Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divna vec na zadku

Od: nickanonym odpovědí: 34 změna:
Dobrý den, tohle jsem si objevil na zadku... Co to je? Nidky jsem nic podobného neměl. Bojim se co to je.prikladam fotku.
Divna vec na zadku

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Jestli jde o zanícený řitní otvor, tak to chce změnit stravu, vynechat cukr, sladkosti i slazené nápoje, Ale i bílé pečivo, buchty, rohlíky a plísňové sýry Taková strava podporuje tvorbu kvasinek a plísní ve střevě. A tohle je konec střeva.. Navíc je teplo a třeba nemáte ideální spodní prádlo. Kupte si Imazol, který je proti zapařeninám a kvasinkám. Dobré jsou sedací koupele v roztoku růžového hypermangánu. Nebo potíráním místo jablečným octem a ten si i kápnout do vody na pití. Mýt jen vodou. Větrat! Hemoroid to nebude, ten je jako křečová žíla. To co píšu, to bude stačit, aby to zmizelo.

nickanonym
hodnocení

Diky. No sladkosti, koly atd tady mame dost... Takze prestanu. Pro jistotu to ukazu rodicum, jedu domu uz ve středu. Doufam ze ty dny vydrzim. Moc to neboli skoro to necitim
liska5

Na kempu musíte mít zdravotníka. Svěř se mu bokem, že máš zapaření mezi půlkami kolem řiti. Pokud nabídne zásyp, tak ten neber. V tom vlhku oněch míst vytvořé žmolky. Chce to něco na potírání, co uvádím výše nebo aspoň protiplísńové masti typu Canesten či Clotrimazol. Doma si kup krom Imazolu i ten jablečný ocet - mají i v Bille, Dm drogerii ap.Bývá v půllitrovém a větším balení, odlej si trošku na zbytek kempu. Můžeš potírat těmi tahacími kapesníčky...

Jako zapařenina mě to nepřipadá, ta je plošná, tohle je prostorové. Ale jak jsem psala, pokud by se to nějak zvětšovalo, určitě řešit, pokud ne, do středy to snad nějak vydrží, možná to i zmizí. A zdravotník jsou zadní vrátka.

liska5

Ty plísně a kvasinky tam vždycky spolupůsobí. Narušují sliznice i kůži. Měl už v zadání napsat věk, že to je mladej kluk. Místo těch sladkostí by měl jíst zeleninu, list.saláty, ryby, mandle, cereálie, kyselé zelí, kroupy, kefír, panens.oleje ze semínek nebo olivový...aby si spravil střevní mikrobiom, kde problém začíná..Ubudou mu i jiné zdrav. problémy včetně zánětů Pokud je narušený mikrobiom, který vyrábí vitaminy B. Tak by měl užívat pár týdnů B komplex. Možná i zinek- ten je nejvíc v dýňových semínkách

Liško, probůh co tu radíte. Vždyť je tam díra a né zapařenina (na fotce není řitní otvor, tazatel to sám píše). Na to žádné mastičky a babské rady neplatí. Sám jsem si tím prošel a procházím střídavě dál.

liska5

S rodičema to zítra probere a pokud usoudí, že to chce doktora, tak k němu půjdou. A jestli chce, aby se mu to zahojilo brzy, tak zároveń dodrží vše, co mu píšu.

liska5

Koukám na to znovu, když je to mimo řitní otvor. Pak ta píštěl by to mohla být! Pak to neodkládat, ale rovnou jít na chirurgii jako akutní.

17.08.21 17:27

liska5 *palec*

liska5

Člověk musí pochybovat. Nejsem zas tak ortodoxní "výživář". Zažila jsem v rodině u děcka dermoidální cystu, s níž skončilo na chirurgii. Taky pořád nic a pak se potvora provalila.

Hlavně je to na nejhorším místě. Špatný přístup k ošetření i hojení.

Pro tazatele sedat co nejméně a hodně to místo větrat (nenavlíc na sebe boxerky nebo slipy). Jen volné plandavé trenky a vystlat místo nějakým sterilním krytím, ale aby větralo.

liska5

Teď zas /ve 20.44/ napsal, že to je řitní otvor. Pak by má první odpověď byla na místě!

17.08.21 21:33

troll

hodnocení

4x

Dobrý den. Mohl by to být i nežit. Měl byste si zajít na kožní na vyšetření. Tam Vám dají následně i vhodné léčivo. My můžeme jen hádat oč se může jednat..

hodnocení

4x

Pilonidální cysta co praskla nebo píštěl?

Rozhodně řešit chirurgem, než to bude horší (nečekej, až to bude bolet, že si nesedneš). Prý na to trpí chlupatá pr...el.

google.cz/...

