Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alkohol v 16 v Německu a ožralý zpátky do ČR

Od: killer103cz odpovědí: 8 změna:
Zdravím všechny, zjistil jsem si, že od 16ti let mohu v Německu pít slabší alkohol (pivo, víno...apod.). Jenom nevím, jak to je s návratem do Čech... Jsem z Ústí n. Labem a rád bych si dojel na své 16. narozky na menší párty do Drážďan, ale přespávat tam asi nebudu, a tím pádem se bojím, že když dojedu domů, budu se motat a zastaví mě policie, tak budu mít problém... Je to vůbec proti zákonu, pokud se objevím v Čechách nalitej, ale v Čechách jsem ten alkohol nekonzumoval? Pravděpodobně to, že jsem pil v Německu a dojel do Česka, policajtům těžko dokážu a něco jako jízdenka z vlaku mi asi nebude stačit... Co jsem si zatím našel, tak zákon pouze zakazuje konzumaci a prodej, ale o "dobré náladě" nemluví ;) Prosím je tu někdo kdo má zkušenost nebo nějaký znuděný právník? Předem moc děkuji za odpověďi ♥

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

5x

V pohodě. Zlij se, jak zákon káže. Ale pamatuj, že jsi už trestně zodpovědný, kdybys třeba pod vlivem něco spáchal.. Tak bacha.

aaaa5555
hodnocení

2x

Podobny pripad jako nemecti turiste vracejici se z Nizozemi, kde jsou mekke drogy (marihuana, hasis) legalni.

Zadny CZ zakon primo nezakazuje mladistvym pit alkohol (stejne jako komukoli pozivat drogy). Zakon postihuje pouze ty, kteri mladistvym alkohol poskytli ci prodali (napr. v restauraci ci v obchode).

Pokud budes hodne opilej nebo nejak vyvadet, muzou te odvezt na zachytku jak v CR, tak i v Nemecku, pricemz je jedno jestli ti je 16 nebo 50 let. V CR se mladistvi kteri kdesi na diskotekach nafoukali (zalezi kolik nafoukaji) resi vetsinou odvozem k rodicum a pote nahlasenim na socialku.

Nevim proc by ti cesti policiste nemeli verit, ze jsi slavil/pil v Nemecku, zvlast pokud pochazis s prihranicniho mesta a jeste navic jim ukazes listek na vlak..

Ty sam se pitim alkoholu poruseni zadneho zakona nedopoustis, stejne jako Nemci, kteri ti alkohol prodali, ponevadz tam je to legalni. Jediny co ti hrozi je prusvih u rodicu a pripadne nejaky nasledny pohovor na socialce.

killer103cz
hodnocení

Děkuji za obsáhlou a inteligentní odpověď. Většina lidí to tu trošku hrotí ;)

tabletka*
hodnocení

2x

Jak se může někdo s nickem "killer" bát, aby náhodou nepřestoupil zákon a musel se bavit s policajty? Prostě je sejmi, když se tě budou ptát, kde ses nalil.,

killer103cz
hodnocení

Dobře beru vás za slovo

hodnocení

1x

Když pominu, že v Německu tohle umožňují, spíš mne překvapuje, že kvůli takový blbosti se hodláte trmácet se tam vlakem. Nepomyslel jste na to, že až se budete vracet opilý, můžete snadno přijít k úrazu? Vůbec mě zaráží, že 16 letý cítí potřebu se ožrat. No holt jiná doba.

motak
Přesně, to před revoluci v 16 letech ještě nikdo nepil. Všichni si cutali do balónu a četli abicko.A drogy taky neexistovaly!
killer103cz
hodnocení

Samozřejmě jsem nemyslel se ožrat do němoty... a upřímně jsem to tahle napsal schválně, abych se poté mohl smát nad podobnými odpověďmi :) A vážně je jiná doba... i já jakožto 16ti letý kluk vidím jak si chodí 10ti leté děti s cigárem... nechápu... A pokud se v Německu může a určitě to tam lidi i dělají, tak proč by bylo špatné, že Čech má podobné chutě jako Němec?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]