Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skryté číslo?

Od: tenchytrej* odpovědí: 38 změna:

Dneska mi po druhé hodině volalo skryté na mobil. Jen jednou ale měl jsem vyplé zvonění a vytočit to zpět nelze. Na internetu jsem četl, že by to mohla být i státní správa nebo policie ale nechápu co by mi jedna nebo druhá strana mohli chtít. Máte s tím někdo zkušenost? Volala by policie nebo státní správa podruhé? Děkuji.

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirikoo
hodnocení

6x

miluju lidi co zvedaji jen cisla co znaji, jakoby se bali komunikovat, nikdy nevite kdo je na druhe strane telefonu, treba nekdo z vasi rodiny si pujcil telefon, ztratil telefon, klice, nebo policie, neco se stalo, obcas muze byt neco urgentniho, na cemz hodne zalezi, apod.

prik

Souhlas. Zrovna nedávno byl případ kdy volala výherní společnost, že pokud si volaný nevyzvedne výhru kolik milionů dolarů, tak výhra propadne. Voláný taky nezvedal telefon. A další rozšířený blud, že příjmutý hovor je zpoplatněn. Zpoplatněno je, pokud volám zpět. Tyto čísla se pak nechají ověřit.

jurajjuraj*

tady je rec o skrytem cisle a ne o vsech cislech

prik

Myslím, že diskuze probíhala i o neznámých číslech. Frštenzi

hodnocení

4x

Jestli od vás něco chtějí, zavolají znovu. Nedělejte si zbytečné starosti. Ani pro státní správu či policii nemusí být dostupný pořád.

hodnocení

2x

Neřešte to. Když někdo bude něco chtít, zavolá znovu. Mě občas volá skryté číslo a ani to pořádně nezačne zvonit a volat přestane. Asi nějaký vtipálek nebo automat.

jp
hodnocení

2x

Měla jsem volání ze skrytého čísla, je to asi týden. Taky jsem to nevzala. Myslím, že kdyby to bylo důležité může dotyčný volat z novu nebo napsat sms. Což se nestalo. Takže asi si někdo hraje.

zaseja
hodnocení

1x

Jo, později.

rodic
hodnocení

1x

Jen krátké info. Několikrát mi volali policajti a vždy bez vyjímky to bylo skryté číslo, ať už to bylo z operačního a nebo místní oddělení. Jestli zvedat a nebo nezvadat,je každého věc.

Mně volali z veřejného

prik
hodnocení

1x

Volalo neznámé číslo. Nejspíš skryté. Tak volají policajti. No a volaný to nezvedl.

novinky.cz/...

hodnocení

1x

Skryté číslo, které volá a pouze prozvoní je automat, který ověřuje funkci Vašeho čísla. Pak jej zařadí do různých databází callcenter atd... Následně volají různí prodejci.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

mam v telefonu zablokovane skryte cisla a je mi fuk kdo vola

S tím bych se nechlubil. To může způsobit zbytečný problém.

Hlado-proč to může být zubytečný problém?Ono je někde uzákoněno brát všechny "telefony"?

Já zcela výjimečně beru telefony z čísel, který nemám uloženy v telefonu. Prostě jak se objeví jen číslo, většinou to nechám zcela bez povšimnutí. Kdyby to bylo skryté číslo, tak se opravdu nebudu namáhat.
Když se někdo stydí za své číslo, tak asi nemá čistý svědomí.
Kdyby náhodou volali četníci že skrytýho čísla, proč to dělají?

Proč volají skrytým? Mají to tak nastaveno, proč? Snad aby lidé používali jen veřejná čísla, zejména na PČR, ale nejen tam -u nás i z okresní nemocnice-jenže Ti mne upozornili že budou volat skrytým? Nevím , myslím si to!

Jinak před pár roky se mne snažil takoto zje... technik na PČR, že jsem mu nevzal skryté číslo,(celkem volal asi 3x) než pak volal otevřenýmže se mám dostavit por autí.Snažil se, ale nechytal se.NENÍ to povinné brát skryté!Ono to platí na jakékoliv číslo!

Mám staženou aplikaci zvednout to, kde se mi ukáže, odkud to je a jestli nějaký otravové. Neberu a skrytá čísla už ani náhodou.

No až budeš někdy volat záchranku, nebo hasiče a budou ti volat zpět tak nevím komu to bude vadit víc.
Skrytá čísla mají svůj smysl,pokud nechci aby se mezi lidi rozšířily čísla na operátorské pulty atd.
Samozřejmě, že pokud budu volat na rychlou, tak vím, že mě budou volat zpátky a vezmu skrytý číslo. V tom problém není.
Ale když bude někdo volat jen tak ze skrytýho čísla nevidím jediný důvod to zvedat.
jurajjuraj*

volali mi uz hodne x jak cetnici tak treba z nemocnice a NIKDY nevolali skrytym cislem

To nemusí být nikde uzákoněno. Pokud umím telefonovat, zvednu jakékoli číslo a telefonát bez problému vyřídím. Od toho ten telefon mám, aby mi mohl kdokoli zavolat.

zaseja

jenyku, a co když ti budou volat z rychlý že ti někde někdo třeba porazil autem příbuznýho, nebo policajti že ti někdo vlez do baráku, neni důvod skrytý a nebo neznámý čísla nezvedat, vždycky je možnost to zase při nějakém otravovi zavěsit.

