Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejsem si jistá vztahem své dcery

Od: petra54 odpovědí: 24 změna:

Zdravím...mé dceři je čerstvě 19 let a začala teď chodit se starším klukem, kterému je již 25. Dcera bude letos teprve maturovat a on už pomalu dodělává vysokou školu. Je podle vás tento věkový rozdíl v pořádku? Že on bude za chvíli pracovat a ona terpve zahájí svá studia na vysoké škole? Vztah jí samozřejmě přeju, pokud je v něm šťastná a možná o tom až moc přemýšlím, jenom by mě zajímal i názor někoho dalšího...zda to opravdu řeším zbytečně.

Děkuji za Vaše názory :)

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kajman
hodnocení

26x
Stala byste o to,aby vám do vašich vztahu kecala vaše matka?

hodnocení

16x

Nekecejte jim do toho. Oba jsou dospělí. Vůbec se do toho neangažujte, pokud chcete, aby Vás oba měli rádi. I kdyby to bylo špatně, tak si stejně nedá dcera říct. A klidně někomu funguje věkový rozdíl 10 let a někomu ne a funguje 2-4roky mezi partnery.

To ví jen oni.

hodnocení

9x

Zdravím. Ten věkový rozdíl se mi zdá v pořádku pokud je dceři 19 let. Já bych se toho nebála. Je to na dceří jaké si určí v životě priority. Hlavně ať je spokojená a šťastná. Sama si musí přijít na to, zda je toto pro ni ten pravý partner do života, nebo jen známost která jí projde životem.

hodnocení

9x

Šestiletý rozdíl je ideální:)

Plný souhlas-všechny mé osudové ženy , včetně mé sestry sestry a manželky jsou, (byly) o šest let mladší

hodnocení

8x

Já myslím, že je to ideální. Ten, kdo je již v životě trošku dál (práce), poskytuje často studentovi nezbytné zázemí a stabilitu. To člověk, který sám bojuje (a že VŠ je většinou boj), někdy nedokáže.

Ale v zásadě souhlasím s kajmanem...*nevi* jistá by si měla být dcera a to je vše, na čem záleží.

hodnocení

5x

Když je vaše dcera zaláskovaná, stejně s tím nic neuděláte. Hodně bude záležet na tom, jak ji bude ten její přítel podporovat ve studiu na VŠ, jak často se budou vídat, pokud nebudou bydlet v jednom městě a tak. Asi tomu nechte volný průběh. Ale asi vás chápu, že máte obavy. Který rodič by neměl?

hodnocení

5x

Máte pocit, že by jste, jako mládence své dcery, přivítala stejně starého, zednického nebo natěračského učně před závěrečnými zkouškami. To byste byla ráda a vítala ho s otevřenou náručí?

hodnocení

4x

Tohle by mělo smysl řešit až v případě, kdyby chtěli mít společnou hypotéku nebo dítě. Jestli ale spolu bydlí někde v podnájmu nebo mají jen občasný sex, tak to řešit nemusíte vůbec nijak.

odja
hodnocení

4x

Jako matka máte asi strach o svou dceru, ale spíše buďte v pohodě, že má takového hocha. Dodělá vysokou školu a bude pracovat. Co je na tom divného.. Až jemu bude 31, ona dodělá vys.školu a bude jí 25. To je akorát tak přibližný věk na založení rodiny. A ty roky je aspoň prověří, jestli to spolu vydrží nebo se rozejdou. Jejich život.

mirek22*
A pak se tady zeptá jde se jí má dotýkat
jas

A jestli jí má šáhnout do vaginy dneska nebo až po svatbě...

break
hodnocení

3x

Úplně vás chápu. Frajer nemá pořádně hotovou školu, práca taky žádná, to chce nějakýho makajiciho borca přes 30.

A co bohatého 40cátníka se zajetou firmou? :-D

break

Ještě lepší varianta

hodnocení

3x

"Nejsem si jistá vztahem své dcery"

Tak v 1. řadě by si měla být jistá ona. Na Vašem pocitu v tomhle případě vůbec nezáleží.

"...a možná o tom až moc přemýšlím..."

