Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letani s elektronikou pod 18

Od: kkk* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, mohu se zeptat jestli mi na letišti mohou něco říct když poletím s elektronkou a není mi 18.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možná by bylo dobré upřesnit, jestli máte na mysli "elektroniku" (v nadpisu - elektronické zařízení), nebo o "elektronku". Pak také to, co si pod pojmem "elektronka" máme představit (například pro mě je to elektrosoučástka ze starých rádií *smich*). Pokud elektronickou cigaretu, tak tu (pokud je mi známo) nesmíte v letadle použít bez ohledu na věk.

kkk*
hodnocení

Ano myslím elektronickou cigaretu , ale myslel jsem to tak že když ji budu mít v příručnim zavazadle při kontrole jestli mi můžou něco říct nebo udělat když ji uvid
í

Do toho, co máte v příručním zavazadle (pokud to na rentgenu nepřipomíná nůž, granát, nebo balík marihuany:-D) nikomu nic není. Nemůžete jí ale v letadle vytáhnout a použít.

fram
hodnocení

1x

Telefon a tablet by měly být přepnuty do režimu "letadlo". Normálně fungující chytrý telefon by neměl přímo zapříčinit pád letadla. Může však nepříznivě ovlivnit komunikační přístroje v letadle. Některé světové aerolinky dokonce již používání mobilů v letadlech nezakazují, protože moderní technologie umožňuje jejich letadlům signály lépe odstínit nebo rozpoznávat. Evropské společnosti však zatím mobily zakazují. Respektujme tedy letová pravidla, jinak nás katastrofa skutečně může potkat. V podobě tučné pokuty.

"Upozorňujeme cestující, že na palubě letadla je přísně zakázáno používat některá elektronická zařízení, zejména mobilní telefony..." uslyšíte od letušek, asi.

Jako 18-letý/á už nemusíte cestovat letadlem s doprovodem.

kare
hodnocení

1x
Může ji mít i v příručním zavazadle.
Letani s elektronikou pod 18

hodnocení

0x

Počítám že tou elektronkou myslíte "Elektronickou cigaretu" že?

kkk*
hodnocení

Ano myslím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]