Sinus pilonidalis se často vyskytoval během 2. světové války u řidičů džípů, a vysloužil si tak označení "jeep disease". Za příčinu onemocnění se považuje prasklá drenáž vlasového folikulu, jež se šíří do podkožního tuku, kde vzniká akutní či chronický zánět s následnou tvorbou abscesu, popřípadě píštěle.

Teď když to čtu, tak jsem si uvědomila, že tímto trpěl exmanžel. Minimálně jednou za rok musel jít na chirdu na čištění. Dr. mu tenkrát řekl, že kdo už to jednou má, tak tomu se to neustále vrací. Takže určitě doktor ať se vám z toho neudělá píštěl.

hodnocení

4x

"Bojim se co to je..."

Tak se nebojte a mazejte na kožní. Nemusí to být nic závažného, ale taky může. To Vám ale podle mizerné fotky na Internetu nikdo určit nedokáže.

hodnocení

4x
Zajdi k doktorce, stáhneš trenky,vystrčíš na ni řiť,to je nejlepší rada.

hodnocení

4x

tak mám dojem, že někdo vyfotil jen svou anální dírečku a dělá si tady z lidí prdel *smich*

a to jak píše, že to ukáže ještě rodičům, to chci vidět, jak takovýhle chlupatý týpek bude na rodiče vystrkovat řiť a ptát se jich, co na to říkají *smich*

hodnocení

2x

Hemeroidy jsou přímo okolo řitního otvoru, při zatlačrní se otevřou s řitním otvorem a taky to při tlačení stolice bolí i na omak. Spíš to vypadá, jako by se zanítil chlup nebo nějaký škrábaneček, od hmyzu mě to nepřipadá. Pokud se to nebude zvětšovat a nebude to vykazovat nějakou aktivitu, asi bych počkala, event. si koupit v lékárně mast na zahnisané věci, poradí a natřít, aby se hnis dostal ven...pokud by se to zvětšovalo, bolelo, asi zajít k lékaři. Nakonec je tam jistě s vámi zdravotník, tak se nestydět a poradit se.

nickanonym
hodnocení

Ok. Neboli to, kdyz jsem na zachode a kadim, tak me to neboli. Skoro to ani necitim. Takze pockam, ve stredu jedu domu a ukazu to rodicum. Doufám že to není hemoroid. Zadny hnis nevytekl... Zkousel jsem vymáčknout a nic. Tak pockam

Taky si myslím, že to bude zanícenej chlup.

m123 trpí na to opakovaně pacienti s IBD. Prý se do té píštěle dají nastříknout kmenové buňky na vyhojení, ale zatím to nehradí pojišťovna.

hodnocení

0x

Pokud jde o řitní otvor, pak to vypadá na zanícený hemeroid, pokud je to mimo, pak asi nějaký furunkl, v každém případě jsou tam známky zánětu. Ale hnis už asi vytekl.

nickanonym
hodnocení

Je to kousek od řitního otvoru
nickanonym
hodnocení

Jen je mi divne ze az dneska jsem to zacal citit. Nikdy jsem nic takového neměl. Jsem na kempu, v dosti spinavich chatkach, nemohlo to být z toho? Mame fotbalovy kemp, behame v trenyrkach v 30 stupnich... Treba ze jsem to mel porezane a nejak se to zapalilo?

Klidně se to může propojit píštělí s řití a poteče ti tam i stolice a více se to zanítí.

Tohle se hojí pak velmi, velmi dlouho.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Může to být i "opar" nebo "vřed". Já bych mazala na kožní, dřív než to zmizí nezkontrolované lékařem. Ida

nov
hodnocení

0x

To foto poněkud klame, na první pohled se zakroužkované místo jeví jako konečník. Jestli je to foceno vsedě a konečník přiléhá na prostěradlo, pak to v kroužku je na pravé půlce. To už vypadá jako píštěl nebo cysta a je divné, že vás to nebolí. Rozhodně zajít k lékaři!

ono to bolí až, když je tam infekce.

nickanonym
hodnocení

Aha, tak pardon. Ano, to vyfotografované je ritni otvor. Jen me tam svedilo, tak jsem si to vyfotil a on to opravdu je otvor. Ale není nějaký divný?
PS: jinak, vůbec necítím nic, dneska jsem běhal, vpohode. Mozna ze (ale to muze byt i muj pocit) me trochu skrabe na zadku ale jinak nic.
nov

*alene* možná máte jen roupy..

liska5

Pokud jsou tam roupi, což je zvláště u dětí docela běžné, tak po umytí a vysušení natřít na noc řitní otvor třeba tím Imazolem nebo kokos.olejem ap.. Samičce, která v noci vylézá ven na okraj, se pak v tom mastném nedaří naklást tam vajíčka. Pak je třeba jíst hodně dýňových semínek a česneku - to jsou přírodní odčervovače. No a mýt si víc ruce a i za nehtama kartáčkem..

nov

Roupy ve smyslu, že neví co roupama dělat a trolí. *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]