Dobrej v jedne otazce jsem našel toto : Rybářský lístek vydává pověřený obecní úřad. Byly lístky s roční a tříletou platností a správní poplatek - to byly desetikorunové záležitosti. Potom to přešlo z obecních úřadů na pověřené úřady, takže správní poplatky se možná zvýšily. Rybářský lístek legislativně upravuje Zákon č. 99/2004 Sb. o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů. Zákon o rybářství. § 13 odst. 7 Při lovu v rybářském revíru je osoba provádějící lov povinna mít u sebe rybářský lístek, povolenku k lovu, nejde-li o uživatele rybářského revíru, popřípadě doklad o udělení výjimky podle odstavce 4 nebo 5 a na požádání je předložit rybářské stráži, rybářskému hospodáři, popřípadě jeho zástupci nebo osobám pověřeným příslušným rybářským orgánem nebo orgánům Policie České republiky. § 13 odst. 8 Rybářský lístek vydává občanům České republiky obecní úřad obce s rozšířenou působností, v jehož obvodu má žadatel o vydání rybářského lístku trvalý pobyt , popřípadě cizincům, kteří se zdržují v obvodu jeho působnosti. Vydání rybářského lístku podléhá správnímu poplatku. doplněno 10.05.09 08:48: Žadatelé o první rybářský lístek předloží: - vyplněnou žádost o vydání rybářského lístku - občanský průkaz - osvědčení o získané kvalifikaci pro vydání prvního rybářského lístku - doklad o zaplacení správního poplatku No a správní poplatek je na dobu kratší než 1 rok = 60 Kč, na dobu 1 rok = 100 Kč - potom jsou ještě lístky na 3 roky i 10 let. Mě by zajímalo jak to je když jsem jako 11 letej kluk lístek povolenku atd. měl a ted bych si to chtel obnovit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.