Nejste přihlášen/a.
ahoj,
chtěla bych poradit, mám takový problém s mojí matkou. Pro upřesnění mamka měla našeho tátu, a s tím má i mého staršího bratra, ale rozvedli se a ona si poté našla jiného přítele a už jsou vzatý a mají spolu dítě. Od té doby je jiná, odtažitá ode mě a od mého bráchy a příjde mi, že její rodina už jsou jen ten malej a její nový manžel. K mému bráchovi až takovou nenávist jako ke mně asi nechová, ale táta mi říkal, že mě máma nemá ráda kvůli tomu, že vypadám jako on. Brácha ten vypadá jak máma, tak že s tím nemá úplný problém. Prostě nikdy jsem s ní neměla žádný kamarádský vztah, jako ostatní holčiny, já byla taková ta uklízečka doma, pečovatelka o malého a ve všem absolutně ve všem jsem byla špatná. Nevím proč a co jsem jí kdy udělala, ale mrzí mě, že mě nemá tak ráda, sama mi říkala, že má raději kluky než holky, že s holkama jsou jenom starosti. Nikdy jsem nic neudělala, chodila jsem na brigády, nosila dobré známky, a se vším jsem jí doma pomáhala jak s úklidem tak i s hlídáním a výchovou malého bráchy, kterého jsme ani jeden mimochodem nechtěli (já a brácha). Stejně jsem to všechno doma musela dělat já.
Už nevím co a jak .. prostě cítím z mámi, že mě úplně nepotřebuje k životu, bydlím totiž už s přítelem a plánujeme miminko. Ani nevím, jestli úplně budu chtít za ní jezdit. Vždy když spolu mluvíme je chladná, neumí se na mě usmát a využívá mě ke svému prospěchu. Vždy když jsem řekla třeba své kamarádce, co zase máma vymyslela nebo co mi udělala, tak mi vždy řekla, že by mi bylo mnohem lépe po psychické stránce, kdybych se na ní vykašlala. Jenže furt mátev hlavě to, že je to vaše matka. Mámu k životu potřebujete.
Když jsem jela za svým otcem, tak mi řekla at už nevcházím do jejího bytu. Že jsem pro ní skončila. Prostě proč bych nemohla jezdit za svým tátou?
Nebavila se se mnou 3-4 měsíce, dokovat nás babička nedokopala se usmířit. Myslím, že bez babičky bychom se spolu nebavili doted.
Promluvit si s ní o tom nemůžu, protože hnedka z ní dělám nejhorší matku ROKU, a pak udělá tu nejhorší ze mně.
Už nevím a nemám sílu ... mrzí mě jak se ke mně chová. Nejhorší je, že na všechno jsme si s bráchou museli vydělat, museli jsme mít brigády abychom si koupili blbé boty, nebo jiné věci, tenhle malý má počítač,mobil, tablet, všechno značkové.. my jsme měli upřímně ho***. Koukat na to, jak ho rozmazlujou a je pro ně dokonalý na světě, je hrozný a i babička na to nadává, že ho rozmazlujou.
Nevím, kdybych měla napsat všechno asi bych pomalu mohla napsat knihu, ale jde o to, kdyby jste mi mohli nějak poradit, co by jste dělali na mém místě. Nevím jestli má cenu se s ní bavit, když ani o to nějak nestojí.
I když už jste dospělá, tak určitě je vám to líto, jak se k vám máma chová. Za vším jejím chováním bude nenávist k svému bývalému manželovi a vy jí ho právě připomínáte. Máma by se tak ale ke svým dětem chovat neměla, nemůžete za to, že ona si s ním nerozumněla. Ona si žije život už v jiném světě a vás tam moc nechce. Být vámi, tak se teda nevnucujte, jenom tak z povinnosti, co je třeba. Buďte ráda, že máte přítele, tak se více soustřeďte už na svůj život a na to, že budete mít svou rodinu
Katrin, máte svůj život, přítele. Vy nemáte žádné jiné téma, koníčky atd jak se hrabat v minulosti? Nikdo z nás (snad) neměl na růžích ustláno a dokážeme se radovat ze života. Proč vy ne? Co chcete změnit? Umíte vrátit čas?
Pěstujete v sobě ublíženost a navíc na malého brášku žárlíte. On za nic nemůže. Že vy jste neměli to a to, byla jiná doba, máma na vás byla sama atd. Pan Werich zpívá - Jednou jsi dole , jednou nahoře - pamatujte si to.
Nechte problémy z dětství plavat, nějak to dopadne, budujte si svůj vlastní pohodový život.
@katrin - Mámu k životu potřebujete.
Leckdo mě asi ukamenuje - ale nepotřebujete. Ne v případě, kdy je život s ní horší než bez ní.
Já jsem ráda za každou pomoc, a vím, že s ní nejsem prostě štastná, opravdu mě osvobodil přítel, když si mě nastěhoval k sobě, bylo to jako vypuštění z vězení, prostě volnost, nemusela jsem už být tam s ní, nečekat každý den, kdy se vrátí z práce a bude si na mě vylejvat vztek, ted nic takového nemám a jsem štastná. Ale furt mi tam vadí takové to, že mi volá abychom přijeli na návstěvu nebo s nimi někam jeli, ale neužívám si to s nimi, protože si nás stejně moc nevšímají a mámu nebaví co jí říkám a nechce se semnou nijak bavit. Tak že, opravdu mi nevadí, že tohle napíšete, protože asi vím, že je mi bez ní líp a jsem štastnější. Chci si to vynahradit dětmi.
Zkuste počkat, jestli s ní nepohne vnouče /když se na to chystáte/. A pokud se nezmění, nechte to tak. Třeba to čas vyléčí.
S tím jsem taky počítala, jestli jí mé děti trochu utlumí v jejím chováním, ale poté jsem spíš myslela i na to, aby mě nemrzelo potom ještě víc, že i na ně bude hnusná :/
Souhlas předcházejícími odpověďmi, pokud si rozumíte se starším bratrem, nezapomínejte na něj a pozvěte ho na návštěvu, oslavu, oběd apod.. Je dobré držet pospolu a vypomáhat si.
Věřte mi, že matku a zvlášť takovou k životu nepotřebujete.
Moje matka se chovala ještě hůř než ta vaše. Snažily jsme se sestrou najít si k ní cestu , ale bylo to marný. Teď už se nebavíme 20 let a ani vnoučata nikdy neviděla.
Možná to bude znít pro někoho hrozně, ale já už ji vnímám jako cizího člověka.
Za situací může být něco mnohem staršího, než se zdá. Terapie
viz Eva Marvánová, její stránky. .Dělá semináře, soukromě asi nelze. A to je člověk,
skrze kterého můžete odblokovat staré věci a dojít k harmonii. A.Vanova
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.