Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mne nikde nechtějí zaměstnat

Od: andy9 odpovědí: 42 změna:

Přes rok nemohu najít práci. Všude mne odmítají. Rodina mne taky odmítá Je to ponižující. Ani blbou práci přes internet mi nechtějí dát. Co mám dělat. Všude se jen doprošovat.

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x
A prozradíte nám, co umíte?
V tom by mohl být maličkatý háček..

hodnocení

7x
Jakou máš představu? Co bys mohl/a dělat?
Co umíš?
Na rovnání zboží v supermarketech není třeba vystudovaná jaderná fyzika.

hodnocení

4x

Přes rok? Kolik jste napsal/la a rozeslal/la životopisů? Kde všude jste se o práci ucházel/la? Na kolika pohovorech jste byl/la? Kolik je Vám let? Co umíte a můžete nabídnout? Přes internet Vám práci nikdo nedá pokud pro ni nemáte žádné předpoklady. Pokud budete zde s námi komunikovat tak třeba společně přijdeme na to, kde je chyba..

doplněno 06.08.21 10:41:

Pokud jste z Prahy, těch příležitostí je hodně. Např. viz můj odkaz. Pokud netrváte na tom, že chcete jít opět do knihovny..

: jenprace.cz/...

andy9

osm let v knihovně, práce s lidmi

asd1
hodnocení

4x

Se nediv když pořádně neumíš psát, vybliješ tu brečení a už se neozveš kvůli upřesnění. Taky bych neměl zájem.

Ta druhá - vyleze z ekonomky a chtěla by hned super práci a plat jak zkušenýho praktika. Dva roky se to bude učit za manažerskej plat, tak to taky prr, radši vezmu babu která už něco umí. Slez ze stromu a vem cokoliv, když se osvědčíš tam můžeš postoupit vejš.. Podobných Bc ekonomek ze škol lezou stovky..

jasnenka
Super, to jsem asi šlápla na kuří oko někomu, kdo dodělal sotva základku nebo učňák, zapracování mu trvá dva roky a 20 v hrubém se mu pak zdá manažerský plat...
asd1

Ještě jednou, podobných Bc ekonomek lezou ze škol stovky (spíš tisíce) ročně a zas tolik toho v praxi nepředvedou. Ostatně tak za 10 let si zpětně ohodnoť svoje dnešní znalosti/ dovednosti...

vilik*
Nerad bych se dozvěděl, že jsem zkrachovalý looser vyšlý z první třídy mateřské školy, ale opravdu někdo považuje Bc. titul za něco výjimečného?
To už nešel dodělat navazující magisterský?
To je vtipné.
jasnenka
Vilik, o výjimečnosti Bc. titulu nepíšu. Vtipné je, když někdo považuje 20 000 Kč hrubého za manažerský plat a na zapracování mi dává dva roky.
Proč jsem nedostudovala navazující, bych možná mohla vysvětlovat na pohovoru, na který se ale ani nedostanu.
vilik*

Víte, vy máte o sobě a vašich schopnostech prostě jen zkreslené mínění. Jinými slovy, byť relativně expresivně, to napsal ASD1, a vy jste ho urazila, aniž byste se zkusila zamyslet nad tím, jak to myslel. Ofrňujete se nad "Kauflandem" neboli méně zodpovědnou a méně placenou prací, ale zkušenosti nemáte žádné, vlastně netušíte, jak dlouho bude trvat vaše příprava na podání plnohodnotého výkonu v zaměstnání a jestli vše dobře zvládnete, takže nechápu, co zde předvádíte.

