Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti z projektem (zapomenuté miliardy) nelíbí se mi že chtějí ověřit moji totožnost tím že jim pošlu můj ofocený občanský průkaz.To je zneužitelné a nevím jestli na to mají právo.
Vyhrožují mi že kdyš nepošlu ofocený občanský průkaz zaplatím pokutu 990kč Prý to je ve smluvních podmínkách ale tam jsem nic takového nenašel.
stablfrantisek: Ale mají to tam. Zadáš základní údaje, adresu, případnou kontaktní osobu a pak si máš pročíst "Shrnutí podmínek naší služby". Bod 7: ... Pokud Vám započneme poskytovat službu, ale Vy proces přerušíte, ještě, než se dozvíte, zda jsme Vám našli nějaké akcie nebo pohledávky, budeme Vám účtovat drobný poplatek 990 Kč za přerušení služby na pokrytí našich zbytečně vynaložených nákladů. ...
Jinak ten web je extrémně debilní a žádné informace v něm nelze najít normálně. Služba jako taková snad funguje, ale nezkoušel jsem ji.
Nejjednodušší je nechat si případné akcie ověřit od své banky. Moje mi to udělá zrovna v pondělí za 150 korun. Osobní údaje má.
Tomu klukovi, co to dohledává a bere si 15% z ceny bych svoje údaje nedala.
Na druhé straně, jak by asi mohli zjistit, jestli tam něco máte bez poskytnutí osobních údajů?
Ty zapomenuté akcie skutečně existují. Provizi si berou jen v případě úspěchu. Myslím, že to je dobrý podnikatelský nápad. K tomu, aby za někoho mohli jednat, potřebují jeho osobní údaje a zmocnění. Obava ze zneužití fotky občanky je něco jako vaginismus. Kdekdo se toho bojí, nikdo to ale osobně nezažil. Kdo má panickou hrůzu, nemůže takovou službu použít.
Vše působí jako podvod. Akcie od Vás sice odkoupí, ale není jistota, že za ně zaplatí. Smlouva na odkup akcií je výhodná jen pro ně.
Zde je text smlouvy na odkup akcíí. Udělejte si obrázek každý sám. Převod financí není ve smlouvě nijak zajištěn. Odmítají smlouvu opravit a udělat ji vyváženou pro obě strany.
—
Smlouva o prodeji zapomenutých akcií č. ...
Skončilo to úspěchem! Na Vašem Zapomenutém účtu jsme nalezli Zapomenuté akcie a Vy jste se
rozhodli přijmout Naši nabídku na jejich odkup. Tato smlouva stanoví podmínky, za kterých od
Vás kupujeme Vaše dále uvedené Odkupované akcie.
Tato smlouva je uzavřena a nabývá platnosti tím, že ji podepsanou s Vaším podpisem společně s
podepsanou Žádostí o převod akcií s Vaším úředně ověřeným podpisem doručíte na naši adresu.
Kdo uzavírá smlouvu?
Vy - (Vás, Vaše, Vám) ...
My – (Nás, Naše, Nám) - společnost Stock Convertor, s.r.o., IČ 10793674, se sídlem
Gajdošova 4489/26, Židenice, 615 00 Brno, zapsána v OR vedeném u Krajského soudu v
Brně, oddíl C, vložka 122889, zastoupena Danielem Surmařem a Jakubem Valčem,
jednateli.
Co je podstatou této smlouvy?
Touto smlouvou Nám Vy prodáváte a My od Vás kupujeme dále specifikované Odkupované akcie
a zavazujeme se Vám za ně zaplatit dále specifikovanou Kupní cenu.
Jaké akcie Nám prodáváte a za jakou cenu?
