Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Založení kadeřnictví - má to cenu?

Od: ka* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,chtěly by jsme si s kamarádkou otevřít kadeřnictví ve větším městě ale mám strach do toho jít.Muselo by to být v pronájmu a pak ještě jak shánět zákazníky,aby nakonec člověk ještě neprodělal.Poradí někdo,má to cenu do toho jít?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Mám pro vás ještě jeden tip. U nás funguje léta paní, která jezdí přímo k zákaznicím domů. Nezastaví se! Má hromadu "kšeftů" a když jí zavolám, tak se ke mně dostane nejdřív tak za 14dní, až 3 týdny po objednávce.;) Chodí i stříhat do domovů důchodců, do nemocnic.

hodnocení

1x

ahoy, taky pridam svuj nazor na vec,

mozna je to svinstvo, pokud jiz nekde pracujete a klientky s vami vychazi a jsou spokojene nemel by byt problem ani pri startu.

normalne bych je pretahnul k sobe a frcite.

pokud zacinate s holym zadkem a bez praxe, nepocitejte s tim, ze k vam budou chodit Vase kamaradky a ze Vas doporuci, spise naopak i o nejake prijdete. Poradne bych si to promyslel.

kadernictvi je urco jedno z nejperspektivnejsich zivnosti, pokud jste dobre a venujete se tomu, nikdo i nevybudoval povest za rok.

nesmite na tom podnikani jen to krasne a predstavovat si to ruzove, daleko s tim nedojdet:)

pokud do toho pujdete se spolecnikem, pocitejte s tim, ze se rozejdete ve zlem.

s chuti do toho a neberte si premrstene pujcky, lehce se to bere, ale hur splaci:)

moc Vam drzim palce at vam to vyjde*palec*

kiaransalee*
hodnocení

1x

zkuste si pronajmout "křeslo" v nějakém zavedeném kadeřnictví. Získejte svou klientelu a potom si zprovozněte svoje. Pokud budete dobrá, budete mít klienty jisté, i kdyby měli za vámi jezdit přes půl města. V každém případě je to riziko, jako každé jiné podnikání...

Pokud do toho půjdete, hodně štěstí, dobrých a ochotných kadeřnic je jak šafránu.

kaysersose
hodnocení

0x

Asi je to dotaz spíš pro ženský, ale napíšu vám svůj názor. Ve větších městech je provozoven kadeřnictví (případně + kosmetika, neht. studio atd.) víc než heren. Mám pocit, že kdo má doma nůžky a křeslo, otevře si kadeřnictví.

Měl jsem dřív v pronájmu obchod. Majitel chtěl prostory prodat, já je nechtěl koupit. Koupili to nějací manželé, vzniklo tam poté kadeřnictví, kosmetika apod. Asi 50 od obchodu byla videopůjčovna. Nedávno jsem šel kolem a místo videopůjčovny - hádejte co? Správně, kadeřnictví a nehtové studio. Poté co jsem byl nucen tyto prostory vyklidit, hledal jsem nějaké jiné. Byl jsem na prohlídce nabízených prostor, druhý den tam šla i přítelkyně. Paní která prostory ukazovala jí hned řekla: Kadeřnictví že? (Samozřejmě jsme to chtěli na něco jinýho). Ale to mě inspirovalo k tomu, abych prošel okolní ulice asi tak v okruhu 200 m. Těchto provozoven tam bylo 6, slovy šest, a to v různých kombinacích - jen kadeřnictví, jen kosmetika, neht. studio, kombinace všeho. Prostor jsem nedostal, vzniklo tam hádejte co? Opět správně - kadeřnictví, kosmetika, nehtové studio.

Našel jsem si jiné prostory, tentokrát v soukromém domě. Majitel mi během zařizování, se kterým mi pomáhal, vykládal jak tam přede mnou bylo několik zájemců, z toho 2 chtěli udělat kadeřnictví. V blízkém okolí jsou jen dvě, takže by to asi bylo terno.

