Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak co nejlépe prodat les?

Od: iklionky* odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny poradce. Potřebuji rychle peníze, abych se vyhnul exekuci. Vlastním cca 1,3 ha lesa. Nevíte, kde a jak tento les co nejlépe prodat? Realitek se bojím, mám s nimi špatné zkušenosti. Předem děkuji všem za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

My jsme prodávali les před třemi roky z toho důvodu, že se tam objevil kůrovec a vzhledem k věku už jsme nebyli schopni se o to všechno starat. Zavolala jsem Lesy.čr v okrese, kde žijete. Dohodili kupce. Bylo to rychlé, rád to koupil pán, který s našima sousedil a věnuje se tomu rád. Cena se odvíjí od toho, jaký les to je, jestli je vcelku, nebo rozkouskovaný. Někdy ho vykoupí i samotné Lesy, pokud tam nějaký v té oblasti mají, v našem případě neměli.

Prodejte ho a zbavte se starostí. Nám se strašně ulevilo. Jenom jsme platili daň z něčeho, z čeho nebyl žádný užitek. Každý rok jsme dostali jsme oznámení, kolik sazenic máme vysadit a při představě, že se někde celá rodina plahočíme a vysazujeme 2000 stromečků na mě šly mrákoty, nehledě na další vydání. Nikdy jsme nic nesázeli a žili ve strachu, že dostaneme pokutu.

Les má cenu pro toho, kdo se o něj stará, těží a něco z něj mají. Srdeční záležitosti jdou stranou:)

Přes realitku NE, odrbou vás.

riva
hodnocení

2x

Nejlépe někomu ve vesnici vedle lesa.

iklionky*
No jo ale za jakou cenu? Jak jí zjistit?

hodnocení

2x
Pokud už kolem tebe krouží exekutoři, je na prodej pozdě.
Když ovšem cítíš, že se ženeš do průseru, je lepší prodat les sám, než li exekutor.
Pak dej inzerát a uvidíš.

gazda*
hodnocení

1x
On je rozdíl les a les. Já bych ho klidně koupil, kdyby nebyl moc daleko. Takže záleží i na místě. Poptal bych se vlastníků lesa kolem.l, jestli není zájem. Jestli je to vzrostlý les, tak by mohl dosáhnout slušné ceny, jinak zázraky nečekejte. Jestli jste v exekuci, tak prodej bude asi problematický.

joudic*
hodnocení

0x
chapu ze exekuce, ale prodavat ted reality je blbost, ktere budete litovat
jm
Když neprodá, seberou mu ho za desetinu možné kupní ceny
jericho

Otázka bude jestli to ještě lze vůbec reálně prodat když už má exekuci. Myslím i přepis na katastru.

iklionky*
Zapomněl jsem sdělit že exekuce na lese zatím není.
jirib
Podáš změnu na katastru a úřad na to má nějakou dobu.Exekutorovi to hned vyskočí v počítači dle jména...
Prodat dřevo "na stojato"...

hodnocení

0x

Co jsem koukal na inzeráty, tak cena 1 hektaru lesa se pohybuje od 100 do 500 tisíc. Záleží na druhu, stáří, stavu, lokalitě a zda je vcelku nebo rozkouskovaný. Zavolejte do Lesů ČR...

hodnocení

0x
Podívej se do katastru po majitelích sousedních dílů lesa a oslov je. S cenou ti sotva kdo poradí protože tabulkové ceny se teď v době kůrovce sotva dají uplatnit. Někde budeš rád když dostaneš stovku za kubík dřeva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]