Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Urážka na cti

Od: boudiccaw* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, zvažuji podání urážky na cti na osobu, která mě neustále neprávem chodí očerňovat na sociálku, policii atd...Jakou myslíte, že mám šanci na úspěch? Není to osoba vážená, ale spíše problémová, vyhrožuje neustále všem i svým dětem a neustále všem sprostě nadává a očerňuje je nepravdou. Teď vychovávám její dítě, protože ona toho není schopna a udává mě, že ho týrám, přitom mám i psychologické posudky, že to dělala biologická matka a dítě se u nás stabilizovalo. Situaci už řeší i FOD a tak nevím, zda "rozjet" i tu urážku na cti, protože to dosti podkopává naši pozici...Poradí někdo?Díky Barča.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

5x

Barčo, jestli to je tak špatné a hlavně to škodí a postihuje děti, tak bych podala na policii trestní oznámení na verbální napadání. Oni zajistí případné svědky a předají to pravděpodobně na přestupkovou komisi pověřeného městského/obecního úřadu k dalšímu projednání. *cteni* Je fakt, že to nemá velkou váhu podle mého názoru, ale bylo by dobré, kdyby to předcházelo např. soudní žalobě. Je dobré to nenechat a bránit se, když je to v takovém rozsahu. *bum*Když to necháte, tak bych nevylučovala, že se to bude stupňovat. Mám osobní zkušenost s bývalým sousedem, který nereagování na jeho výpady považoval za potvrzení jeho "pravdy". *bzum*

knopka*
hodnocení

3x

Já bych poprosila nějaké silné kamarády aby si na tu osobu někde počkali a beze svědku ji vymlátily všechny zuby a zanechali pár modřin,třeba toho nechá *bum*.

camelot*

Touto odpovedi, mila Knopko, jste u me klesla, ale vam to jiste nevadi.. Mohlo by vas to trochu "nakopnout", protoze pokud to opravdu myslite vazne, pak se snizujete na uroven one problemove osoby, mozna jeste nize.. A korunu tomu nasadili ti, kteri toto oznacili jako "dobra odpoved".. Des a hruza!

Nez takhle, tak nijak neradit.. Hezky den Camelot

Dalsi co by dal zavodnimu koni radeji sadru nez ho utratil na "salam"...

Ruzne situace vyzaduji ruzna reseni..a nekterym slabsim jedincum to ani jinak neodcvakne...

knopka*

Milý Camelote,jistě máte pravdu,ale myslím že v některých případech řčení ty po mně kamenem a já po tobě chlebem se absolutně nemůže uplatnit.Taky jsem zastáncem že zlo plodí jen zlo ale v některých případech dotyčného musíte holt "nakopnout" aby pochopil konečně že prostě OBTĚŽUJE *bum*.Jistě jsem to nemínila zas až tak vážně.Já mluvím z vlastní zkušenosti.Držela jsem se toho že jsem dělala že si tu osobu nevšímám,poněvadž přímo čekala na konflikt až se ozvu,s tím že když si ji nevšímám tak dá pokoj.Dala,za asi tak 2 roky zatím co já dva roky trpěla a byla defakto na pokraji nervového zhroucení.

ar*
hodnocení

2x

Barčo "rozjet" to určitě můžete , ale když vyhrajete tak asi jen maximálně omluvu a ten ta osoba nejspíš bude očerňovat znovu. Myslím, že na úřadech a policii ji brzo budou znát a nebudou jí brát vážně.

Staré pořekadlo říká : čím víc se z ho. . . . patláš , tím víc smrdí. Toť můj názor. Přeji pevné nervy.

boudiccaw*

Moc děkuji za rady :)

kjanik112*
hodnocení

0x

Tady vlastně radíme tím, že řekneme svůj názor na problém, tazatel si z toho musí vybrat sám.Souhlasím s předešlými, že soud asi moc nepomůže, ale myslím si, že je třeba se na něj obrátit se žalobou.A to proto, že v případě, že by se konflikt dále vyhrotil,a budu před soudem já, ten se mě bude ptát, jak jsem to řešil. Je pro postiženou výhodou, když může prokázat, že se obrátila na patřičné instituce, a ty jí nepomohly- tedy že selhal stát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]