Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insomnie - Mirtazapin

Od: karrel odpovědí: 11 změna:

Od dubna trpím strašnou insomnií, v březnu jsem se začal stresovat a ležet, protože se mi udělalo slabo při karanténně a já nevěděl, co se se mnou děje. postupně jsem ležel více a více, až skoro celýden se zavřenýma očima, byl jsem z toho uplně rozlámaný a měl neustále přeleželé ruce, bál jsem se nemocí. Postupnějsem stále méně spal, ale nebyl vůbec ospalý, cítil jsem se hůř a hůř. Začal jsem brát AD Trittico a uvědomil si, že jsem se pouze mýlil, nic mi nebylo a já se rasoval,Trittico však způsobilo jen strašné úzkosti, 5 týdnů jsem spal jen nejmělčejšímspánkem, ani jsem nevěděl, že spím. nyní betu Mirtazapin, od poloviny května, snažímse snižovat, nyní 11 mg, ale mám pocit, že nespím, ale jenáse pouze o sedaci. Už nejsem úplně v pekle, ale stále je mi bídně. Máte někdo s něčím podobným zkušenosti? Jak jste to překonali? Co byste mi doporučili? Myslím, jak se chovat, prášky nechci, chci se zase vrátit do normálu, je mi 30 let. Dříve jsem žádné problémy se spánkem neměl a spal jsem výborně a hodně, spánek byl pro mě velmi důlležitý.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pěkný den,11 mg je strašně nízká dávka,to se nedivím,že Vám to nestačí. Já beru 45 mg a další léky k tomu. Poraďte se s lékařem,ať Vám dávku zvedne. A psychoterapie k tomu.

hodnocení

2x

byvvalapacientka... nezlob se na mě, ale proč doporučuješ tazateli zvýšit dávky Mirtazapinu, když nemá stejnou diagnózu jako ty *stop*
Pokud vím, trpíš naprosto jinou formou duševní poruchy ( poruchami ).
Až tak, že jsi na plném, invalidním důchodu. ( Nic ve zlém ) !
Ale nedoporučuj nesmysly, prosím.

Pro tazatele, obraťte se na spánkovou laboratoř a také dobrého psychologa.
Až potom, kdyby to nešlo, tak na psychiatra.
Věřím, že se z toho dostanete i bez chemických driáků, půjde to, věřím tomu.

Ještě diskuze : emimino.cz/...

Nesmysl to tak úplně není. 11 mg není ani základní dávka. Začíná se obvykle na 15 mg. Nemyslím si,že na tak silnou nespavost bude stačit psycholog. Ale to je můj názor.

Nesdělila jsi tazateli, zda ti byl Mirtazapin předepsán na základě insomnie.
Pokud vím, tak nikoliv, tudíž tvá rada není dobrá !
Nesnaž se laskavě ordinovat tyhle dryjáky člověku, který má absolutně jinou nemoc než ty *stop*

Já nejsem povinná nikomu tady sdělovat svůj zdravotní stav! A přestaň mě urážet. Každý radí,jak umí. A 15 mg mirtazapinu se dává i dětem když nespí. Zas tak příšerný lék to není. Mnoha lidem pomohl.
Jinak já nikomu nic neordinuji. Tento lék dostal pan od lékaře,takže k tomu zřejmě důvod byl. Jen jsem doporučila zkonzultovat dávkování.

Ani jedním slúvkem jsem tě neurazila.
Že máš invalidní důchod třetího stupně na duševní poruchy není urážka.
Chtěla jsem ti pouze sdělit, že tazateli svou radou spíše ubližuješ, místo abys pomohla.
Ostatně, od toho jsou lékaři. Toto je těžký kalibr, ten patří lidem, kteří vystudovali medicínu.
Více ti nehodlám na nic odpovídat.

"Nesdělila jsi tazateli zda je důvodem insomnie"
A já znovu opakuji,že nejsem povinná nic takového sdělovat. A rozhodně nebylo mým úmyslem mu ublížit.
Že na mě máš alergii,za to já nemůžu. Nashledanou

pb®
hodnocení

1x
Melatonin jste zkoušel? K tomu večer žádné modré světlo, čučení do mobilu a na telku, jen světlo oranžové a spát v naprosté tmě. Na okno zatemňovací závěsy, aby nešlo světlo z ulice. Všechno ze zásuvek, aby nesvítily diody na elektrospotřebičích.

hodnocení

1x

Zkuste se poradit tady - Seznam spánkových laboratoří v ČR vyspise.cz/...

hodnocení

0x
Přemýšlejte o důvodech nespavosti. Životní styl, stres, starosti, psychické problémy, úzkosti?
Jestli máte nespavost od stresu, vyzkoušejte terapii.
Nepíšete nic o příčinách nespavosti?
Měl jste dobré spaní a naráz nespavost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]