Nejste přihlášen/a.
Ty hodnoty jsou prapodivné, dejde prověřit funkci přístroje. Jestli ale máte nějaké zdravotní problémy, obraťte se na svého lékaře. On Vám na pár dní zapůjčí spolehlivé profesionální měřící zařízení.
Jsem nesmírně rád, že za mého života neexistovaly podobné "technické zázraky" a já se nemusel znepokojovat podobnými nesmysly.
Nejspíš to blbě měří, protože ani těch 94 tepů není v pořádku. V noci bys měl mít kolem 50, přes den bez námahy kolem 70. 200 tepů mají vrchovolí sportovci v zátěži. Změř si tep prstem. Pokud je skutečně tak vysoký, tak máš tachykardii jako blázen a co nejdřív běž k lékaři. Jinak riskuješ infarkt.
V první řadě - monitoring pomocí náramků-hodinek je dost nepřesný, protože optické sensory, které využívají, ovlivňuje řada faktorů, mimo jiné i teplota a vlhkost kůže. Před delší dobou jsem řešil jejich přesnost v porovnání s EKG, a někdy to bylo zcela mimo. Dle publikovaných údajů je chyba při tepu kolem 80-90 jen kolem 5%, ale při 130-150 až 50%! Krátkodobé zvýšení tepu (i razantně) ve spánku může být OK, běžně při nočních můrách či živých snech, nicméně i 90 je opravdu hodně. I nesportovec by měl mít většinu hodnot ve spánku někde kolem 65, spíše však méně, nejnižší hodnoty i pod 50. Zjistěte si, jak přesné jsou hodinky přes den - změřte se manuálně a porovnejte, viděl bych to jednoduše na chybu. Pokud máte přes den v klidu nad 90 (před měřením 5 minut v klidu), obraťte se na lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.