Vzpomněl jsem si na mého kamaráda - bývalého spolužáka. Studoval bakalářský obor a nastoupil pak po škole na docela slušnou pozici. Kdysi, když jsem ještě v průběhu mého studia brigádničil, mě potkal a prohlásil, že TOHLE by on teda nedělal. Tehdy jsem se docela i styděl, proč to nepřiznat. Jenže když jsem si během mých brigád dodělal školu, i když zpětně hodnoceno to moc slavné nebylo, k tomu ve svém volnu během času absolvoval pár kurzíků, které ani moc nesouvisely s mojí budoucí prací, jen mě prostě bavilo jejich zaměření, prošel jsem v té samé firmě a pak i v jiné několika dalšími, již zodpovědnějšími pozicemi. Nevím, co je lepší, ale dneska, když se se spolužákem potkáme, cítím z něj trochu melancholii, protože on dvacet let zůstává na stejném místě, které už pro něho nemá tu prvotní atraktivitu, nemá žádný progres, i proto, že se bojí změn, a postupně ho přeskakují, a i platově, o dekádu mladší borci. Trochu mi ho stylem vašich odpovědí připomínáte.

tabletka*
hodnocení

4x

8 let v knihovně? Jen se podívám na stránky městské knihovny v Praze a skoro v každé pobočce hledají zaměstnance. Podobné to bude i jinde. A pokud vás odmítá rodina, může vám být jedno, kam se za prací nastěhujete.

jurajjuraj*
hodnocení

4x

mozna to bude tim ze dneska ma kazdy titul pred/nad/pod/za jmenem ale ve skutecnosti umi leda velke hovno

schopny clovek co neco umi si praci najde hned, pokud teda neceka ze bude delat prezidenta republiky

fram
hodnocení

4x

Netáhnete sebou handicap? To je

1. Pohlaví -- žena, s dětmi = body další dolů.

2. Věk - málo nebo moc: Kolem 50 = body k nule. "Skorodůchodce" se nehodí pro zapracovávání.

3. Kvalifikace: moc vysoká nebo moc nízká, obojí špatně. Pro manuální práci lepší nízká.

4. Zdravotní stav. Kondice nutná, třeba pro služby (pečovatelka)

Doporučuji vybrat si nějakého zaměstnavatele, který se vám zdá zajímavý, a přesvědčovat ho, že potřebuje právě a jen vás. Trvalo to rok, ale povedlo se v 57 změnit místo a dělat vytouženou práci. Vyhněte se agenturám, ty pracují s výšezmíněnými body 1-4., i když se to nesmí. Sktytá diskriminace pracuje, jako dřív byla kádrová oddělění...

tabletka*
hodnocení

3x

Proč by vám měl někdo něco dávat? Vy musíte vyměnit své znalosti a píli za zaměstnanecké místo (pokud nechcete podnikat). Je to obchod, něco za něco. Nesvěřujete se, co nabízíte vy, vypadá to, že lautr nic.

hodnocení

3x

Kdo chce pracovat, ten si vždy práci nalezne, kdo ne, hledá výmluvy !

hodnocení

1x
Jste na pracáku? Požádejte Vaši úředníci o doporučenky - musí Vás vzít do zaměstnání anebo zdůvodnit, proč Vás odmítli.

hodnocení

1x

" Rodina mě taky odmítá. "
Pročpak? *nevi*

hodnocení

1x

Prostě...něco je špatně. Proč rodina? Ale hlavně...kde bydlíte, myslím město, obec. Napište, zaručuji vám dobrou nabídku, pravděpodobně ale mimo vaše město a určitě nebudete sedět v kanceláři. Jenže, chcete práci opravdu? Přeji vám úspěch! A ozvěte se.

andy9

Jsem boužel z Prahy, životopisy posílám hlavně mimo Prahu, přestěhovat by mi nevadilo...

hodnocení

1x

8 let v knihovně není kvalifikace. Nikde nepíšete jakou máte kvalifikaci a co umíte. Podle toho co uvádíte zřejmě nic moc a to bude ten důvod.

hodnocení

0x

A čemu říkáte "blbá práce přes internet"? To by mne docela zajímalo. Protože ti, co si dokáží pořádně vydělat přes internet, musí už něco dobře ovládat. Co umíte Vy?

andy9

To bylo nadneseně, protože jsem naštvaná...

