Nejste přihlášen/a.
Jsem o dekádu starší, takže snad také ještě "mladý". Nechal jsem se naočkovat, protože se bojím těžkého průběhu. Jinak jsem stejně skoro nikam nechodil - už před covidem - takže většinu opatření jsem ani nezaznamenal. Do obchodu si klidně vezmu respirátor, volný čas trávím v přírodě, hotel řeším 3x za rok a chlastám doma. Prostě asi nežiju tak zpovykaně jako vy a pandemie se mě prakticky vůbec nedotkla. Jen loni jsem holt nejel do zahraničí, to je toho.
Nechápu, co furt řešíte. Buď se očkujte nebo nedržkujte. Vymýšlet fantasmagorie a kašlat na roušky, to by vám šlo. To jste borci. Jako byste těch 10 minut v obchodě s "hadrem na hubě" nepřežili. Jinak Johnsonem se očkujte prý někde v Praze a AZ dávají už jen nad 55 let. Ale Pfizer a Moderna jsou stejně lepší.
Čistě hypoteticky: necháte se naočkovat a po čase budete chtít děti. Vše proběhne a narodí se vám postižené dítě nebo se vám nepodaří vůbec dítě počít. Co asi tak bude dál? Stát nenese žánou odpovědnost a tu je minimální složité dokazovat souvislost s očkováním. Pokrčí Flegr rameny a ahoj? Je půlka roku a už tu jsou 3 vlny očkování. Tedy 4x ročně do konce života? Má někdo v hlavě mozek, aby mu došlo takové jednání jako přímý útok na mechanismus vlastní imunity?
Inflace, nedosažitelnost bydlení, brzká nedostupnost nebo omezená dostupnost energií atd. Když se zaváděl Lockdown, na toto se upozorňovalo. Bez problému... To dnes vidíme.
@nonek Noneku, to očkování je s*ačka, o tom žádná. Ti očkovaní to už vědí taky anebo na to přicházejí. Ovšem je lepší nevznášet nějaké nepodložené informace, tím se to celé shazuje.
Ne, naopak, je to to nejhorší, co sám sobě dobrovolně můžete udělat.
Je to podvod století na lidstvu.
Není to očkování, není to vakcína.
Pokud někdo bude chtít, abych to doložila, tak ne.
Protože si každý může vyhledat. A navíc, i pokud vložím, tak to nebude bráno na zřetel, že to jsou jenom hoaxy z dezinformačních webů.
Žádnej vir covidovej neexistuje, nikdo, žádná laboratoř na světě ho neizolovala.
Vše je virtuelní v PC.
Jinak covidoví pacienti jsou uměle vytvářeni. Na FB je mnoho zdravotních pracovníků, kteří na to poukazují, ale nemají odvahu s tím všichni najednou vystoupit. To jsou většinou lidí, kteří už tam nepracují.
Ti pacienti, kteří umírají, jsou buď to špatně zaléčení, anebo vůbec a v posledním tažení se dostanou na JIP. A už stejně nikdo nepomůže. Ale kvůli prachům od pojišťoven jsou všichni, živí i mrtví označeni za covid.
Jsou zakázány pitvy, aby se nezjistilo, že lidé umírají na oxid grafenu, který je v jakobyvakcinách, ale ve složení není uváděn, kromě výjimky /Čína/.
Proti Covid-19 nemít strach je myšlení nemluvněte.Soused také neměl strach.Ale začínala mu cukrovka,odešla mu ledvina.Najednou dostal horečky,v nemocnici hned zjictili pozitivitu,poslali ho sice na dialyzu,ale přežil jen tři dny.Vůbec neměl napadené plíce,přestalo mu fungovat víc orgánů.Covid - virus rozkládá buňky tam,kam dosáhne.
Nejprve se "přilepí na buńku,pronikne do jádra,pak splyne chemickou vazbou s jádrem,vytvoří s DNA jádra dlouhou makromolekulu,ta má velmi malou chemickou soudržnost a rozpadne se na menší části,podle programu z viru.Vznikne několik nových virových částic,které obvykle nemusí být totožné s původním virem.Ale škodlivost je stejná.Záýleží pak na tom,z jakého tělesného orgánu je napadená buňka.Vakcina vytvoří chemické prostřeedí,které nedovolí viru se "přilepit" na buňku,a tím se nemůže množit.Po čase se sám rozpustív organizmu.Takže,raději se virů bojte,Vakcina je vždy jistější,než nic.Když neskočíš do vody,neutopíš se!.
JABRAKA
"Osobně nemám strach z covidu, jde mi jen o to získat výhody..."
Osobně jsem rád, že si lidi z té pakárny podobnými příspěvky už dělají srandu.
