Nejste přihlášen/a.
Za socíku tam byly dráty, pooraný pás a vysoký plot a z věžiček, na kterých hlídkovala ozbrojená pohraniční stráž byl každý úsek vidět. Navíc lesy procházeli psovodi. Teď to tak není. Někde je snaha, ale není to tak důmyslné. Třeba mezi Chorvatskem a Bosnou, která není v EU, se jen prokážete a jedete dál. Nikdo Vám nekontroluje kufr. A v Bosně potkáváte migranty veměs černé pleti, co přežívají v polorozpadlých domech a snaží se dostat do Německa. Ti vám vysvětlí, že se marně pokoušejí přejít do Chorvatska. Jeden si stěžoval, že už mu chorvatská stráž sebrala 6 mobilů. Nevím, kdo jim dodává nové mobily. Maďaři před několika lety stavěli na svoji obranu vysoké ploty a stejně jim to invaze poničila nebo se podhrabali. Už se nesmí střílet, jako to bylo za socíku, jen je chytat a vracet, odkud prišli. A uhlídat se to stoprocentně nedá. Navíc nalezou tajně do kamionů, kde se skryjí ve zboží, nebo se přes hranici dostanou na podvozcích vlaků. Někde se prostě najde škvíra, kudy. Průšvih je, že většina za to převezení zaplatí, tak je to vlastně pro převaděče nebo majitele lodí, byznys. Pak je taky otázka, kdo jim ty peníze na cestu dá. Jestli nějaké organizace, kterým jde o to oslabit EU. Příčina téhle migrace je taky v tom, že když si západní země zabíraly v předchozích stoletích kolonie v Africe a Asii, tak myslely především na sebe. Z obsazených zemí vyvezli suroviny, domorodci na ně dřeli v drsných podmínkách a jejich životní úroveň na rozdíl od kolonizátorů nerostla. A jak viděli v Tv život na západě, tak chtěli totéž. Pak jsou ale běženci, kterým se doma nechce makat, ač práce by tam pro ně byla, tak jdou raději tam, kde dostanou na ruku sociální dávky. Ono je těžké rozlišit, kdo jde zoufalý z válkou postižené země a od těch, co jdou rabovat evropská města a postupně je obsadit.
Srpen a uz ve skole? Tos ten dotaz o par tydnu uspechal, frajere.
I trolit se musi umet. A ty pokazis i to.
Tak nevím, ale zjevně vás toho v té letní škole moc nenaučili. Hranice ČR není vnější hranicí EU - nelze tedy obě hranice směšovat (viz nadpis a text otázky). Co se týká té uzavřené hranice ČR, ve čtvrtek jsem projel půl ČR a půl Německa a nejen na hranicích, ale nikde po celé cestě jsem nenarazil na jedinou kontrolu.
Tak to mně se nedávno povedlo přejet do Německa omylem, když jsem si špatně zadal souřadnice v navigaci. Všiml jsem si toho teprve když mě zaujaly německé dopravní směrovky. Být to před 35 lety, rozhodně by se to stát nemohlo (v horším případě by mě na hranicích zastřelili ).
Znám jednoho, co ještě před Schengenem (a navigacemi) pelášil z jihu Německa domů a přehlídl tu správnou směrovku pro odbočení. Tak si to v klidu metelil po dálnici svých 160, až dojel k hranici. Celníci měli podivné uniformy a poněkud šišlali . A abych nechodil daleko: V ten čtvrtek jsem dojel v Německu na místo určení, vypnul mobil (s navigací) a po jednání ho zapnul. Ne tak navigaci. Ač jsem měl stažené offline mapy i povolený datový roaming, nevzpamatovala se. Tedy jsem vytáhl záložní, asi 10 let starou a vyrazil. To, co se dělo potom se dá shrnout do věty: Vrátil jsem se domů s botama od sněhu a s banánem v ruce. Jako náplast na nesmyslnou časovou ztrátu pak někde u Hořovic volal kolega, jedoucí druhým autem, kde jsem. On jel přímo, ale celou dobu, kdy my jsme bloudili po Německu, strávil v zácpě na dálnici, měl náskok asi 3 kilometry
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.