Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta na Sněžku

Od: kedar76 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz prosím jsme ubytovaný v Peci a chci se zeptat na nejlepší cestu směrem ke Sněžce pro děti?

-popřípadě lanovka jak dlouho se čeká?

- popřípadě je lepší jit nahoru nebo dolu děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Když se takhle ptáš, tak to vezmi lanovkou nahoru i dolů.
Když budeš u lanovky hnedka ráno, tedy maximálně do devíti, tak to bude krátká fronta. V poledne je fronta na několik hodin. Do batohu teplé oblečení. Na horách se mění počasí velmi rychle. Ze slunečna do 15 minut prší a fouká.

hodnocení

2x

Lanovka jede nonstop, pokud není noc nebo hnusné počasí. Jede často nad cestou, takže můžete sledovat obtížnost a až nahoře se rozhodnout, zda půjdete dolů pěšky.

hodnocení

2x

Na Sněžku lezu poměrně často. Lze jít z Pece dvěmi způsoby, nebo z Pomezních bud. Všechny trasy jsou náročné, jste přece jen v horách.

1/ Po zelené značce na Růžohorky, dál po žluté stoupat na Sněžku. Tady je možná úleva. Z Velké Úpy vyjedete lanovkou na Portášky, odtud už se to nechá snáze jít. Dokud jsme měli děti malé, řešili jsme to takto. I když ti svišti chodili mnohdy lépe než my, dospělí.

2/ Po modré Obřím dolem vzhůru, od polské Slezské boudy po červené po řetězové cestě vystoupat nahoru na Sněžku.

3/ z Pomezních bud, několika způsoby. Buď pořád celou cestu po červené, nebo začít po žluté, na červenou se připojit asi v polovině cesty.

Na lanovku se mnohdy čeká 2 hodiny, i déle, ohromné fronty. A ty ceny lanovka jsou takové, že by si musel vzít člověk hypotéku, pokud chce povozit celou rodinu. Za sebe - když jdu do hor, chci si to tam prochodit, dokud mi moje železné koleno slouží a ne si vozit pozadí. :) Záleží na tom, jak jsou děti staré a zvyklé. S našimi jsme chodívali od jejich tří let, zpočátku kolem 10, 15 km, pak i víc. Dcera si v 11 letech vyprosila svou první padesátku. A v cíli byla z nás všech nejčerstvější. *palec* Jaga.

Jinak, lépe se jde, kupodivu do kopce. Předloni, když jsem šla ze Sněžky Obřím dolem do Pece, slezly mi následně některé nehty na nohou. Jak to bylo z kopce, tlačily na špičku bot a to nebylo dobře.

kedar76
hodnocení

Děkuji vsem za perfektní odpověďi

honzin*
hodnocení

1x

nevím jaká je aktuální situace, ale opravdu krásná cesta na Sněžku je z Karpacze. Je to úplně o něčem jiném, než od nás. Jako krásný bonus se tam ve městě dá výborně najíst, a ty naleštěný "prdy" v předražených restauracích na naší straně nechat někomu jinému. Projít se po městě, které má atmosféru a nakoupit si v Biedronce skvělý kabanosky a slivky v čokoládě např.

Ale je to asi pasé, aktuálně.

Co je aktuálně pasé? V Berušce jsem byl ve čtvrtek a kabanosiky mají :)

asd1
hodnocení

0x

To zas bude "lamu s dětma sundavala horská"...

Zleva nebo zprava a druhou cestou dolu... Šel bych to Obřákem a dolu přes Růžohorky.. Nebo naopak, nebo přes Výrovku a Luční.. Máš mapu a hlavu a jestli nejsi schopnej vymyslet kudy tak tam nelez, hory nejsou digihra.

Lanovka je lepší dolu. (Při sestupech trpí kolena)

hodnocení

0x

Záleží na to, jak jsou děti staré.

Pokud 10+, není důvod jezdit lanovkou.

JInak vždy platilo, že na horách je lepší chodit do kopce, než z kopce dolu..

Cest na výběr moc nemáte, buď přes Obří důl, nebo po zelené a pak z Růžohorek po žluté (o 1km kratší, logicky o něco strmější).

Obě naše holky byly nahoře v zimě ve dvou letech (to tedy ještě na mých zádech). Od nějakých 3-4 šlapaly po svých. Ta starší sama a bez keců, tu mladší slyšeli držkovat až na Pomezkách, ale dala to :-D. Takže hranice 10+ je pro másla...

amper: Ano, ale dnešní děti (rodiče) mají poněkud jiná měřítka.., tak to raději "jistím" vyšším věkem. A i vzhledem k dotazu...a tedy zkušenostem tazatele..

JJ, koneckonců je lepší problémům předcházet, než jim jít naproti. Akorát já jsem magor, kterej zkusí kdeco. Co Tě nezabije, to Tě posílí *tanec*.

hodnocení

0x

Já přidávám živou kameru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]