Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léčba očí?

Od: petrnovotny odpovědí: 4 změna:
Dobrý den je mi 30 let bydlím poblíž Prostějova a jedno oko 2 dioptrie druhé 5 vidím špatně do dálky a přitom mám strabismus (šilhání) dá se to vyléčit na "trvalo" než přijde stáří a budou brýle už nutnost? Nejlepší by pro mě bylo laserová operace očí s doživotní zárukou i když vím že ta záruka bude doopravdy platit max 5 let a poté hromady výmluv "a naše smlouva a podmínky,..." Doporučute kliniku nebo nejlépe nějaký zákrok který mi vyléčí oči i strabismus a na google umím hledat pouze mi jde o vaše názory,rady a tipy a NE brýle nebudu nosit až budu starší tak ano

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sametka
hodnocení

0x

Gemini Zlín, tam se nechte vyšetřit a oni už vám poradí, co s vámi dál.

vlastovicka
hodnocení

0x

S takovými dioptriemi jak píšeš to ještě není tak zlé. Já používám brýle už od dětství. Kdysi v mládí jsem měl jedny brýle 4 dioptrie do dálky i na blízko ale z přibývajícím věkem se mi zral pomalu zhoršuje a nyní ve starším věku už mám do dálky 7 dioptrií a na blízko 11 dioptrií a to mi ne vždy stačí a musím si pomáhat lupou. Když to někomu řeknu anebo někde napíšu tak mám pocit, že někteří se na mne dívají tak, že k těm brýlím musím mít ještě bílou hůl a vodícího psa, ale ve skutečnosti to s mým zrakem není až tak hodně zlé. Kdysi jsem se trochu zajímal laserovou operací oči. Přečetl jsem si o tom docela dost v internetu, ale nakonec jsem dospěl, že je to docela dost velké riziko. Četl jserm příběhy lidí kteří jsou z toho nešťastní kdy před laserovou operaci neviděli dobře a po operaci vidí dvojmo nebo jsou téměř před celkovou slepotou. Ono je to asi podle toho jak se to kdy podaří. Nějaká záruka není pro člověka příliš platná když pak po té operaci může mít zrak ještě o něco horší nebo bude před celkovou slepotou a peníze které mu možná vrátí už mu asi nic nepomohou. Četl jsem názor, že proč je tolik očních lékařů kteří nosí brýle i když by si mohli nechat udělat tu laserovou operaci a těch brýli se zbavit a odpověď na to byla, že zrovna tí velmi dobře ví jaké je v tom riziko a proto raději do toho nejdou. Nechci nikoho od toho odrazovat i když to tak možná vypadá. Mnoha lidém ta laserová operace očí pomohla zlepšít zrak a znám osobně jednoho člověka který si to pochvaluje, ale bohužel jsou i takoví kteří jsou z toho nešťastní. Myslím si, že brýle nejsou žádná katastrofa a dá se na ně zvyknout. Horší je to ldyž už ani brýle nepomáhají a zbývá ta bílá hůl a vodicí pes.

nick74885
A kdybych se měl rozhodnout brýle vs čočky? Jistě vím že pro mé oči je MNOHEM lepší nosit brýle než zkrouhnout rohovku laserem jinak já taky nosil od dětství brýle do 20ti asi kdy mi oční lékař řekl cituji "buď brýle nos nebo ne je to zbytečné k řidičáku brýle nepotřebuješ až budeš starší tak jo" já bych když už tak možná raději čočky z estetického hlediska jsou lepší ale jistě je i hromady pěkných obrouček a nebudu mít skla jak popelníky *smich* ale i přesto čoček si nikdo nevšimne a nebude mít hloupé komentáře
vlastovicka

Těžko radit jestli brýle nebo čočky. To si asi musí každý rozhodnout sám. Možná by nebylo na škodu se o tom poradit s očním lékařem. Já bych čočky nechtěl ani náhodou. Ani tak ne, že bych proti čočkám něco měl, ale především proto, že už samotná mysl, že bych si něco musel do oka vkládat ve mne vzbuzuje velmi hodně nepříjemné pocity. Jsem na to docela dost citlivý. Komu to mijak nevadí tak asi proč né a klidně ať čočky používá pokud mu to oční lékař doporučí. V mým případě by s čočkami byl asi problém, protože používám dvoje brýli, na blízko a na dálku a neustále si vyměňovat čočky by nebylo příliš pohodlné a dobré. Pokud jde o brýle tak si myslím, že výběr obrouček různého tvaru a velikosti je dost. Připadá mi, že v současnosti je docela móda mít brýle co nejmenší a úzké což mne vůbec nevyhovuje a přes takové ne příliš dobře vidím. Mne spíše vyhovují větší obroučky s větší plochou skel. Na nějaké módní trendy nehledím a vybírám si převážně obroučky podle ceny, tak aby byly co nejlevnější. Pokud je na brýle recept tak v některých optikách se dá pořídit obyčejné brýle i se skly za cenu do 1000 Kč a to mi docela stačí. Ná nějaké hloupé komentáře bych vůbec nehleděl. S nějakými poznámkami ohledně brýli se nesetkávám. Je docela dost lidí kteří nosi brýle a okolí to většinou vnímá jako samozřejmost a nenapadá to téměř nikoho se nad tím pozastavovat. Pokud chce někdo použít na někoho nějaké narážky tak si vždy něco najde a nemusí to být vždy brýle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]