Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol za volantem

Od: nechapil odpovědí: 6 změna:

Ahojte, mám takovou zřejmě blbou otázku, ale nikde jsem nenašel odpověď ani kamarádi nevěděli. Je nějaký rozdíl v pokutě, pokud před jízdou požiji např. pouze jedno pivo nebo nadýchám nějakou větší hodnotu promile? Jako bych toho vypil o mnoho více? Nebo je to jedno a pokuta je stejná? Děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Podle mě záleží i na policistovi, na jakého narazíte. Nad jedním pivem se dá přimhouřit oko, ale pokud budete nasosanej, tak se s vámi už nikdo bavit nebude.;)

nechapil
hodnocení

Takže i za jedno pivo mi můžou vzít řidičák? Pokud narazím na nějakého vrdého policajta?

ar*
hodnocení

1x

Je to rozdíl. Dělí se to na do jednoho promile a nad jedno promile

doplněno 21.06.10 13:23:

Hanhere "vždy" se to řeší jen je rozdíl v sankcích do 1 a nad 1 promile.

Do 1 promile, hrozí Vám pokuta od 10 000 _ 25 000 Kč a zákaz řízení na 6 _ 12 měsíců. Dále jsou při hodnotě do 0,3 promile připsány 3 body, nad 0,3 promile 6 bodů.

Nad 1 promile, pak se řidič dopustí trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na 1 rok

doplněno 21.06.10 13:27:

ta sazba tam je až do 3 let

marenka*

No a jsme zase u toho hodného - zlého policisty, když má takové rozpětí v pokutě. *sok*

doplněno 21.06.10 13:31:

Ale jinak, nebylo by lepší, pro sichr nepít vůbec, než nasednu do auta? ;)

doplněno 21.06.10 13:33:

Ono víte co, vy tu řešíte peníze, výši pokuty. Ale když vám nedejbože vletí někdo v šeru pod auto, může se stát a může to být někdo totálně namol, tak pokud budete mít něco v krvi, je to průšvih jak barák a nikoho nebude zajímat, že za to prakticky nemůžete.

hanher*
hodnocení

0x

Vždy se to musí řešit- i kdyby nadýchal jen 0,01 promile.

Alkohol tester má paměť, a policista musí o použití vést záznamy.

Utyčinek by to šlo, ale zde to nejde...

hodnocení

0x

nechapile, dělí se to podle množství alkoholu, na místě to policista řešit nebude, udělá jen úkony, které mu nařizuje zákon. Pak jde správní řízení nebo soud.

Proč by si měl policista dělat problém, vyplní, vyšetří zadrží, a rozhodnou jiní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]