Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechuť k jídlu

Od: kris odpovědí: 11 změna:

Zdravím

Už mě štvalo že jsem tlustej, tak jsem nedávno (asi týden po začátku prázdnin) začal posilovat a hlavně běhat. Ale jídelníček zůstal stejný, jen s tím rozdílem, že jsem přestal pít slazené nápoje a začal se víc hydratovat(vodou) a samozřejmě se vyhýbám veškerým sladkostem. Jídlo obecně ovlivnit nemůžu (záleží co se uvaří doma). Jde o to že nemám vůbec chuť na jídlo, jím už jen jednou denně a většinou ani to nedojím(potají jak snídani, tak i oběd vyhazuju a nebo řeknu že jsem si ho už bral). Mám strach že hubnu moc rychle, nevím kolik jsem vážil předtím ale začínají mi padat tepláky, kalhoty, trička jsou jak plachty a mikiny který mi byli na těsno jsou strašně volné. Je to normální? Zpraví se ta chuť k jídlu časem? Nebo s tím mám jít k doktorovy?

Jinak je mi 20 let a studuji. A pro zvědavce. Důvod proč bydlím pořád u rodičů je, že je ten dům obrovský, je tam dost místa pro mě i pro přítelkyni a je to levnější jak být v pronájmu :D

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

To se doporučovalo místo večeře vyběhnout, že pak ztratíte chuť k jídlu. Když se navíc napijete vody, tak zředíte trávicí šťávy. Je dobře, že hubnete, ale tohle je rychle! Za chvíli Vám nebudou padat jen kalhoty, ale i vlasy, kazit se zuby, příjde únava, neboť ubude krvinek, či krevního barviva, ...protože Vám budou chybět minerály a bílkoviny i vitamíny. Tělo se neustále obnovuje. Vyhladovět ho je chyba. Vynechte prázdné kalorie, potraviny průmyslově vyrobené,omezte cukr, mléko, mouku a veškeré přílohy, ale co udrží zdraví a kondici si ponechte! Rozmanitou zeleninu, saláty, ryby, krůti, králičí, ořechy a mandle, cereálie /pohanka, jáhly, kroupy, vločky/, luštěniny, ovoce, sušené švestky. Jezte 3x denně, pravidelně. ne moc, ale zdravě. Pijte víc dál, protože s hubnutím vyplavujete i nežádoucí látky z těla.

liska5

Správná strava má být čerstvá, pestrá, ekologicky čistá, pokud možno místní a sezonní, skladováním a kuchařsky nezdevastovaná / př.: připálené, opakovaně ohřívané, opakovaně zmražované, dlouho rozmrazované potraviny...

hodnocení

3x

Zdravím. Tento postup dobrý není. Zaděláváte si na jo-jo efekt a zdravotní potíže. Chce to změnit stravovací návyky, ale jíst pestře a zdravě. Malé porce, několikrát denně. Zařadit do jídelníčku zeleninu. Tu můžete celý den. Ovoce je vhodné v dopoledních hodinách. Jste dospělý, takže si můžete již stravu ohlídat sám, nemusíte jíst to co druhý doma uvaří. To dospělý a svéprávný člověk ovlivnit může.

hodnocení

2x
Dobrý den,
zdravá strava má být pestrá a vyvážená. Doporucila bych jíst, i když není chuť, časem se dostaví. Jedla bych lehka jídla, která i pěkně vypadají a jsou barevná. Tento životní styl není dlouhodobě udržitelný a zadelavate si na velmi vážné problémy. Eventuelne pokud to nezvladnete je dobre zkusit i terapii, třeba je nekde zakotveny problém. Dále co treba smoothie, nebo kase, polevky atd? Nemusí se kousat a třeba to pomůže...

hodnocení

1x

Jestli jídlo tajně vyhazujete, tak možná máte problém s poruchou příjmu potravy. Rozhodně to není normální. Jak můžete vydržet uběhnout 6 km a přitom tělu nedodat pořádné jídlo? Určitě je to na poradu s lékařem.

kris
hodnocení

Ono je to s nimi komplikované(to je zase na jiný dotaz...) a jak jsem psal, jsem student, takže na vlastní jídlo nemám peníze. Můžu ovlivnit porce, čas a ale jen minimálně co. Ale pokusím se s tím něco udělat.

Jinak, čekal jsem že když zvýším výdej tak budu mít spíš hlad a že budu mít problém nevyžrat ledničku, ale ono je to přesně naopak a taky jsem čekal že za měsíc shodím max tak 6 kilo ale teď to vypadá jako kdybych shodil 15. Já chci jíst, ale prostě sním trochu a ať chci nebo ne, prostě do sebe víc nedostanu (někdy mi je z toho nazvracení (bez ohledu na to co jím)). Kolikrát si z jídla dám stranou třeba pár kousků brambor (apod.) a řeknu si "Tohle musíš sníst ať je, co je" abych vůbec něco snědl.

