Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou v zahraničí

Od: staraid odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, můj dotaz zní- mohu si sama nějak nastavit na debetní platební kartě od Fio banky, aby platba v zahraničí vždy proběhla v jejich měně? Nebo musím na pobočku?

Pokud to jde i mimo pobočku, prosím o polopatickou odpověď pro málo zdatného uživatele. Děkuji ID

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lobo*
hodnocení

3x

Fio neznám, mám Equa bank, blokace je možná z aplikace v telefonu. V int. bankovnictví sem volbu blokace nenašel.

Podle vebu Fio tuto blokaci umožňuje, pohledej voldy jako "DCC" nebo "Blokovat výběry s převodem měny" někde v nastavení karty.

staraid
hodnocení

Díky, jdu hledat.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

jde to ve fio zablokovat, taky to mam zablokovane , myslim ze to bylo pod platebnima kartama a tam vpravo dole DCC

jinak ovlivnit to muzes i pri placeni, po me to snad vzdycky chce v zahranici kod a vidim jestli dali jejich menu nebo nasi, navic vzdycky u placeni rikam v jake mene chci platit

staraid
hodnocení

Hurá, povedlo se, díky. ID

hodnocení

1x

Můžete si nastavit sama takto: FIO - Platební karty - vyberete kartu ťuknutím - Zabezpečení - Blokované typy transakcí - Změnit - Platby s dynamickou konverzí měny (DCC) - vypnete přepínač až zešedne, poté tlačítko Odeslat. Pro vyšší bezpečnost také můžete povypínat použití karty v geo oblastech, kde kartu nehodláte používat.

staraid
hodnocení

@kimba děkuji moc, ale minutu před vaší polopatickou výbornou odpovědí se mi to povedlo. Věřím, že váš postup využije ještě někdo, každý neumíme všechno. Body už nemám, tak alespoň *palec*

Je fajn, že se vám to povedlo !

hodnocení

0x
Nenastavuje se konverze v terminálu při placení?
staraid
hodnocení

Ano, nasavuje se v terminálu, ale to já neovlivním, co prodávající nastaví. Prý to lze udělat tak, aby kartou v zahraničí nešlo zaplatit přepočtem jejich kurzem na Kč, ale platit šlo pouze jejich měnou.

hodnocení

0x
Platba v zahraničí vždy proběhne v jejich měně. Na to je nejlepší cizoměnový účet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]