Nejste přihlášen/a.
Chtěla jsem se zeptat, jestli je to možné, že by banka Unicredit rozesílala klientům SMS, se žádostí o telefonické kontaktování této banky prý kvůli aktualizaci mých ůdajů v této bance, aby mohla spravovat účty klientů. Prý na základě nařízení zák. 253/2008 Sb je každá banka povinna toto provádět. Zdá se mi to teda divné, že bych po telefonu měla říkat nějaké údaje. Prý je aktualizace nutná. Nikdy nic po mě banky, kde mám účty, žádné takové údaje telef. nevyžadovaly. Jak by jste se zachovali-dojít tam asi osobně?
Vyhledejte si číslo banky na informace a oni vám rádi vše vysvětlí. Na číslo, ze kterého přišla sms bych nevolala, bude to podvod. Telefonicky banky od klienta žádné údaje nevyžadují. Nikdy.
jenda22: to je blbost,že z banky nikdo nikdy nevolá.Akorát,že nechtějí citlivé ůdaje,ale domluví si schůzku přímo na pobočce na osobní návštěvu.A proto já osobně neznámá čísla,která nemám uložená nezvedám a na neznámá SMS nereaguji.Podívám se na na netu - kdo to volal - a šup na černou listinu.
Posledních 10 let mi nikdo z mé banky nevolal. Také proč. Co je nějak důležité pošlou do intenetového bankovnictví jako zprávu a tím to končí. Vše ostatní je jen další a další podvodné jednání. Záměrně proto banky nikomu nevolají, pokud to není výslovně vyžádáno. Snadné a funkční. Ti ostatní prostě naletí . Pořád dokola.
Vůbec bych neuvažoval o tom, že bych na to číslo volal. Banka, která by po mně chtěla telefonicky nějaké osobní údaje by u mě hned skončila. Ale taková banka neexistuje - je to jasný podvod.
Na doplnění informací banky používají své internetové aplikace, které mají dobře zabezpečené.
V tom případě bych šla na pobočku, nebo položila a sama pak zavolala do své banky, a zeptala se, co to má znamenat, a jestli to je nomální. Rozhodně bych ale odmítla dávat telefonicky jakékoliv informace o svém účtu na zavolání někoho, který se mi jenom představí, jako zaměstnanec banky. Mne teda banka aopak upozorňuje, že tohle nikdy nedělá a abych na žádné takové telefonáty, nebo emaily vůbec nereagovala a hned jim to hlásila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.