Děsí mě to(odpověď "liska5" tomu taky moc nepomohla(ne že by nebyla užitečná). Ale je pravda že se cítím dost unavený a je mi kolikrát na omdlení(vysvětloval jsem si to vyčerpáním)) a ještě mě čeká očkování. Nedokážu vysvětlit čím to je, ale začalo to přesně v ten čas, když jsem se začal hýbat a cvičit. Už mě to docela začalo i bavit. Je to skvělí pocit a cítím se o dost líp. Nechci přestat.

Co se týče toho cvičení. Každý druhý den dělám kardio v podobě běhu v délce asi šesti kilometrů (střídám běh s chůzí) a každý den full body trénink. Každý den jinou část těla nebo kombinace(a snažím se střídat více opakování s menší zátěží a větší zátěž s méně opakování) Upřímně nevím jestli je tohle overkill nebo ne, ale snažím se to moc nepřehánět ani se neflákat.

Tak nevím. Zkusím na sebe aplikovat vaše rady a uvidím. Každopádně děkuju :)

liska5

Tohle už patří mezi poruchy příjmu potravy. Anorexie. Nebo se mohla přidat nějaká jiná porucha./?/ Pak je tedy na místě vše říct doktorovi, aby zjistil, jak na tom jste se zdravím, jaký máte krevní obraz,...a vyjádřil se k plánovanému očkování. Ten by Vás měl poslat k psychologovi. Protože ten přesmyk nastal v hlavě. Neodkládej to! Zažila jsem u známé. Ta byla nějaký čas i v nemocnici, ale je z toho venku a je v pořádku.

Sám se samozřejmě dál vědomě snaž v tom smyslu zdravé výživy. Nebo rovnou sám vyhledej psychologa. Někteří jsou na pojišťovnu. Na to se ptát hned při objednávání. Bohužel ty objednací doby jsou dlouhé. Doba covidová to ještě zhoršila.

Místo těch brambor stranou si dej přes noc namočit hrst mandlí a k nim pár sušených švestek.To má hodně minerálů..

liska5

Přečetla jsem si to znovu. Jestli Vám je špatně, tak bude asi lepší tekutá strava po troškách. Možná z lékárny Nutridrink. Jedna maličká krabička sice představuje plnohodnotné jídlo, ale cena pro Vás šílená,1 ks kolem 80kč. Pak raději jíst ovesné kašičky a mandle mixovat / to se dává pít kojencům, když nesnášejí mléko/.

Ještě existuje Výživový, jinak nutriční, poradce.Tam podle referencí a není to zadarmo. Ale nejdřív ten Váš obv.lékař! Pak psychologa, protože asi to sám nedáš. Tady jde taky i o srdíčko, kór když sportuješ. Hořčík by mělo dostávat. /Banány, mandle, vločky, ořechy, semínka, hořká čokoláda, kakao../

Půjč si knížku: Co nám chybí, Jiří Janča.

kris
hodnocení

Tak jsem se objednal u doktorky, jdu tam v pondělí. Jinak dneska jsem měl na snídani ovesnou kaši (skoro jsem jí dojedl) na oběd zeleninový salát (snědl jsem tak 2/3) a na večeři už nic. Jako příjde mi to lepší(to bude asi jen tou volbou jídla), ale ne o moc, ta nechuť k jídlu je stejná(pořád se do doto musím nutit). No uvidím co řekne doktorka.

liska5

Super. To by mohlo jít po kousíčkách. Hlavně je důležitá snídaně, uplatnit nastřádané trávicí šťávy a nabrat novou dávku živin a energie. A řekněte doktorce všechno, myslím rychlé hubnutí, sportování, ztráta chuti, kdy jste nemohl jíst, až vám bylo špatně a slabo. Únava. Že byste chtěl vědět, jestli jste si už nějak neublížil a jak to napravit.

Myslím, že maminka by měla vědět, že teď nebudou vhodné knedlíky, omáčky, buchty, laciné uzeniny, těstoviny a smažená a sladká jídla. I rodičům jen prospěje zdravý jídelníček. To není dieta, to je středomořská strava - zelenina, ryby, ořechy, olivový panenský nebo jiný olej zastudena lisovaný na saláty, červená čočka,... Vy se máte po zhubnutí a rozumném sportování cítit v novém zpevněném těle svěže a nabitý energií a ne, jako píchlá duše. Držím palce!

rafm
hodnocení

0x

Já takhle zhubnu rychle vždy když mi předepíšou širikospektrá antibiotika na boreliózu (jezdím do ohniska), a ta mi vybijí mikroflóru a zhorší tudíž trávení. Všechno šatstvo padá a kalhoty doháním v sekáči. Chuť k jídlu se spraví, mikroflŕu dodají některé jogurty (Hollandia). Pokud jste hubnul programově kvůli nadváze, je to OK. Jinak chuť k jídlu se ztrácí při C19, zezačátku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]