Nejste přihlášen/a.
Manželce dnes na CT zjistili zůžení páteřního kanaálu v bederní části ,ale je jí 69 let a má moc nemocí ,srdce - plíce , psychika , na všechno bere prášky a ředí se xareltem. potřebuji poradit jestli má někdo podobný problém a řešil to bez operace.
Děkuji moc za rady.
Mnaželce byla doporučena operace a nebo jen o ní uvažujete? Tato operace se často nedělá, zúžení se vyskytu často a pokud to jen jde, lékaři tuhle operaci odkládají..
Mám taky zúžený kanál a nikdo mi operaci nenabídnul a ani o ni nestojím. Už toho bylo dost. Padla mi 70, tak už to nějak doklepu.
Toto bych bezpodmínečně nechala na doporučení neurochirurga. Píšu o vlastní zkušenosti, ale není to nic výjimečného...měla jsem cystu v páteřním kanále, v kaudě a hrozilo trvalé ochrnutí dolní části těla. Doopravdy. Cysta utlačovala nervy a byl to dost problém (bohužel zrovna v těchto dnech se mi udělala další). Po operaci se mi ihned ulevilo. Chorob mám také požehnaně, jsem i po infarktu, ale vše proběhlo bez komplikací, dnes skutečně je zajištění při operaci extrémní a druhý den člověka vyženou z postele, takže ani nestačí dostat nějaký zápal plic nebo trombozu. Třeba to vaše paní nebude potřebovat, zůžení má leckdo a často s tím nejsou spojeny žádné výrazné potíže, ale to žádný laik neposoudí.
no, zítra jede na konzultaci do Brna na neurochirurgii u sv Anny, máte někdo zkušenost , jakou tam mají úroveň a výsledky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.