jasnenka
hodnocení

0x
Přesně vím, o čem otázka je. Jsem v podobné situaci, i když u mě to rok teprve bude.
Mám ekonomické Bc. vzdělání po střední ekonomické škole, mám (na ekonomku) slušně znalosti PC. Umím slušně anglicky, tak nějak německy, mám základy francouzštiny. Hledám si jakoukoliv práci ideálně alespoň trochu v oboru nebo jakkoliv kvalifikovanou (např. prodejce elektroniky), tj. skládání zboží v Kaufu nepokládám za seriózní práci. Stejně tak nic se mzdou výrazně pod 20 tisíc hrubého. Dojíždět mi nevadí, ale nebudu jezdit 30+30 km za 16000.
Odpovězeno na zhruba 25-30 pozic, většinou se neozvali zpátky vůbec, možná 3x že je místo obsazené, 1x že nikoho nehledají a možná 5x, že vybrali někoho jiného. Jenom 3x pohovor, z toho 1x nabidnuta jiná pozice ve stejném podniku, ale úplně jiný druh práce, 1x mi personalistika hned řekla, že ne, 1x slíbila, že se ozve, ale neozvala.
Jsem na ÚP, který sice nabízí místa kvalifikovaná, avšak naprosto mimo realitu absolventa, včetně míst, kde doslovně vyžadují praxi, kterou nemám. Odůvodnění, proč mě nechtějí, je potom záležitost jedné věty.
Vidí někdo, co dělám špatně?

ÚP nabízí získání praxe pro mladé do 30 let. Informujte se na tuto možnost. Kdo je šikovný, firma si někdy tyto lidi zapracuje a nechá.

staraid

Vidí někdo, co dělám špatně? Připravte se na to, že budete hledat práci čím dál hůř. Už jen to odradí personalistu, že rok sedíte na pracáku. Vemte i tu blbou, nekvalifikovanou práci třeba v Kaufu a hledejte dál.

Jste bez praxe, nemůžete do životopisu uvést ani brigády, prostě nic. O takové lidí zájem není.

Kolik firem jste obešla osobně? To nemáte žádné známé, kteří by vás doporučili? Během studia jste nikde nepracovala, byť o prázdninách? Pokud byste se uvedla dobře v podniku na jakém koliv postě, po škole by vám nabídlli místo.

jasnenka
Jancaak, děkuji za tip.
Staraid, rok na pracáku nesedím. Kolik firem jsem obešla osobně? Ani jednu, jak mám přijít do firmy, když někdy nevím ani kam, ani za kým ani kdy? A doba lockdownů tomu taky nepomohla. Bohužel žádné známé nemám, nechápu, kde takové známé kdo shání. Nepracovala jsem nikde, teď vidím, že to asi byla chyba, ale moje otázka směřovala na současný stav. Minulost už nezměním. Stejně děkuji za tip vzít práci v Kauflandu.
Nevidím nic špatného vzít na nějaký čas práci v kaufu. Pořád lepší v kaufu rovnat regály, nežli sedět doma na podpoře.
grwrw

Za rok 30 pozic? Já když hledala po škole práci, tak tolik odpovědí jsem odeslala za TÝDEN! Skoro každý den pohovor, někdy dva denně. Byla jsem ochotná dojíždět 100 km do Prahy (po zkušebce jsem se pak přestěhovala). Najít práci bylo otázkou pár týdnů. Tak tady máte to, co děláte špatně.

asd1

No právě, máš sice titul, ale nezvládneš ani najít firmu a dojít tam zeptat se na práci. Na webu a na pracáku toho moc nenajdeš, tam jsou podřadný práce který "zbyly". Kvalitní místa jsou rozebraný těma co přišli a bylo na nich poznat že nemaj jen titul ale i něco umí.. Ty pak vezmou a tobě daj vědět že nezájem..

jasnenka
Grwrw, tak to vám přeji. 30 inzerátů týdně se mně jeví jako naprostá utopie, ale děkuji za názor.
Asd1, s vámi nemá cenu psát. Uvědomte si, jaká byla a je s covidem doba, jak se hledají firmy a kolik berou manažeři doopravdy.

