Nejste přihlášen/a.
Byl mi zjištěn ledvinovej kámen. Zatím jen na rentgenu. Něco jsem si načetla, ale spíš by mne zajímaly vaše zkušenosti. Je velkej 13x6 mm a občas mě ledvina bolí. Je mi jasný, že něco takovýho ze mne nevyjde samo. Jaký je podle vás nejlepší způsob odstranění? V pátek jdu k dr. , tak ať jsem trochu připravená. Děkuji.
Ledvinový kámen jsem už měl 2x. Vždyky mi jej odstranili, lépe řečeno rozdrolili neinvazivní metodou zvanou LERV. Speciálním přístrojem se pomocí zvukových rázů kámen rozbije a pak se už dá bez problémů vyčůrat. Tento přístroj však zdaleka nemají všechny nemocnice.
Pivo nepiju a kvůli zádům nemohu sedy lehy dělat. Se zádama jsem právě na neschopence a při tom se ten šutr zjistil. Děkuji za odpověď, uvidím co na to dr.
na tohle není jednoznačka odpoveď
já jsem vymočil dva kameny v ruzném časovém období bez jakekoliv bolesti ledvin nebo koliky
jen jsem občas močil krev pak při vymoční 2x zabolelo a citil citil jsem ,že mám něco v močové trubici stačilo zatlačit na žalud a kamen byl venku
v druhém připadě vše jako v předhozím jen na koncí toho kamene byl něco jako byl žluty a dlouhy tak jsem musel opeatrně vytahovat jako bych tahal malikaté lánko z močové trubice
takže se to taky obešlo bez doktora jen první kamen byl odnesen k urologiví ke kterému chodím
Ledvinový kámen jsem měla, sám nevyšel. Prodělala jsem operaci pravé ledviny /2014/. Nebylo to nic příjemného. Při propouštění mi lékař řekl, že se kameny dělají obvykle znovu. A nemám pít zelený čaj a jablečný džus. Čaj mám nejraději černý, džus piji jen velice zřídka. Přesto se mi kámen v pravé ledvině utvořil znovu. Mám ho už asi 2 roky, dle ultrazvuku. Ale urolog tvrdí, že pokud je kámen v klidu zahnízděný a necestuje, není třeba nic dělat. Problémy nemám, jen mi leží v hlavě další případná operace. Jaga.
Ze zelenýho čaje je mi zle od žaludku a jablečný džus si dám tak 1x za 5 let. Díky za upozornění. Mě asi někde na něco tlačí, když mi to občas pobolívá. Uvidíme co na to doktoři. Děkuji.
Zdravím ! Mě kameny průběžně trápí asi od r.1995. Tenkrát odstraněny laparoskopicky. Nicméně, jak již řečeno, dělají se znovu. Kolika od té doby asi 3x, vždy v nemocnici, pokus o rozstřel několikrát marný. Naposledy kolika loni v únoru, opět stent, do toho kovid. Stent taktak vytažen a kamení čeká,až se pohne (zase bude kolika). Jsem rád,když je to v klidu. Celkem nic příjemného. Přeji hodně zdraví.
Měl jsem 2x... pokaždé kolika (na střídačku z obou ledvin).
První jsem "porodil" po pár hodinách, když jsem už držel v ruce telefon, že si zavolám sanitku.
Druhý "porod" trval několik dnů. První den jsem jakžtakž přečkal díky injekci od doktora. Zbytek už jsem protrpěl. Sice jsem měl nějaké prášky, ale moc extra nepomáhaly. Dnes už bych se nechal odvézt na pohotovost a nechal si píchnout injekci.
Jinak je to nejhorší bolest jakou jsem kdy zažil... nepřeju ji nikomu.
Mohu potvrdit,ta bolest je fakt velká,já jsem si nechal u mé doktorky napsat preventivně kapky Algifen Neo,jedny do práce a druhé na doma,jinak když jsem čekal týden na operaci v nemocnici tak mi doporučil primář urologie sprchovat ledvinu která bolí teplejší vodou,fakt to pomáhalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.