Tak to je jediné, v čem s Vámi souhlasím. Berte to jako fakt. Stejně s tím nic nenaděláte.

janm*
hodnocení

2x

Čili 6 let rozdíl, to v podstatě není nic. Řekl bych že to má z pohledu toho muže i větší šanci na úspěch už jen proto že jeho žena bude pro něj v budoucnu později možná i o něco atraktivnější právě vzhledem k tomu věkovému rozdílu, byť nevelkému. U mužů ten věk totiž zas tak "nebere" jako u těch žen, které oproti mužům ztrácí rychleji a více... Jinak je to čistě jejich individuální problém a to úplně stejně jako by byli vrstevníci, tady to nebude o moc jiné současná situace se za pár let (kdy začne pracovat i ona) lehce srovná... Pokud by se tam časem neobjevili nějaké patologické jevy tak bych zásadně nezasahoval, poznal jsem pár lidí kterým rodiče v podstatě "zničili" život tím že jim tak rýpali do vztahu až se to nakonec rozsypalo ovšem potom ono kýžené "nebe" někde jinde s někým jiným nepřišlo, už nikdy vlastně nepřišlo a vlastně tím přišli i o to málo štěstí co mohli mít...

janm*

P.S.

Chápu, každý rodič chce pro své dítě to nejlepší, tudíž má představu i o jeho vyvolené/m. A to je kámen úrazu, rodič si pochopitelně myslí že jeho dítě si vždy zaslouží někoho jiného lepšího , minimálně nějakého "prezidenta ředitele zeměkoule" ... Je si ale dobré uvědomit, že na tomto světě to chodí častěji tak, že jdete spíše z bláta do louže než z bláta do ráje, přehnanou aktivitou rodičů se již poničila řada životů, člověk by měl i v případě svého dítěte respektovat právo jeho dospělosti a jeho volby...

liska5
hodnocení

2x

Naši sousedi z obou stran mají o 8 let starší manželky, tchán byl o 14 let starší, než jeho žena, a všem to vydrželo do stáří. Myslím, že byste se víc trápila, kdyby si přivedla domů slečnu. Takové dotazy chápu, ale Váš ne. Vztahy se vyvíjejí, ty první jsou jakoby tréninkové. Nikde není psáno, že se vezmou. Ale tu zkušenost, ten nácvik tolerance, spolupráce i sebezapření potřebují.

To tak je, že je pořád vidíme, jako děti.

Ta léta rozdílu problém není. Spíš je problém, že on již bude normálně pracovat a ona bude teprve stadentka bez výdělku , která se bude na vysoké pohybovat v úplně jiném světě, tak trochu bohémském, jak to na vejšce chodí a on už bude svým způsobem usedlý a možná bude chtít i rodinu. Nebude se mu líbit, že mu partnerka bude vyprávět o svém světě plném studentských kamarádů, o soustředěních, veselých večírcích a mejdanech. Nyní byli oba studenti, na jedné lodi, příchodem do zaměstnání jednoho z nich se vše změní. Mě takhle skončil 3 letý vztah. Pracovní život a život studenta nejde dohromady, i když jsme se o to snažili, skončilo to fiaskem.

Delina
To co se stalo tobě není dogma. Jiné vztahy toto vydržely v pohodě, mě to třeba zvláštní nepřijde a prošel jsem si tím. Každý student/studentka začne jednou pracovat :)
A k otázce- nevidím na tomto vztahu nic zvláštního. Nechte dceru být a do vztahu se nevrtejte ;)
jas

A co říct příteli, aby byl na sociálce. Byli by tak oba na stejné lodi... buďte rádi, že si našla nějakýho, který je ochoten pracovat. Záleží na nich, jak jim to bude klapat. Přece jim nebudete mluvit do výběru, nejsme v pravěku.

jas
hodnocení

0x

Tak jak to píšete to vypadá možná děsivě, ale pokud ona by zrovna dokončovala VŠ a on již 5 let vydělával, tak by vám to asi tak divné nepřišlo a naopak by vám to přišlo vhod, že už má nějaké peníze, bydlení atd., že... Pokud mu nebude vadit, že on bude vydělávat a ona bude mít "plat" studenta. My jsme se ženou taky 5 let a nikdy mi to nepřišlo divný. Holka vždy hledá staršího - možná proto, že už právě vydělává nebo proto, že se s ním cítí dospěleji/bezpečněji. Závěr - pokud jemu to nevadí, neřešil bych to.

joudic*
hodnocení

0x
chodil jsem s dvacitkama i po 30, co byste byvala rekla na me ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]