Jedeme zájezdovým autobusem do Itálie na Palmovou riviéru,kde strávíme mnoho hodin sezením uvnitř.V cestovních pokynech je napsáno,že máme mít zakrytá ústa respirátorem třídy KN 95 nebo FFP2.Máme z toho obavy,jak to při vedrech s teplotami okolo 30°C zvládneme,aniž bychom neměli potíže s dýcháním a nevíme jestli bude mít dálkový autobus vůbec klimatizaci?
Proč se chcete dobrovolně trápit? Kdo má rozum, ten jede autem s rodinou třeba do Jeseníků a nemusí se kodrcat s rouškou autobusem do Itálie.
To opravdu není závist, to je zdravý rozum. Závidět nemám co, protože jsme za 14 uplynulých let byli 12 x u moře. Ale když vidím, že jsou problémy, tak jsme loni a letos už nebyli. Proč trápit sebe i spolucestující?
Roušky či respirátory se dnes vyžadují všude. I ve vlaku průvodčí upozornil cestujícího, který měl ústa volná. Tak pokud chcete jet na dovolenou, musíte to holt akceptovat. Je to prostě tak. Za mě lepší Sázava bez roušky, než Itálie se svázanou pusou. Jaga.
Tak tomu se říká nerozvážnost. Už samotná cesta autobusem je jen pro otrlé, k tomu ještě v dusítku. Přiznám se, že takovou dovolenou bych si ráda odpustila a jela radši do kepmu pod stan.
Potíže s dýcháním mít budete, mně dělá problém udýchat respirátor už při rychlé chůzi. Zkuste si respirátor otočit kovovým páskem k bradě. Na nose přilehne, takže si nefoukáte vydechovaný vzduch o očí a pod brýle, pásek vytvarujte tak, aby nepřiléhal, ale vydechovaný vzduch mohl proudit ven. Já už respirátor jinak nenosím.
Mně teda sezení v autobuse přijde jako méně namáhavá a na kyslík náročná aktivita, než rychlá chůze Jinak snad všechny busy na dálky jsou už klimatizované a většinou se jezdí v noci, takže bych z vedra fakt strach neměl. A pochybuju, že v noci někdo bude řešit a kontrolovat, jak má kdo nasazený respirátor
Normální zdravý člověk nemá kvůli rousce problémy s dýcháním. Přijde mi, že to lidi jen rádi přehání. Rozhodně ne, když sedí na zadku. A jestli jste nějak nemocní, máte problémy se srdcem nebo plicemi, tak nechápu, proč jste si vybrali takovou dovolenou.
Předpokládám, že si to tam všichni sundají. V reálu už to moc lidí nežere, bez hadru jich třeba do MHD jde polovina. A když už, tak mají jet tu lehkou roušku. Jinak jet v tom až do Itálie by byla tortura hodná Bobliga z Edelstadtu.
Na delší cesty si beru respirátory na výměnu, zavěšené na gumičce na krku (2 a více). Při vhodných příležitostech (třeba přesedání) si je vyměním. Vyhnete se vlhku. Také mám připravený ubrousek na otírání tváře, nejlépe parfémovaný, nebo jen papírový kapesník.
Tak tomu se říká sebemrskačství. Buď se dusit x hodin, nebo riskovat nechtěný dáreček od lidí naprosto ignorujících nějaké základy protiepidemiologických opatření. Těch tam nejspíš bude naprostá většina. Pokud chcete mít v buse respirátor, vemte si na cestu ten s výdechovou membránou.
Určitě pojedete autobusem s klimou. Např. mě dělá klima zle, takže dokud se nemuseli nosit respirátory či roušky, tak jsem měla vždy přes nos i pusu šátek. Takže bych ten nasazenej respik naopak uvítala.
on opravdu někdo ještě nosí respirátor tak jak se má? co koukám kolem sebe tak to stejně všichni májí jen že to musí mít, výsledná ochrana nula nula prd...vezměte si nanoroušku a nechte ji volnou...čeho se bát všichni jsou přeci naočkováni nebo otestováni, tak jak je tedy možné že se někdo nakazí a proč tedy nosit nějaký hadr...
Všude tam, kde mám pocit, že se tam nepráší, respirátora nenosím nebo aby se teda neřeklo, tak po nosem. Cestujte po ČR - mimo hlavní trasy, po kterých se pohybují kravaťáci, se respirátore prakticky nenosí. Uvidíte - sundá první a postupně sundají všichni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.