Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na bolest zubů přes noc?

Od: zubata odpovědí: 9 změna:

Poradíte dle vlastní zkušenosti, co nejlépe zabírá na bolest zubů, aby člověk přežil noc, než se dostane k zubaři?

Někdy mě to chytne z minuty na minutu, třeba v 8 hodin večer, potřebuju se vyspat ale přes bolest to nejde. Ptám se na případ kdy je zánět rozjetý a ibalginy už nezabírají. Máte s tím někdo zkušenost?

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nechte si napsat Aulin a samozřejmě řešte,proč vás zuby bolí se zubařem. Cpát se práškama není nic moc na žaludek.

Dobrý den, no ono záleží, co tu bolest působí, jak velké je poškození zubu. Večer mě hodně rozbolel zub, myslela jsem že to přečkám do rána, vzala si 2x Aulin, ale bolest neustoupila. Musela jsem na pohotovost, byl to zánět zubní dřeně pod plombou a jediný způsob zbavení se bolesti bylo odvrtání plomby a odkrytí bolavého místa. Pak samozřejmě návštěva zubaře a další léčení.

olinl
hodnocení

3x

Vyčistit zuby, vypláchnout ústní vodou např. Aquafresh, potom Paralen 500 - 2 tobolky, někdo bere i Valetol (vyzkoušel jsem jednou, je to síla na žaludek). Dá se i zabalit kus něčeho zmraženého z mrazáku do kusu vhodné látky(utěrka) a "ledovat" tvář.

tabletka*
hodnocení

2x

Já bych použila Nalgesin, je dost silný a hlavně jeho účinek je okamžitý.

hodnocení

2x

"Algifen" kapky (ale jsou jen na předpis). Mně částečně taky pomáhá "Valetol" (ne každý ho snáší).

Bezkonkurenční byl "Alnagon", ale byl silně návikový, takže už se nevarábí.

hodnocení

0x
Zvykat hrebicek

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Mně pomáhají a užívám na akutní velmi bolestivý zánět aspirin acylpirin v dávce 2x 500mg tj. najednou dvě 500mg tablety a pomůže nebo alespoň zmírní tak cca na 3h, než člověk třeba zaspí, při bdění po odeznění za cca ty tři hodiny zopakuji, při potřebě utlumit omezit mírnější bolest tak 1x 500mg, tj. 1 tableta. Užívám většinou tehdy když už se to nedá nebo velmi těžko dá vydržet... A pochopitelně k zubaři.

zenuska
hodnocení

0x

Hřebíček opravdu zabírá, zkušenost z minulého týdne. Zub obložit několika kusy koření a přes noc to opravdu zabralo,od té doby to už nebolí.

hodnocení

0x

Můj bývalý starý manžel, když ho v noci vzaly zuby, vzal si krabičku cigaret a zapalovač, dobře se obléknul a šel si sednout před polikliniku, kde ordinoval jeho zubař. Občas na té lavičce vydržel až do 10 hodin. A šel domů. Prý mu to pomáhá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]