Nejste přihlášen/a.
Stává se mi často, když jedu autem do zahraničí delší trasu a je teplo, tak mi otékají pod lýtkami nohy a objeví se červené krvavé fleky, které vypadají jako když se někdo spálí na prudkém slunci.Proč se to tak u někoho stává a jak se tomu dá zabránit?
Fleky se často vracejí. Hlavně v horku a nad kotníkama. Tam je problém v prokrvení kůže. Svým způsobem zaděláno na bércák. Nejset diabetik? Tam postupuje zhoršení rychleji. Na ty fleky je výborný Ruticelit. Finančně výhodnější je velké balení Professional 500ml. Než deset tubiček po dvou stovkách. Vmasírovat do skvrny zpočátku několikrát denně. Pak ráno a večer. I když jste bez potíží, tak jednou před spaním. Chce to pohyb a pak odpočívat vleže s mírně podloženýma nohama. Vsedě nebo vestoje je noha zaškrcená. Nejen pod lýtky, ale i v kyčlích. Pak je taky dobrá lymfomasáž resp.lymfodrenáž. Ptejte se svého lékaře nebo známých, kde ji u vás provádějí.
Na vašem místě bych se snažila o návštěvu cévního lékaře. Proměří zásobování končetin krví, sonem zkontroluje průtok krve v tepnách a žílách. Nic to nestojí, nebolí to. Tam, na tom místě, jak je ten strašný flek, tam se dělává bércový vřed. Určitě víte, že bércák je otázkou špatného prokrvení a vyléčit ho, je malý zázrak. Jak jste na tom s krevním cukrem? Běžte k lékaři!
Já to ukázala kožařce i obvoďákovi a jediné, co jsem dostala byla rada, ať se do toho nepraštím, že pak by se to nehojilo a co naděláte, už máte věk. A že se to udělalo po operaci kyčle na té noze, tak se nabízí narušené prokrvení i z těchto důvodů.
Tak jsem věc vzala do svých rukou. Beru přírodní kapky Korolen, ale jen minimální dávkování, a mažu tím Ruticelitem, dělám si jídla z pohanky kvůli rutinu v cévách a sladím minimálně, dělám si často zelené fazolky a jím borůvky. To dělá dobře na hladinu krev.cukru. Na žíly bývají mazání z kaštanu / Jírovec maďal/ a Žilní směs - kapky z lékárny. I kaštanové kapky jsou. Pak pohyb, kolo, plavání, chůze. A střídat teplá studená sprcha na nohy. Měření průtoku a tlaku v cévách DK jsem si nechala udělat na vlastní žádost, to doktory nenapadlo, nebo se jim to zdálo zbytečné. Ale tam to bylo O.K. Prostě máme s tazatelem horší cévní stěny, i v těch vlásečnicích. Obrázek je asi 2 roky starý, pak už se to objevilo jen slabě.
Dobrý den, děkuji vám za zveřejnění vaší fotografie. Dlouho jsem hledala nějaký obrázek, který by se podobal mému občasnému "postižení" nohou a ten váš mi konečně snad pomohl. Řešila jsem to u lékaře, který mne poslal na kožní a na ultrazvuk hlavních cév DK. Nakonec jsem dostala kortikoidní mastičku a antibiotika. Mast mi byla k ničemu, nepomohla, fleky se zhojily po pár dnech samy, jako vždy, stejným postupem. Ačkoliv se lékaři moc neměli k tomu, aby určili přesnou diagnózu, byla jsem přesvědčená, že to bude nějaký cévní problém. Nyní, když jsem objevila vaši fotografii, jsem o tom téměř přesvědčená. Toto je fotka mých nohou v době, kdy byl problém akutní. Nejhorší je to první a druhý den. Fleky jsou horké, kůže pálí, svědivě bolí a je citlivá na jakýkoliv dotek. Naposledy to bylo před pár dny a tentokrát jsem měla i zimnici. Přihodilo se mi to ve velmi horký den, kdy jsem celé odpoledne prochodila. Večer začaly fleky vyskakovat a do pár hodin jsem měla kůži podlitou krví. Třetí den se už kůže viditelně hojí a fleky žloutnou a začíaí mizet. Pokaždé naprosto stejný postup, jen u poslední události byl o něco delší čas hojení, protože postižení bylo větší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.