Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, potýkám se s dilema, jak naložit s tímto problémem... Právě jsem začal pracovat s člověkem kterého již nějakou dobu znám, nicméně je o necelých 20 let starší a tedy mu vykám, jelikož mi z jeho strany tykání nabídnuto nebylo. On mi týká a toleruji to, nemám důvod proč ne. Ovšem nyní spolu máme pracovat a zvažují navrhnutí již zmíněného tykání z mé pozice. Kultura společnosti je velice přátelská a tykáme si tady všichni, což je důvod proč toto zvažuji, nicméně se ve mně bije aspekt společenské etikety s firemní kulturou. Ten člověk s tím na 90% nebude mít problém, je dost možné že mi to navrhne v průběhu času on sam. Moje pozice je také přímo nad ním, což ovšem hned neznamená, že na to mám nějaké právo. Jen ta práce je poté příjemnější.
Pokud jste dospělý a on vám tyká, zatímco vy jemu vykáte, společenská etiketa je mu zjevně ukradená (tohle se zkrátka nedělá) a klidně mu oznamte, že jste rád, že spolu pracujete a budete si nadále tykat.
Souhlasím. Ale taky je plno lidí kteří budou tykat, ale jak ten druhý začně tykat také tak se začnou čertit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.