Takže pokud si vytipujete nějaké prostory, nejdřív si důkladně projděte okolní ulice, jak velká je tam konkurence. Ale i kdyby tam žádná nebyla, tak stejně nemáte vyhráno, protože pokud nemáte již nějakou vlastní klientelu (což jak píšete nemáte), tak se budete těžko chytat.

hodnocení

0x

Já si myslím, že určitě ano. Že vás to v pohodě uživí. *placni* Bydlím v okrajové části Ostravy a kolem je opravdu spousta kadeřnictví. Dokonce v několika domech 3 nebo 4. A když se rozhodnu, že teď, hned se nechám ostříhat, nemám šanci. Nenechají mě ani čekat. Že už mají naobjednáno dopředu. Fakt! A to je mám zmapované všechny. Vím, kam chodí mladí a kam starší paní. *hej*Chviličku, ze začátku, to budete mít asi krušné, než se te rozkřikne a než si ženské zvyknou, než si vybudujete stabilní a věrnou klientelu. A také stabilního dodavatele.Ale také kadeřnictví nebudete otvírat na chvíli. Že?*placni*nebojte se, uživíte se. Hodně štěstí a šikovné nůžky vám přeji z celého srdce.

doplněno 20.06.10 11:04:

Teď to v duchu probírám a v rozsahu jedné zastáky na všechny strany je 13 kadeřnictví. A všechna jsou plná zákaznic.*vtip*

sebod*
hodnocení

0x

Co myslíte. Jaké bude počasí dne 21.5.2011? :) Že to nikdo nemůže vědět? Máte pravdu. A tak to je i s Vaší otázkou. NIKDO VÁM TEĎ NEMUŽE S JISTOTOU ŘICI, ZDA SE VÁM BUDE DAŘIT NEBO NE: Každopádně se připravte na to, že prvních pár měsíců budete nejspíš prodělávat. To musíte finančně vydržet. Pak se k Vám teprve, za předpokladu, že budete dobrá, začnou zákaznice vracet.*ua*

orai
hodnocení

0x

Máte s podnikáním nějaké zkušenosti? Pokud ne doporučuji si přečít něco z www.010101.cz

lidus*
hodnocení

0x

Nejdříve zjistěte kolik provozoven již ve městě je a co můžete nabízet jinak a lépe aby jste přetáhli klienty. Pokud už někde pracujete, většinou vám ty zákáznice co chodí k vám zůstanou. Kamarádka chtěla provozovnu ve svém rodinném domku a lehkým počítáním od toho upustila.

eulalie*
hodnocení

0x

Další kadeřnictví ve větším městě? Být Vámi, bála bych se už zavedené konkurence, tak jak už se tu psalo.Navíc, nemáte-li vůbec zkušenosti s podnikáním, tak Vás to může docela semlít. Jen to vedení učetnictví jak je složité. Pravda taky je, že ze začátku podnikání jsou většinou ztráty, než se podnik rozeběhne. Líbil se mi nápad, který tu už zazněl. Chodit stříhat lidi domů. V tomto oboru zase tak veliká konkurence možná nebude. Je to něco jiného, než kamenné kadeřnictví. Když to ale nezkusíte, nebude vědět. A když zkusíte, můžete narazit. Ale podnikání je risk nebo zisk. Někomu to jde skvěle, někomu z podnikání zbyly leda dluhy.

amlim*
hodnocení

0x

No, váš postoj není zrovna rozhodný. Já když jsem si otevírala kadeřnictví, tak jsem měla svoje zákaznice a za druhé chuť se osamostatnit, strach jsem neměla vůbec. Záleží na tom jak jste šikovné a jestli tu práci děláte s láskou. Jestli ne , tak se do toho ani nepouštějte. Je jasné, že je to jako každé podnikání a prodělat můžete vždy,podnikání je vždy spojené s rizikem. Ekonomické pravidlo"něco za něco"!.Jestli máte chuť a odvahu, pak vám jenom fandím. *uspech*

Ekonomické pravidlo"něco za něco"!.

tohleto ekonomicke pravidlo neznam?

jita*
hodnocení

0x

Moje kamarádka má taky pronajeté kadeřnictví stříhá pouze pány a vydělá dost.Nemá problémy zaplatit nájen a nemá problém s penězi vůbec.Má to na půl ještě s jednou kadeřnicí a o práci nemají nouzi.Klidně do toho jděte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]