Hm takm to jste asi p.Hlado JEDINÝ člověk v Česku. co přijme všechny hovory! Ale tím jste neodpověděl jaké problémy mohou nastat, že nějaký hovor nepřijmu-ať skryté číslo nebo veřejné! Odpovězte!

Z rychlý nebudou volat, že se stalo to, či ono. Na to opravdu nemají čas.
V baráku takřka stále někdo je, a kdyby tam někdo vlezl, rozhodně ho nepojedu vyhánět.

Např. se nedovím, že někdo z mých blízkých má nehodu nebo zdravotní potíže, nedovím se, jak postupuje vyšetřování, když podám TO nebo jsem předvolán jako svědek. Nevěřím tomu, že jsem jediný člověk, který umí telefonovat i když musím uznat, že tato, dříve běžná dovednost, v poslední době dost upadá. Popsané situace jsem zažil, nikdy se mi ale nestalo, že by se mi stala sebemenší škoda, když beru neznámá a skrytá čísla.

motak
Já se hlásím jako druhý člověk, co přijme všechny hovory(pokud sem u tefonu jinak normálně volám zpatky). Často mi volaji lidé, které nemám uložené. Pokud nemám zájem telefonovat, hovor ukoncim. Nezkracuje mi to ani žíly, ani život.
petrovic

Mobil mam na volani. Taky se hlasim, ze zvedam vsechna cisla. Kdybych nebral telefony, 80% veci ani nevyridim. Prijedu do galvanovny neco na povrchovku. Clovek co me prijima a vyrizuje mi da vizitku. Ok, ulozim. Za dva dny mi vola od nich technolog a chce se neco doptat. Vola z jineho cisla. Proc bych to jako nemel zvedat? A takovych pripadu je X.

Motak a petrovic-asi to potřebujete pže máte takové povolání,kde nevíte zda volá potenciální zákazník-ano pak to beru a je to nutné.

Ale logika volání když se udělá nevolno příbuznému?nebo má nehodu...? Pak nevolají skrytým ale otevřeným číslem.

Není málo případů, kdy lidi přišli o strašné peníze kvůli takovým hovorům. Podvodníky se to jen hemží.

Nikde nic nevyvádím, aby mi volali policajti, z nemocnice ani náhodou neinformují telefonem o stavu příbuzného, to si musíte vytelefonovat sám. Výjimkou je úmrtí, ale to většinou příbuzný očekává a hovor zvedne - není to skryté číslo.Takže tady hlada nepište blbosti.

Samozřejmě kdo je v pracovním procesu a hlavně podniká, řemeslníci, ti zvedají i neznámá čísla. Ale určitě ne skrytá čísla, to samo o sobě působí nevěrohodně, jako každý anonym.

motak
Ne, kvůli prijmuti hovoru ještě nikdo nikdy o žádné peníze nepřišel.
Často i hovory ze zahraničí chodi se špatnou/žádnou identifikaci.
Samozřejmě je to na každém, nikdo nikoho nenutí zvedat telefon i od vlastní manželky,natož od neznámého čísla. Jenom ta vaše obhajoba proč je nezvedate je dětinska.
Jako byste neotevreli dopis od někoho,koho neznáte...
prik

Skrytá čísla používají policajti. Kolikrát mne volali, že se mám dostavit. Šířit hoax je na zavření. Za přijmutý hovor se neplatí. (nevím co roaming). Otravná čísla mohu pro příště zablokovat

Zcela souhlasím *palec*

kt
hodnocení

0x

Kdyby to byl někdo z rodiny, může po neřijetí hovoru napsat SMS. Ale i to by mohlo býr dílem nějakého šmejda nebo podvodníka. A policie, kdyby to bylo něco hodně vážného, přijede obvykle přímo na adresu a nevolá skrytým číslem. Musí si uvědomit, že v dnešní době málokdo přijímá hovory s neznámými čísly s neznámými otravnými reklamami a tak podobně. Policie sama nabádá k obezřetnosti a potom sama volá skrytým číslem. *alene*

prik

Ono dneska je vůbec málo chytrých lidí, kteří si uměj poradit

kt

...škoda, že jich je tak málo a všichni ostatní jsme blbí, debilní.

prik

Prý těch méně chápavých je 80%

jenda22
hodnocení

0x

Většinou to je Police ČR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]