Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz, co dělat, pokud kameník zkomolil příjmení na náhrobní desce. Deska je betonová, potažená terasem a byly na ní původně vytesané již 2 jména (zlacené). Požadoval jsem dopsání třetí osoby, kde došlo k přidání 1 písmenka uprostřed příjmení. V knize zakázek je jméno správně(mám i vyfoceno). Vypočítanou částku 4000,- jsem zatím neplatil. Kameník nabídl opravu nápisu přetmelením a novým vytesáním do té samé desky. Na můj dotaz, zda by šlo, desku zbrousit a všechny nápisy přetesat znovu, mi bylo řečeno, že teraso má moc slabou vrstvu a mohl by se objevit beton. Nakonec nabídl překrytí skleněnou tabulkou s novými nápisy. Můžete prosím poradit, jak postupovat?
Předem děkuji.
Já bych ten nápis neřešil. Vy jméno znáte a ostatním to může být jedno. Taky máme na jednom náhrobku chybné datum narození, a svět se nezbořil.
Sleva za spackanou práci, to je jiná pohádka. Ale předělávat nápis, to je podle mě nesmysl.
btw vím o jednom pomníku, kde jsou jména padlých, a jeden je tam špatně, a na konci je znovu a dobře. Tak to můžete udělat taky tak. O jméno víc...
Popravdě řečeno, pokud nejste hluboce věřící nebo tak něco, tak hrob s náhrobkem je celkem nesmyslný přežitek. Na své zemřelé můžete vzpomínat i bez toho. Jestli můj popel moje děti rozptýlí na louce, bude to jen dobře. Určitě lepší, než utratit sto litrů za pitomý a úplně zbytečný kus leštěné žuly.
Já bych to nechala být a požadovala slevu. Asi se to stává častěji, tchyně až několik let po smrti tchána zjistila, že má na hrobě špatné datum narození - tedy den a měsíc. Já jsem to nevěděla a rodina si toho taky nevšimla. Nechali to být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.