Prodáváte Nám akcie (nebo podílové listy) uvedené v následující tabulce (Odkupované akcie),
které se nachází na Vašem majetkovém účtu v nezařazené evidenci Centrálního depozitáře
cenných papíru a.s. (dále jen "nezařazený účet")
Stock Convertor, s.r.o / Gajdošova 4489/26 / 615 00 Brno / IČ 10793674
Společnost zapsaná u Krajského soudu v Brně, spisová značka C 122889. 1/3
Emitent ISIN Počet kusů Kupní cena za kus Celková kupní cena
O2 Czech Republic
a.s. CZ0009093209 ... T-1 T-1
Zavírací cena T-1 znamená zavírací cenu, která bude pro danou akcii dosažena na Burze Cenných
Papírů Praha a.s. v den předcházející dni, v němž budou akcie převedeny z Vašeho nezařazeného
účtu č. ... na Náš účet č. 909000052947
Zavírací cena T znamená cenu, která bude pro daný podílový list platná v den v němž budou
podílové listy převedeny z Vašeho nezařazeného účtu na Náš účet.
Kdy a kam Vám pošleme peníze za Vaše akcie?
Kupní cenu určenou dle tabulky výše Vám převedeme na Váš bankovní účet č.
...
do 30 dnů ode dne nabytí platnosti této smlouvy.
Proti Kupní ceně si započteme Nálezné ve výši xxxxxxx(uvedena konkrétní částka) Kč, na něž Nám vznikl nárok dle Podmínek
služby vyhledání Zapomenutých akcií a Zapomenutých pohledávek, které jste přijali dne ...A také si proti kupní ceně započteme poplatek depozitáře za převod ISIN ve výši 303 Kč
Co musíte udělat?
Po uzavření této smlouvy musíte bez zbytečného odkladu vytisknout a podepsat Žádost o převod
akcií, která je přílohou č. 1 této smlouvy. Podpis na Žádosti o převod akcií musí být ověřen a
Žádost Nám musíte doručit na Naši následující adresu:
Stock Convertor, Gajdošova 4489/26, Židenice, 615 00 Brno
V odůvodněnýchpřípadech za Vámi můžeme poslat doručovatele s Žádostí o převod akcií, kterou
před ním podepíšete.
Doručení Žádosti o převodu akcií je podmínkou účinnosti této smlouvy. Bez ní bohužel nejsme
schopni Vaše akcie odkoupit.
Doručení Žádosti Vám potvrdíme e-mailem. V případě, že Nám Žádost o převod akcií nebude
doručena do 15 dnů, tato smlouva se od počátku ruší s tím, že jste povinni splnit svůj závazek
uhradit Nám Nálezné dle Podmínek.
Kdy a jak proběhne převod akcií?
Převod Odkupovaných akcií proběhne nejpozději do 30 dnů ode dne nabytí platnosti této
smlouvy.
Společnost zapsaná u Krajského soudu v Brně, spisová značka C 122889. 2/3
Co byste ještě měli vědět?
V souladu s ustanovením §1837 písm. b) Občanského zákoníku, není možné od této smlouvy
odstoupit, neboť cena akcií je vždy závislá na výchylkách finančního trhu.
Naše činnost nepodléhá dohledu ČNB.
S čím ještě souhlasíte uzavřením této smlouvy?
Souhlasíte, že rozumíte podmínkám této smlouvy a že s nimi souhlasíte.
Souhlasíte, že Odkupované akcie představují Váš výlučný majetek, nebo že jste o svém záměru
uzavřít tuto smlouvu informoval/a svého manžela/svou manželku (pokud ho nebo ji máte) a že
jste obdrželi jeho/její souhlas s uzavřením smlouvy.
Souhlasíte a potvrzujete, že proti Vám není vedeno exekuční nebo insolvenční řízení.
Podpisy, datum a místo uzavření
V: dne: V Brně dne:
Podpis: Podpis:
... Vlastník účtu
Daniel Surmař
Jednatel společnosti Stock Convertor
Společnost zapsaná u Krajského soudu v Brně, spisová značka C 122889.
Půjdu nahlásit na Policii a ČOI. Nechcete se někdo přidat? Vyhružují mi, když nepodepíšu smlouvu, která je pro mě velmi nevýhodná, že musím zaplatit 15% z mých akcií. Odmítají advokátní úschovu i okamžitou platbu za akcie. Při tom smlouvu předložili až na konec, když se člověk zavázal, že jim akcie prodá. Jsou to podvodníci.
Do mailu mi jasně napsali, že jinou smlouvu se mnou, než tu jejich nepodepíší. To jako důkaz nesolidnosti naprosto stačí.
Zuza
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.