být trvalým bydlištěm.

hodnocení

0x

Tedy, pěkně jste to domotal. Jak píše @magdon, rovněž se domnívám, že nemocná je Vaše přítelkyně. Abych odpověděl na dotaz, Vaše přítelkyně může víkendy během nemoci klidně trávit u Vás, jde jen o to, že tam musí trávit i pracovní týden. Během nemoci nelze putovat mezi několika místy.

Pokud již má nahlášené místo pobytu během nemoci doma, může jej se souhlasem lékaře změnit, třeba na Vaši adresu. To jde, teoreticky, lékaři to dělají obvykle neradi. Ale jde to jen jednou, pak už musí zůstat kde je, tedy u Vás...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]