Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co všechno zařídit po změně příjmení

Od: army666* odpovědí: 3 změna:

Zdravím všechny.

Prosím vás napište tu co by se mělo všechno co vás napadne co změnit po změně příjmení.

Občanka, Řidičák, Techničáky, Nahlásit to na zdravotní pojištovně, bank. účet, ...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

laura303*
hodnocení

1x

pojišťovna (zdravotní a ČP)Lékařům to hlásit nemusíš, oni ti to stejně nezmění dokud nebudeš mít novou kartičku zdravotní pojišťovny. a jakmile to má změněno zdravotní pojišťovna, tak to automaticky předá všem lékařům, respektive propíše s ejim to v pc u tvého rodného čísla, spořitelna (zde si změnit i podpisový vzor), lékaři, Rodinné pasy (taktéž kvůli kartičce), práce...

doplněno 21.06.10 10:51:

pojištění (životko, úrazové, penzijko, stavebko),jeslti jste vlastník bytu nebo platíte plyn, elektřinu, vodu,mobilnímu operátorovi, jestliže máš tarif , operátor vám změní příjmení telefonicky do 2 min ;), hypotéka , platební karty pošta a hlavně: kaslík v domě x),hlavně nezapomeňte na tu zdravotní pojišťovnu,prý ze zákona u některých pojišťoven do 10ti dnů hlásit změnu jména,dívala jsem se na stránky VZP a tam píšou že je lhůta 30 dnů od svatby , či změny příjmení nebo jména.

Snad jsem pomohla , hezký den. Laura :)

sebod*
hodnocení

0x

možná nahlásit změnu přijmení na poště

kacenka13*
hodnocení

0x

Já si vzala celej šanon se smlouvama a šla jsem postupně, nejdřív osobní - Občanka, řidičák, pojišťovna, potom pojišťovny a úřady - banka, elektrárny, životko, stavebko, úrazovka,povinné ručení ...Potom různé registrace v nějakých klubech, jak na internetu tak třeba i registrace na internetu

Hodně štěstí, je to docela mazec*ee* ale neboj, zvládneš to!

Hlavně bacha, všude si raději vem Oddací list, někde stačí občanka někde ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]