Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta do Chorvatska volně průjezdná

Od: ludmila* odpovědí: 19 změna:
Jeli jsme nedávno do Chorvatska.Připravovali jsme si spousty potřebných dokumentů;cestovní pas,testy PCR,certifikát o ukončeném očkování,odjezdový a príjezdový formulář.Vše časově a řádně vyřídit všechny dokumenty zabralo naší rodině poměrně dosti času.Na portálech ministerstva to takto je napsáno,že je třeba splnit několik podmínek pro vstup a návrat do země zpět.Co se stalo se mne ani nechtělo věřit.Celá cesta tam i zpět volná bez jediného zastavení a kontróly vůbec žádné.Jak je možné,že teorie je tak striktní a praxe jiná,vše jakoby žádné opatření ani neexistovalo a návrat schengenu do normálu.Jak si to mám vysvětlit,že média to zveličují?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

To že byli Chorvati líní vás zkontrolovat je náhoda, která by se vám nemusela vyplatit. Nikdo nic nezveličuje, jsou to nařízení jednotlivých zemí a MZ se jimi musí řídit, respektive doporučovat cestovatelům.

ludmila*
hodnocení

To jsme projížděli z Brna přes státy Slovensko,Rakousko,Slovinsko až do Chorvatska a ani zpět nikdo nezastavoval.Že by byli všichni líní tam a zpět je zvláštní nečekaná situace.Buď je to velká náhoda nebo už to neřeší po tom co soudy smetly řadu vládních restrikcí.

Nic jiného za tím nehledejte, než náhodu. Vámi jmenované země nezajímá, co u nás soud smetl nebo nesmetl, mají svá pravidla.

hodnocení

3x

Zodpovědný člověk v dnešní době nejede do ciziny, zavlečení infekce do své země je více než jasné. Doma se dá strávit taky hezká dovolená, ale kdepak, my Češi musíme jen a jen k moři, lidé si prostě nenechají říci a jen a jen ohrožují sebe i další.

Zkuste si prosím uvědomit, že ta "infekce" tady už je a i kdyby ne, časem by se sem stejně dostala. V podstatě tomu nelze zabránit ani návratem před rok 1989 a zavřením hranic.
kajman
Tak nevím, na pláži jsou tady Maďaři,poláci,Němci,Italové atd...
petrwoods
Nejhorší je Delino smrt z vyplašení.
jurajjuraj*

pravdu mas, kdyz jsme jeli ze zahranici z dovolene , tak se mel jednu infekci v kapse schovanou

ludmila*
hodnocení

Až jsem se divila, jak jsme zpomalili,tak jsem se rozhlížela na hranicích jak to tam vypadá.Některé kontrolní stanoviště-boudy vypadaly zaprášeně,nakřáplá okna,spousta odpadků kolem,zarostlé chřáčí jako by to opustili někdy v dávné minulosti ještě před schengenem.Přijeli si možná v této době občas autem na hranice,ale jako stabilní kontrolní základna to nevypadalo.Nejvice se řeší restrikce zřejmě asi jen v naší zemi a v cizině už žijí normálně tak mi to připadá.Do menších obchodů poblíž pláže neměl nikdo ani respirator,lidi se na sebe mačkali,někteří kýchali a pokašlávali možná z klimatizace.Bylo to každému jedno.My nosili do krámu roušku a dívali se na nás v tom extrémním vedru trochu podivně.Každý utíkal během odpoledne někam do stínu.Dezinfekce na ruce byla jen málokde,ale v lékárně výjimečně ji měli.

Nevím, co tady pořád řešíte. Projeli jste bez kontroly, tak buďte rádi. Od středy třeba konkrétně Rakousko zpřísňuje podmínky

mzv.cz/...

Tak tady nepište nepravdy, že nejvíc se řeší restrikce u nás. Nakoukněte třeba do Austrálie, jeden případ covidu a zavřené celé velkoměsto.

hodnocení

3x

Tak to,že je tam plno národností a to, že tu nákaza už je /samozřejmě, ale jistě ne nové mutace, o kterých ani nevíme apod/, ale je jen otázka, zda by se nevyplatilo sedět chvíli doma na zadku a neriskovat zbytečně na úkor jiných, kteří to pak odnesou v podobě nákazy a dalších podzimních opatření doma. Ale než nechat propadnout voucher, to se raději vrhnu do ohně,že? takoví jsou Češi, bohužel. Pro halíř by si nechali vrtat koleno.

nox®

Jojo, jenom dva týdny vydržet...

hodnocení

2x

Kontrolovanim kazdeho by vznikli obrovske zapchy, preto to nerobia. Az si ale raz za cas niekoho odstavia bokom a ten papiere mat nebude, nebude to lacne.

Je to podobne, ako ked som par raz zabudol doklady k autu doma a nechcelo sa mi po ne vracat do bytu, ved idem len do mesta na nakup. Raz ma zastavili a platil som.

smode*
hodnocení

0x
Dobrý den. Mám několik známých kteří letos procestovali jih (někteří i mezi několika státy - každý den spali jinde) a nikdy nikde nikdo nic nechtěl - tedy zcela stejná situace jako ve Vašem případě. Vysvětlení je poměrně prosté: média (oficiální i alternativní) stále častěji lžou jako když tiskne.
honzin*
Co přesně nechápete na jednoduchém vysvětlení od boba? Můžeme zkusit vysvětlit jinak, jednodušeji například.
smode*
Co přesně nechápete na tom že boba píše stran náhody čistou nepravdu?

fyrerfox
hodnocení

0x

Dík za pozitivní info, jedeme za 14 dní.

Jak si to vysvětluju já: Globalisté chtějí zastrašit lidi covidem a omezit mobilitu (viz lekavá reakce výše). Státy ji mají realizovat, ale jsou v konfliktu zájmů (zisk z turistiky) a nemají dost peněz a lidí na kontroly (např. během českého lokdaunu policie kontrolovala minimálně a spíš jen zpočátku). Kontrolory práce navíc se.. otravuje. Výsledek: udělá se státně-mediální bububu, ale v reálu převažuje klid.

jurajjuraj*

jet bez papiru se ti muze prodrazit, berou i namatkove

ludmila*
hodnocení

Jak to berou namatkově,když jsem se ptala svých známých,kteří cestovali autem do Bulharska a též podobný případ jako my? Naše malá dcerka mi řekla v autě,že jsou neviditelní a přesto tam jsou ti bubáci ať si dáváme s tatínkem na ně pozor.Podle mého názoru si myslím,že sami vědí, že tolik dokumentů by bylo náročné zkontrolovat u dlouhé kolony aut a sami by tak náročnou práci psychicky celý den a noc nezvládli bez vyčerpání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]