Nazdar, mam u své banky výběry v zahraničí zdarma. Přesto když jsem naposled vybíral, tak mi strhli za výběr nějaký poplatek (zpráva ve stylu že si to zahraniční banka za použití něco účtuje). Bylo to tuším 20 kun a 2,5€. Dá se tomu nějak vyhnout? Na internetu se většinou řeší poplatek banky majitele karty, ne bankomatu...
Vím, že když jsme byli poprvé v chorvatsku, tak nás na to delegát upozornil. Na některých jejich bankomatech je volba možnosti jakou se má dělat přepočet jestli v kurzu chorvatské banky nebo tvé. V Polsku se s tím při placení kartou setkávám často. Při placení se před zadáním pinu potvrzuje jestli platím českou nebo pln. Když vyberu českou, počítá si obchodník svůj kurz a když pln. platí kurz mé banky.
Ale však ano - výběr z bankomatu máte zdarma,ale použití bankomatu nee.Co je na tom divného? To jako,že vaše banka platí i provozní náklady cizího bankomatu? Ten majitel bankomatu chce zaplatit za použití bankomatu ( údržba,doplňování peněz...atd.) a myslíte,že to platí ze svého?
kajman
Vybírám z bankomatu své banky, je to obvykle zdarma . Vybírám z bankomatu cizi banky, musím platit poplatek, protože i má banka musí te cizi bance něco zaplatit.nebo mám třeba 2 výběry měsíčně zdarma jako bonus,ale moje banka i v tomhle případě určitě něco platí tě cizi. Proto mě překvapil ještě další poplatek za použití bankomatu. Takže u nějakých bank můžu zaplatit tenhle poplatek cizímu bankomatu a jeste třeba stovku +nějaké % z částky svoji bance(a to je teda za co?)
Dá se tomu vyhnout. Ten bankomat o tom poplatku většinou píše, takže číst písmenka. Kromě toho, existují seznamy bank, jejichž bankomaty jsou zdarma - například tento dropbox.com/...
kajman
Číst umím, to není problém . Ale když je to jediný široko daleko, nemám na výběr. Čekal bych to u pofidernich provozovatelů, ale chce to slovenská spořitelna, Raiffeisenbank... Normálně z bankomatu moc nevybírá, tak mě další poplatek prostě překvapil...
Dnes jsem vybíral v bankomatu Euronetu v Itálii a kromě DCC konverze, kterou jsem odmítl, jsem musel akceptovat poplatek za výběr (tedy buď akceptovat nebo výběr zrušit). V každém případě na to bankomat předem upozorňuje. Ještě mě pobavilo, jak šíleně vysoké částky to jako výchozí při výběru nabízí Pak je samozřejmě možnost najít bankomat jiný, bez poplatku.
Bohužel je Euronet doslova na každém rohu a fakt jsem dlouho nemohl najít jiný bankomat. No tak jsem tam nechal asi stovku (Kč) navíc... V celkově utracené sumě během dovolené se to lehce ztratí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.