Mám ráda kávu. Ne instant, to už raději turka Leta piju presso, hořké, bez mléka, v práci mám french press. Běžně kupujeme Lavazzu, kterou si do práce po malých dávkách melu, pressovač doma zpracovává zrnka sám. Ráda bych vyzkoušela nějaké opravdu kvalitní druhy kávy. Poradíte po čem se podívat? Jednou jsem dostala cibetkovou kávu a chutnala mi. Ale nelíbí se mi jak se získává. Nemám ráda kávu kyselou. Poradíte kde se dá kouknout po kvalitní kávě? Co vyzkoušet?
Já ale nevím po čem koukat a o kvalifikaci personálu pochybuji. Jednou jsem byla u nás u náměstí, maličký obchůdek káva a sypaný čaj a odnesla jsem si 3 sáčky něčeho strašně hnusného. Ani to nevonělo. Bylo to kyselé. Ačkoliv můj požadavek zněl jasně - nic kyselého. Prostě neznám místo kde by byl profík a opravdu poradil, tak jsem to zkusila tady. To je jako když se někdo zeptá jaké doporučíte trekové boty a vy mu poradíte, že obchodů se sportem je všude hafo
liska5
Ne malý obchůdek, ale malý zpracovatel. Soukromá pražírna. Podle bydliště. A koupit si 100% arabiku.. Zajela jsem, přivezla si 4 druhy, udělala 4 kávičky a u jedné jsem zůstala. Na mnohých sáčcích je uveden stupeń ostrosti i zda je kyselejší nebo ne .
Víte, "motak" má ale pravdu. To jen vy jste měla smůlu na obsluhu. Možná zkuste znovu navštívit ten obchůdek a řekněte o své zkušenosti. Jak už tu padlo, i na balení kávy je psáno, jaká je. Stejně jako na víně. Lavazzu také miluji. M. doplněno 06.08.21 17:50: Ale abych napsala aspoň nějakou, tak Carraro.
Chutná mi káva od Seggafreda. Jinak mi vždy chutnaly brazilské a kolumbijské kávy. Snad nej, co může bejt. Našla jsem odkaz např. tady - nejsou to ty, co jsem pila, ale myslím, že nám kávovým fajnšmekrům přijdou k chuti. gourmetkava.cz/...
Už tu jednou bylo téma, která káva nám chutná. Někdo zmínil Billa Bio Plantážní káva, 100% arabica, výrobce Oxalis Slušovice. Koupila jsem a fakt je dobrá. Aj cenově.
Syn dělal baristu. Začínal u doubleshottu ( to není druh kávy ale řetězec kaváren) vím že personál od nich se předháněl v soutěživosti, kdo kde jakou ochutnávkovou soutěž prošel. Tam se nemusíte bát, že by vám podle vašich chutí nevybrali a neporadili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.