Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím zkušenější o radu. Bydlím 20 let v nájem. bytě, na rok odjíždím. Byt bude obývat po tu dobu se souhlasem majitele budovy podnájemník. Podnájemní smlouvu pro něj mám, ale:
1) Podnájemnice složí kauci atd. Ve smluvě řeším jen jak uvést její trvalé bydliště - v OP má trvalé, o němž mi na rovinu řekla, že je to předchozí nájemní byt,kde už nebydlí,v OP ho ale nechala. Jde mi o to, kde bych ji pak naháněla,kdyby utekla,něco zničila...Jak říkám, kauci složí,číslo OP i r.č.mám,ale je to cizí člověk,jistě chápete opatrnost.
Byt si v době trvání podnájmu průběžně přijedu zkontrolovat. Risk je to vždy - většinou nevíte komu pronajímáte.
Mám chtít nějaké spojení na ni do práce? Když nemá v OP trvalé funkční bydliště...
2) Je ještě něco na co radíte dát ze zkušenosti pozor?
Pojištění odpovědnosti k bytu pro případ škody třetí osobě (vytopit byt pod námi atd.) uzavře.
Děkuji.
Neexistuje 100% jistota, že podnájemník bude OK. Vždy se najdou neslušní a zlí lidé.
Trvalý pobyt v občance neřešte, páč to je jen evidenční zápis, nic to neřeší. Já si beru číslo telefonu, i když ho pak několikrát mění. Emailovou adresu rovněž.
kde bych ji pak naháněla,kdyby utekla,něco zničila***Vy jí nedoženete, jen soud, či policie, když se bude chtít před Vámi schovat...
Je dobré požádat dobrého souseda aby měl oči otevřené a pokud bude třeba, ihned Vás informoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.