Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím zkušenější kde je opravdu hezké moře v Polsku?
Měl jsem vyhlídlou Lebu + super ubytování, ale to ubytování padlo. Tak jestli někdo může doporučit něco třeba blíž?
Děkuji
My jsme byli kdysi v srpnu autem tady od Prahy v Gdaňsku. Dvě noce jsme přespali u známých v půlce země u břehu řeky Visly. Nezapomunetelná řeka, jak je široká.
Moje vzpomínky na moře jsou dobré, koupání ve velkých vlnách.
Mě to vyhovovovalo. Pláže nebyly nadupané.
Na plavání jste se musel trošku otužit, ale potom paráda. Pocítíte vlastní tělo, svaly, svoji sílu, překonáte svoji pohodlnost, otužíte se. Já tedy byla ve vodě pořád. Malé děti na plážích /písek/ spokojené.
Pokud vyznáváte aktivní dovolenou spojenou s výzvou - občas chladnější větřík, s netypickou krajinou, zážitky /rybářské bárky a lodě pro turisty po ranním výlovu jsou k dispozici i za velkých vln/, tak doporučuji.
Proč děti hýčkat na přeplněných plážích ve vedru a vodě jako kafe?
Plážový volejbal, stánky, šperky s jantarem, oblečení.
Při cestě tam neskutečně dobré silnice, nabídky občerstvení. Kuchyně na kterou nedám dopustit. Samozřejmě, záleží, na výběru a štěstí.
Policie - byli jsme opatrní přes upozornění, že jsou dost ostří, ale i když jsme jednou překročili povolenou rychlost, vyvázli jsem pouze s napomenutím. Fascinovala mě krajina, rovina, lesíky, upravená pole.
Jela bych tam hned. Bonus - domluvíte se.
Poláci zdvořilí.
Ta krajina, moře, obloha má takový šedivý, sivý nádech. Kdo má cit pro barvy, tak se mu tam bude líbit. Pořád si to mohu připomínat na fotkách z té doby.
Jsou tam i nádherné západy slunce.
Projeli jsme pobřeží Baltu od Štětína po Gdaňsk. Byla to jedna z nejlepších dovolených. Na nějaké celodenní válení u moře to není, ale máte-li štěstí na počasí, moře nemusí být moc studené. V Polsku jsou kvalitní silnice (dálnice), gastronomie a ubytování na úrovni. Na rajčeti mám z této cesty několik souborů.
bruno2.rajce.idnes.cz/... bruno2.rajce.idnes.cz/... bruno2.rajce.idnes.cz/... bruno2.rajce.idnes.cz/... bruno2.rajce.idnes.cz/... bruno2.rajce.idnes.cz/...
V jiném roce jsme strávili dovolenou u Mazurských jezer. Také moc hezké. Chceme se tam ještě vrátit.
Já mám krásné vzpomínky na Polský polostrov Hell a město Jastarnia. Sladký píseček. Pro děti doporučuji přibrat zástěnu, nic nezabere. Od Baltu většinou fouká a děti se vyblbnou. stany.heureka.cz/...
jezdime uz nekolik let do Miedzywodzie, ted pred tremi tydny jsme byli taky, cesty nadherne ( zalezi odkud jedete - my meli trasu 714km, z toho pres 600km jen dalnice), dodrzovani rychlosti se tam moc neresi ale pokud vas chyti muze to byt drahe, gastronomie na to jak vsude psali o kolik to tam slo nahoru tak ani nahodou - porad levnejsi nez u nas, akorat to pocasi koncem srpna nevim nevim, my jezdime vzdycky koncem cervence a ted jsme meli celych 10 dnu bez deste a zimy
pak je jeste jedna zajimavost ( myslim ze vsude v PL u more kde zijou z turistu ) , je hodne obchodu, restauraci a poulicnich prodejcu kteri maji otevreno jen 1.7 - 31.8.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.