H*ovno realita. Já normálně chodím do krámů bez hadru na hubě a nido po mě nic nechce. Už ani blbě nečumí. Dneska se se mnou dokonce v tescu bavil ohadrovaný sekuriťák a bylo to jako by nic nebylo. Tak nevím, kde je problém. Hotely, ubytování, návštěva památek rovněž. Fakt nechápu, co kovidfanatici pořád řeší.
saddam: Já čím dál více nabývám dojmu, že se buď něco dává do vody, nebo hodně lidí začalo hulit nějaké svinsvo. Chodíš bez rouške, chceš se nechat očkovat nevíš čím a pak do toho zatáhneš nějakou politiku s volbama. Jíst ti chutná?
V malém východočeském městečku začali očkovat bez předchozího objednání. Zeť /59/ tam hned šel. Dříve nemohl, až když byl půl roku po prodělání covidu. Pravda je, že musel vystát 2hodinovou frontu. Ale protože v té frontě měl plno známých, uteklo jim to. Očkovali je Johnsonem, staré, mladé, takže stačila jen jedna aplikace. Hotovo. Jaga.
Jinak jsem se domnívala, že každý člověk je zodpovědný za své zdraví a snaží se chránit sebe i lidi kolem. Proto podstoupí očkování. Pokud někdo nabubřele napíše "jde mi jen o to získat výhody", je to pokrytec. Jde mu jen o to nic nedat, něco získat. Ovšem životem v této republice jsem zjistila, že hodně čecháčků zastává podobný názor. Je to prostě naše česká mentalita. Jaga.
Očkovaní nikoho dalšího nechrání. Všem, kdo se očkují, jde jen o jejich výhody (na tom není nic špatného, sice nikomu jinému nepomůžou, ale ani nikomu jinému nepohorší). Někomu jde hlavně o výhodu zdravotní (průběh případného onemocnění bude pravděpodobně mírnější), někomu o výhodu formální - jako univerzální vstupenka (tato varianta je protlačována oficiálními vládními kroky).
Tato debata je uhozená, ...
nonek: Cokoliv, co obhospodařuje gogel, je zmanipulované a tedy nedůvěryhodné. Takže i ten tvůj odkaz.
Odpověď na úvodní otázku: Dá.
Je zvláštní, že (snad) odborníci nedoporučují AstruZenecu a Johnsona pro osoby mladší 60 let (pro známé křiklouny "ukaž odkaz"třeba vakcinace.eu/... 20.5.2021). Ovšem vláda ve svém válečném tažení "narveme to do všech"klidně nechává v centrech bez registrace Johnsonem naočkovat kohokoliv, kdo přijde. Vláda a MZ už v souvislosti s kovidem ztratily jakoukoliv soudnost a taky (nejen moji) důvěru.
Faktický význam očkování nepopírám, je zřejmě značný a s DOBROVOLNÝM očkováním dospělých souhlasím, ale to, co předvádějí a vyvolávají politici, to je už dávno za hranou snesitelnosti.
Čím více očkování, tím více mutací. Po zavedení 1. kola očkování se začaly celosvětově tvořit nové a nové mutace. A to je lehce ověřitelný fakt.
Sorry, ale jiný režim jsem nezažil
90 % "zpravodajských" serverů, jejichž články na vás vyskočí na homepage Seznamu, jsou dezinformační nebo clickbajtové trapárny. Jsou to jen paraziti na hloupých lidech, jako jste právě naopak vy, kteří tam občas mimoděk kliknou na nějakou reklamu.
Bez ohledu na důvěryhodnost Echa je faktem, že v zemích, které lidem nalhávaly, že jsou dost proočkované a tedy bezpečné, se další kovidové vlny šíří. Ale to není nic divného ani překvapivého. Od počátku všichni na základě výsledků z (byť nedostatečných) testů vakcín tvrdili, že očkování zmírňuje (nic víc!) průběh případného onemocnění a že kolem 90 % (nebo 95?, ale ono je to skoro jedno) očkovaných a nakažených se vyhne těžkému průběhu.
No a časem začali politici lidem lhát, že očkování zabrání nakažení, že očkováním uděláme tečku za kovidem a podobné ničím nepodložené bláboly. Očkovaní se nemusejí testovat, všude mohou a všude tak vcelku nepozorovaně mohou nákazu roznášet, protože sami mají vesměs slabé či bezpříznakové průběhy. No a výsledek takového nekontrolovaného šíření se dostavit musí i kdyby byla naočkovanost devadesáti- či klidně stoprocentní (kdybychom měli 100% naočkovanost, pak při naprosto nekontrolovaném volném šíření je tu pořád těch 5 % = 500000 lidí, kteří i přes očkování mohou těžký průběh mít a zdravotnictví klidně přetížit).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.