Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rakovina kostní dřeně

Od: juelen odpovědí: 8 změna:
Zdravím, bohužel můj kamarád má diagnostikovanou rakovinu kostni dřeně. Je to 57 lety chlapík. Měl otoky koncetin už dlouho..unava.. léčil se,ale nez se na to přišlo,uplynulo cca dva roky necelé. Nyní leží na kyslíkové masce a přístrojích v nemocnici. Je nějaká úspěšnost léčby této nemoci,nebo šance že se z toho ještě dostane? Nebo je to diagnóza velmi vážná např jako rakovina slinivky? Děkuju za názory

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

U téhle nemoci nikdy nevíte, co bude. Seděla jsem na chodbě a čekala na ozářky, když sestra přivedla evidentně novou paní, která vypadala na zhroucení. A vyprávěla jí: Na oddělení měli staršího pána v konečném stádiu. Byl se vším smířený a pod prášky. Při životě ho držela myšlenka, že nestihnul zabezpečit paní, která s ním několik let žila. Nemocnice udělala svatbu a tento pár, s pánem na lůžku, s kyslíkovou maskou, nechali oddat. A jak to dopadlo? Paní už není, nežije a pán dochází na kontroly 2x ročně. *alene* Je to pravda, nevymyslela jsem si to.

hodnocení

2x

Jak tu bylo napsáno, každý má svůj čas vyměřený na Zemi a současně se i dějí zázraky. Moc vás nepotěším - dcera má sestřenice na to zemřela v 31 letech, poté, co jí řekli, že je zcela v pořádku, se to najednou vrátilo a za tři týdny bylo po všem.

juelen
hodnocení

Kéž by byla šance. Je mi 29, kamarádovi 57 cca .cely den jsem včera probulel.stale mám před očima jeho pani,jak mi se slzama v ocich říká,ze to nevypada dobře.. I pres velký věkový rozdil jsme dobří kamarádi. Priroda manualni prace,zahrada,ryby a podobně... děkuji Vam za nazor a psychickou podporu.
janm*

No, ono je to tak že jakmile : "Dostanete povolávák". (rozkaz k nástupu na vojnu v tomto kontextu k odchodu z tohoto světa) tak žel jdete, to je i důvod proč jedna a táž nemoc může být pro někoho "konečná" a pro někoho ne, nad námi je stále jakýsi "vyšší faktor", "vis major" , (karma osud náhoda Bůh jak pro koho a jak z kterého úhlu pohledu) který má "právo veta" a lidé toto stále nechtějí přijmout, výsledkem je, že zkrátka dneska se lidé "nechtějí nechat umřít", tj. jsou většinou dlouhodobě uměle udržováni ale ve výsledku je to jen prodloužení utrpení a výsledek končí stejně odchodem. Každý zde máme vyměřený čas který každému plyne jinak někdo má odžito ve dvaceti, jiný v osumdesáti, to žel nelze zcela ovlivnit životním stylem, umírá se v každém věku náš život na této zemi je konečný časově omezený...

liska5
hodnocení

0x

Tady záleží na více věcech: V kostní dřeni se tvoří červené krvinky. Krvetvorba tedy přestává fungovat, a to málo červených krvinek nestíhá předávat kyslík tkáním, mozku, srdci... Jak reaguje na chemoterapii či ozářky...A pak, jestli nádor prorostl a zda a kde se tvoří metastázy? Záludné u kostních nádorů je, že se často objevují ve velmi mladém věku. A půlka jich je benigních a půlka maligních /zhoubných/. Kéž se z toho kamarád dostane !*modla*

juelen
hodnocení

Před tím, než mu to zjistili,mu odebrali krev na běžné kontrole,na základě toho si ho tam nechali.vubec nevěděli co s ním je a měnili mu krev,po tom se dva dny nebo den cotil jak nový, plný síly,bohuzel jeden den...pak zase naprd a vzali mu vzorek kostní dřeně, který to potvrdil.to už vím jako poslední informaci. Je na kyslíkové masce a nemůže mit zapnutý telefon. Snad to pujde dát nejak dohromady i kdyby na aspoň ještě pet let,nedovedu si predstavit že už ho neuvidím,nebo spolu nepujdeme na houby,57 co to je? Tak hodny člověk, který si sice rád vypil,ale nikdy nikomu neublížil a každému jen pomahal co mohl,az byl hloupý,je to tak nespravedlivé.tak dobrosrdečný člověk. Dej bůh,aby se z toho vylízal.
liska5

Mé kolegyni takhle umřel syn v 16 letech - fotbalista. Tam se to zase prošvihlo, protože si mysleli, že zdatný sportovec může mít nanejvýš úraz.*alene*..

hodnocení

0x
Ještě také záleží jaký druh, některé jsou lepší jiné horsi, mensi naděje je u myelodni a Hodkinsove syndromu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]