Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o invalidní důchod

Od: jitol® odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, je možné žádat o invalidní důchod, když jsem nyní nezaměstnaná a vedena na úřadu práce? Mám odpracováno cca 30 let.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Lze zažádat na ČSSZ. Vyzvedněte si žádost, doložte dokumenty a uvidí se, co komise. Vedení na úřadu práce je jako když jste zaměstnaná a invalidní důchodci běžně při důchodu pracují.

hodnocení

7x
Ano, možné to je. Do doby pojištění se počítá i pracák,tuším dva roky.

staraid
hodnocení

6x

Je úplně jedno zda jste zaměstnaná, nezaměstnaná, na podpoře nebo bez na ˇUP a nebo jen tak doma. Důležité je, abyste měla od odborného lékaře veškeré zprávy založené u OL a aby vám komise ID přiznala.

tabletka*
hodnocení

6x

Za mne to vyřídila vše obvodní lékařka, pak si mne jen pozvali na PSSZ k dodání nějakých dokladů a bylo to. Ohledně lékařských zpráv a žádosti to doktorka udělala nejlépe, nebyly vůbec žádné problémy.

hodnocení

6x

Já jsem si o invalidní důchod žádala před 17 lety sama. Měla jsem v ruce všechna vyšetření, která jsem posudkové doktorce donesla, když mě ráčila pozvat. Byla vzteky bez sebe, že mám téměř všechny lékaře v Praze. Lehce jsem jí odpověděla.

Žádost jsem podala někdy v prosinci a důchod mi přiznali v květnu. Od data podání jsem do koruny zpětně dostala peníze za ty měsíce, kdy se vše vyřizovalo.

mnd®
hodnocení

5x

cssz.cz/...

to je tak těžké napsat do vyhledávače žádost o invalidní důchod a přečíst si co je potřeba a jak žádat? co se taky zeptat rovnou na ÚP jak a jestli to jde,když jste tam vedená.Za ručičku Vás nikdo vodit nebude.

A to je tak těžké napsat normální odpověď bez urážení tazatele? Poslední dobou mi to tady i na jiných diskusích přijde jakési agresivní. Nevím,proč tomu tak je.☹

Není nad erudovanou odpověď,,,Když ho... víte, raději mlčte.

hodnocení

Vážený, web jsem si pročetla, ale odpověď na mou otázku tam nenalezla. Kdyby ano, tak zde zbytečně neobtěžuji. Na ÚP jsem vedena přez rok a ještě jsem se k osobní konzultaci bohužel nedostala a to jsem z Prahy...vždy mi ji po cca 3. měsících posunuli. Na e-maily nereagují a neodpovídají. Doba covidová. Takže není, kde se zeptat a skutečně mě mrzí, že se vás to nějak dotklo, že je někdo tak neschopný a zeptá se lidí na jejich zkušenost, nebo názor na místě k tomu přímo určeném. Nemusíte tu být a prudit, když nechcete pomáhat. Ostatní chtějí a proto zde jsou.
mnd®

Hlavně že jste ,,poradili,, a jen jste napsali hlouposti.Rada jak získat inv.důchod je kde? Oba dva se vůbec nevyjadřujete k tématu,ale hlavně že něco napíšete.Bez žádosti a lékařských potvzení nic nedokáže.Inv.důchod přes ÚP už mám od roku 1987,takže na vás kašlu.Hlavně pracujte ať mi ho každý rok můžou zvyšovat dle zákona a můžu dostávat někdy i příspěvky navíc.Jestli se někomu nelíbí nějaké fórum,tak tam nechodím.Čest práci.

mnd®

cssz.cz/...

co jste četla? tady to máte jak a kdy je možné žádat. JSTE VŮBEC INVALIDA ŽE CHCETE ŽÁDAT O INVALIDNÍ DŮCHOD?

hodnocení

Pak je vše jasné...neděkuji za Vaše komentáře...nemáte zde co pohledávat, když nechcete radit, ale jen urážet slušné lidi. Sbohem pane.
mnd®

jo je to jasný.Máte odpracováno cca třicet let a jste na pracáku a nyní zjišťujete jak získat peníze na invalidní důchod.Na základní otázku jesti máte ,,posvěcení,, lékařů jste neodpověděla.Pořád jenom chci,chci..Tak jenom jednoduché získat ID není.A jestli jste to opravdu četla tak se nebudete ptát tady ale budete jednat.Tohle je poradna a ne vyřizování někomu něco.Taky sem nemusíte psát a číst všechno.Někoho jsem někde urazil? - tak to definujte.

Vážený pane, asi jste nikoho neurazil, ale chováte se ne, jako někdo, kdo chce doopravdy poradit,,Slyšel jste někdy pojem...lidský přístup...asi ne. Léčíte si tady své komplexy a mindráky a honíte ego...Zkuste to jinde, kde vám to budou brát...Tohle bývala poradna a ne psychologická nebo psychiatrická léčebna...

S pozdravem Janoušek V.

Je to jasný! Mnd žádala o důchod v roce 1987 na ÚP*haha*. Zajímavé, že v té době úřady práce neexistovali !

Jinak a to že od té doby se hoooodně změnilo taky neví!

Mám ID 1°cca rok, ale NEMUSEL jsem při podání žádosti žádnou lékařskou zprávu-to vše si posudková vyžádala sama od OL a odborných lékařů. Při žádosti co si pamatuji-OP, (pas) tuším i RL, pak doklady o vzdělání ,ženy RL dětí,muži voj.knížku, a jako poslední pak ještě čú, pokud člověk che důchod posílat na účet (paradoxně toto chtěji ještě dříve než se na posudkovém schválí či neschválí a než se rozhodne i o výši!)

mnd®

diesel: máš pravdu - byl to ONV a na ŮP přešli pravomoce až v roce 1990.Ale lidi zústali stejní.

hodnocení

mnd:nemusite se obávat, mám velké zdravotní potíže a dokud jsem měla práci a zvládala ji i s nimi, tak mě to nenapadlo. Ale jak jsem starší a unavenější, tak jsem si uvědomila, že bych takový pracovní zápřah už nezvládla. Nic vám do toho opravdu není, ale jsem kardiak a mám za sebou v Ikemu 2.operace a kolísavý krevní tlak.Doufám, že vy jste tedy skutečný invalida a nesmějete se tu slušným pracujícím lidem do obličeje jen tak z vlastní ubohosti a zášti.

hodnocení

3x
Můžete žádat kdykoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]