Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Mám již delší dobu většinou v noci že se mi vrací žaludeční štávy do jícnu. Mám předepsaný lanzul před snídaní a večeří 30minut před jídlem. Večeřím v 17hod a jdu spát třeba v 21hod. Polštář mám podložený abych nespal na rovné posteli. Ráno si vařím kávu Jihlavanku ke snídaní a odpoledne to samé později večeři. Mám si koupit kávu bez kofeinu na zlepšení problému atd? Děkuji
Reflux znamená, že nedovírá svěrač mezi jícnem a žaludkem a kyselina ze žaludku se dostane do jícnu, kde dráždí- je to vlastně babsky řečeno ,,pálení žáhy". Opravdu pomáhají mléčné výrobky, neutralizují kyselinu a tím jí zneškodňují. Káva sice dráždí, ale l šíáelk denně asi neřeší situaci. Také dráždí sladké- překyseluje žaludek. Možná by se dali zkusit nějaké bylinky. Lanzul je ale správná léčba, cílem je změnit pH žaludeční šťávy a ulevit sliznici jícnu. Jinak svěrač žaludku už se nezlepší, to je degenerativní záležitost, musíte se naučit s tím žít.
Také jsem měla takové problémy. Tu kávu přestaňte pít, je dráždivá. Mě pomohlo tohle, hlavně se nestresovat, nejíst dráždivá, ostrá a smažená jídla. A také jsem pila Býlinskou kyselku, fakt dost pomohla, více než prášky. Jinak jsem asi 2 měsíce užívala Nolpazu. Ještě mě hodně pomohlo ležet na levém boku a hlavu na vysokém polštáři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.