Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej domu na hypotéku

Od: alex321 odpovědí: 4 změna:
Zdravím přátelé. Plánuji prodat dům, který mám poměrně krátce na hypotéku. Zajímá mně, až bude kupce a já půjdu zažádat o vyčíslení, jak dlouho budu tu svojí hypotéku ještě platit? Skončí to tím vyčíslením, nebo se platí i poté? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

*smich* Barák s hypotékou nejde jen tak prodat. Musela by s tím souhlasit banka, která hypotéku poskytla a má tím pádem zástavní právo. Jedině hypotéku vyplatit v době cca. po pěti letech kdy se mohou měnit úroky, nebo doplatit a nebo se dohodnout s bankou a doplatit jistinu i s úroky mimo termín. Případně převést hypo na nového majitele, ovšem se vším musí souhlasit banka.

alex321
hodnocení

Já samozřejmě vím, jak se to s bankou dohaduje a jaký je postup. Zajímá mně jen ta jedna věc a to předmět mého dotazu. A jasně, banka nemusí souhlasit, klient přestane platit, seberou exekutoři, za zlomek prodají, klient si udělá insolvenci a banka spláče nad výdělkem. Každý má právo doplatit kdykoli.

hodnocení

2x
Dělá se to obvykle tak, že hypotéku převezme kupec na sebe. Jinak klasika - buď penále za předčasnou splátku, nebo bezsankční doplacení při refixu.

jen*
hodnocení

2x
Je to jednoduché, banka vyčísli zůstatek hypotéky včetně poplatků k určitému datu a k tomuto datu kupec hypotéku vyplatí (lze přes úschovu). Další možnost je přepis hypotéky na kupujícího

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]