Nejste přihlášen/a.
To je zase historka. Zaprvé, buď máte vysokoškolské vzdělání s titulem bakalář nebo máte střední školu, nástavba na bakaláře neexistuje. Zadruhé, proč chodíte na Úřad práce a nenajdete si práci sama? Ta osoba na úřadě je zjevně úplně blbá a neempatická, na druhou stranu, co s vámi? Podle psaného projevu do kanceláře nepatříte (spousta chyb), do fabriky se vám nechce. 50 let není žádný vysoký věk a referentka marketingu z vás už ale nebude, pokud byste měla naději, už byste si sama místo našla. Marketing, tedy umění prodat přeci dokáže prodat i vás, nejen nějaký výrobek. Takže jak je to doopravdy?
Nezdá se mi, že by vás ponižovala, řekla vám pravdu. S takovými chybami v otázce bych vás do kanceláře taky nechtěl. Vy nechcete práci, vy chcete hlavně sedět v kanceláři. Se svým vzděláním /ani nevíte, jaké máte, žádnou bakalářskou nástavbu neznám/ můžete klidně k pokladně v Lidlu, Kauflandu apod., a při tom hledat něco lepšího. Ovšem, pokud se vám bude chtít! Nevím, kde bydlíte, ale kolem mě je nabídek spousta.
Já to spíš ani nevidím na ponížení, ale spíš že paní uvedla situaci do reálného světla doby. To tak prostě je... Kdo si chce práci najít musí hledat sám a nelze čekat, že nám jí někdo naservíruje... Řekla to na rovinu... Určitě všichni známe ve své rodině a ve svém okolí jak to funguje. Možná to jen mohla paní říct decentnějším způsobem...?
Tady nemůžete dělat nic, protože jí její chování nedokážete. Když na to budete stále myslet, tak ubližujete jenom sobě. Ona to už dávno neví. Nejlepší je si v takové situaci pomyslet své, a přestat se takovým člověkem zabývat. Jediné co jste mohla udělat, bylo reagovat na její chování hned a upozornit ji, že si na ni budete stěžovat. Můžete se sice o tom zmínit té paní co už znáte, ale ani to nepomůže, protože ani ona nemůže nic udělat, a kvůli Vám se nebude hádat se svou kolegyní. Takže to berte s nadhledem, jako rozumný člověk, a nezatěžujte svou mysl ze setkání s blbcem.
A což práce jiná, než kancelářská? Zkuste širší záběr a hledejte sama. Já jsem si našla v 66letech práci zcela odlišnou, než jakou jsem vykonávala desítky let. Sice moje VŠ se tu moc neuplatní, ale šest let spokojenost. Jen hledat, ptát se, číst inzerci. A na tu babu zapomeňte, jsou lidé různí, tahle zhyne na překyselení
Pokud nekdo skonči na up a neni schopen si tu praci v kancelaři najit sam, je skutečne starý a neschopný práce v kancelaři
Ano, je nepřizpůsobivý se všemi výhodami. Nic neumí, na nic se nehodí. Společnost to chápe a živí ho.
To měla říct: Já myslela, že když Vy vypadáte na 65 a máte práci, tak pro mne by to neměl být problém/?/
Protože je stále mladá, zdravá, má svěží myšlení. proč by nemohla pracovat, když chce. Další zbytečný dotaz. Takový jako od pavlačové drbny, co se stará o to co nemá. Navíc to vůbec nijak nesouvisí s pův. zadaným dotazem.
Zvědave jsi mimo mísu a nechápete čtený text .P.Liška nehledá práci ale psala jak by ona sama odpověděla!
Nezabírám nikomu místo, naopak, šéfové mne každý rok uprosí, abych pokračovala. Už jen třetinu hodin, než na začátku. Tomu, co dělám, tady nikdo nerozumí, nemá tu trpělivost a nechce se mu makat venku za každého počasí. Měla jsem pauzu na operaci nohy. Koho mezitím sehnali, ten nevydržel. Navíc jsem schopna zastoupit i na jiných pozicích a jako důchodce kdykoliv.
Když ona ta paní úřednice měla vlastně pravdu a vy byste se měla na svět dívat reálnými očima. V marketingu si jako padesátiletá neškrtnete. To je dravý obor pro mladé, nikde vás nebudou chtít ani jako referentku. Úřednice sice byla asi maličko nepříjemná, ale proč se z toho hned psychicky hroutit? Máte to vzít jako výzvu, začít si opakovat cizí jazyk a na sobě trochu zapracovat a zkusit si práci najít sama a nečekat, co vám úřad práce nabídne. Na internetových stránkách Job.cz běhá spousta nabídek k práci, tak třeba se někde chytnete.
Přístup úřadů práce se mění. Po návalu uchazečů po krizi 2018 už úředníci ztratili empatii a občas si nevidí do pusy, zdá se mi. Hledat práci po 50-tce je těžké, pro ženu dvojnásob. ÚP vás zaregistruje, aby vám neutíkala penze, alenajít práci si budete muset nejspíš sama. Řešit věk dle rovného přístupu skutečně nikomu nepřísluší - ale řeší, a to v první řadě, bohužel.Držím palec. Na věk před penzí vás v pohodlnosti odepíšou, je to zátěž pro pomoc od ÚP.
Paní Vaculíková /pokud to jméno je pravé/, vy tady asi na nic nebudete reagovat, zřejmě jste si jen potřebovala vylít duši. Podívejte se např. na https://www.personalfabric.cz/hledam-praci, www.jooble.cz, www.fajn-brigady.cz i další, co tam je nabídek. Nebo přiložené fotky, ale to je většinou o práci, a o tu vám asi moc nejde, to by pro vás bylo ponižující, vy se cítíte být lepší sortou. Jen panebože nikde nepište, že máte bakalářskou nástavbu...ach jo! A hledejte, aspoň brigádu, zatím, jste už dávno mohla mít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.