Abych pravdu řekl, ani se nedivím, že ještě nemáte práci.

jasnenka
Dragoncz, proč?

jasnenka, dělám v hypermarketu a taky tam pár vysokoškoláků máme nebo jsme měli. MVDr. dělala v pekárně, ing. ekonomie dělá na informacích atd... Pořád lepší chodit za 25 tisíc do práce než sedět doma na zadku a hledat si "ideální" místo. To si hledat můžete i tak a pořád je lepší mít v životopisu aspoň nějakou práci než vůbec žádnou.

runner*
Já být vámi tak se pokusím najít práci ve vašem oboru i pod cenou. Na peníze teď nehledte, cenější bude praxe kterou za ten rok získáte. Podle mě je důležitější vědět CO chcete dělat než aktuální výše výplaty.
anonymni357

Co delam spatne?Je pozde,ale spatny byl vyber vzdelani.Kazdy chce byt ekonom,jen ne socka a dnes se ekonomove daji prehazovat vidlemi,nikdo je nepotrebuje.Opravuji,pozde neni nikdy,praci bych nejakou vzal mimo obor a uvazoval o jinem !

staraid

Jasněnko, jak může ze vzdělané osoby vypadnout třeba tato věta -

Kolik firem jsem obešla osobně? Ani jednu, jak mám přijít do firmy, když někdy nevím ani kam, ani za kým ani kdy?

Potěš koště . Jak chcete pracovat na nějaké vaší vysněné pozici, když potřebujete někoho, kdo vás bude vodit za ručičku. Je problém začít obcházet všechny firmy v blízkém okolí - ulici po ulici a odškrtávat si je? Někde vás nepřijmou, někdě vás zamítnou hned, třeba bude mít štěstí. Ale to musíte vystupovat sebevědomě , musíte přesvědčit zaměstnavatele, že právě vy mu chybíte ve firmě. Vzít třeba i telefonistku ( asi tohle již neexistuje).Když se dobře uvedete, při uvolnění místa zaměstnavatel první nabízí pozice uvnitř firmy, pak teprve oslovuje lidi z venku.

fram

Profese "telefonistka"existuje, vis CALL CENTRA. Práce je to děsná, i když nevypadá. Někde prý nutí telefonisty při volání stát...Volaní jsou často nenáladoví, mírně řečeno.

S praxí v knihovně - nevzdávat mlp.cz/...

prace.cz/...

urad-prace.cz/...

Skládání zboží v Kaufu Vám nepřijde, jako seriózní práce? Proč? Je to práce, jako každá jiná.
Já mám také vzdělání a ambice, ale když kdysi zaměstnavatel rušil firmu a nedařilo se mi narychlo najít novou práci podle mých představ, tak než sedět doma na podpoře, nastoupil jsem k bezpečnostní službě. Tam jsem pracoval dva roky a mezitím jsem si našel novou kvalifikovanou práci. Ale i u té bezpečnostní firmy jsem měl mnohem víc peněz, než z podpory na ÚP. Sice za hodně odpracovaných hodin, ale co se dalo dělat. :(

leeta
Mrzí mě, že práce v Kauflandu vám nepřijde dostatečně seriózní. Měla byste vzít právě nějakou takovou práci, třeba jen jako brigádu a mezitím se poohlížet po něčem lepším. Zaměstnavatel spíše ocení někoho, kdo vezme alespoň brigádu a má nějaké pracovní návyky, než někoho, kdo sedí rok na úřadu práce. Prodejce elektroniky mi přijde s vaším vzděláním jako úplně mimo obor, hledala bych absolventské pozice v bankách a pojišťovnách, případně za poštovní přepážkou. Nebo nějaké asistentky v účetním oddělení, fakturantky. Nebo ve směnárně.

okurka
hodnocení

0x
Hodně důležité je také umět u pohovoru zapůsobit, působit mile a pozitivně, projevit nadšeni. To děla hodně

kt
hodnocení

0x

I rodina vás odmítá. Nějaký důvod to bude mít, neprovinil jste se něčím. Nemáte třeba špatný posudek z minulé práce. Měli by vám říci proč vás nechtějí a pak na tom zapracovat, odstranit to. Nepíšete jaké máte vzdělání, nebo si ho dodělejte.

hodnocení

0x

andy, hladejte třeba na www.personalfabric.cz, www.jooble.cz, www.fajn-brigady.czJsou tam i nabídky s ubytováním. Nebo, nemůžu tady dělat někomu reklamu, napište na jak123 zavináč email.cz a pošlu vám konkrétní nabídky seriózních zaměstnání i s možnostmi ubytování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]