Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrábání v krku - co nejrychleji zabere?

Od: luckapucka* odpovědí: 18 změna:

prosím o radu od odpoledne mě škrábe v krku,smrkám a chrchlám jak starej tuberák tudíž na mě něco leze *blee* potřebuji vědět jak se té(nejspíše chřipky)zbavím nemůžu si dovolit být nemocná děkuji za tipy

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Lucko, mám to v posledních 14 dnech za sebou. Je to asi nějaká viróza, protože se mi projevilo po návštěvě podobně postižených vnoučat. Nejhorší byly první dva tři dny. To jsem měla v krku, jak když mne tam někdo poškrábe šmirglem. Nejhorší samozřejmě ráno. Kloktala jsem vlažnou slanou vodou, hodně pila citrónku. A i když jsem doma, tak to přetrvávalo přes týden. A zde je několik rad i léčba:

doktor-zdravi.cz/...

Tak hlavně přeji rychlé uzdravení! *kafe*

hodnocení

1x

Já mám zkušenost s Bioparoxem sprejem, je to do krku i do nosu a je to mírné atb. Potom Orofar na bolest v krku.Jinak ten grog ze slivovice a ještě natřít krk slivovicí a zabalit. Zalehnout a vypotit, ale nekombinovat najednou s prášky! Buď jedno, nebo druhé...

hop®
hodnocení

0x

Milá Luci, škrábání v krku řeším aplikací Stopanginu ve spreji, náběh na chřipku trošku drastičtější metodou, které říkáme "skotské střiky" - sednout do oblíbené hospůtky, a střídat pivo-grog-pivo-grog... až do doby, kdy už Vás nic nebolí. Věřte nevěřte, ta potencionální nákaza se většinou lekne a už neotravuje...

luckapucka*
hodnocení

ten grog je moc dobrej nápad ...děkuji ale s pivem nevím jetsli vyzkouším střídat:D

hop®

Lucko, upřesnil jsem, že metoda je trochu drastická. Pokud nemáte větší zkušenosti s "chlastem", doporučuji asistenci zodpovědné osoby, která v případě Vašeho předávkování zajistí přesun Vaší tělesné polofunkční schránky do bezpečí Vašeho domova, a bude schopna rozhodnout a zařídit prozatímní umístění buď v pelíšku nebo rovnou ve vaně, pozdější stěhování znečištěné tělesné schránky tělesnými produkty z pelíšku do vany nemusí proběhnout bez komplikací, u psychicky slabších stěhujících jedinců může dojít k dalšímu znečištění... ;)

Napsal jsem to dost pochopitelně, stravitelně a odborně? *haha*

luckapucka*
hodnocení

*uf* jasný větší zkušenosti s "chlastem" by byly ale už jsem vyšla ze cviku takže by byly znečištění všichni okolo mě

kacenka13*
hodnocení

0x

Mě se poslední dobou osvědčil Preventan Akut a jakmile cítím první náznaky, beru 1. tabletu*kafe*Jinak můj taťka si hodně pochvaluje udělat grog ze slivovice a pak se pořádně zapotit, taky pomáhá:)tak brzké uzdravení!

knopka*
hodnocení

0x

Modafen *palec*.Já používám jen tento přípravek.Hlavně se musí vzít zavčas,jakmile jen trochu příznaky tak hned.A hlavně pokud to jde ležet a dopřát tělu klid na boj s bacilama,a vitamíííííny *mala*.

luckapucka*
hodnocení

Jé kéž by to šlo ležet *modla*Bohužel mám po ruce jen paralen a stoptusin navíc jsem si udělala coldrex horký nápoj a mám výsledek- zimnice

knopka*

Luckopucko,chřipajznu rozeznáš od nachlazení tak že tě mimo příznaky nachlazení budou bolet kosti-klouby,hlava a vysoká teplota a to už pozor! Opravdická chřipka není sranda! Ale myslím že žádný zázračný urychlovač neexistuje *nevi*,tělo si poradí samo ale holt potřebuje nějakou dobu.

myse*

Lucko pozor! Paralen a Coldrex - obsahují v podstatě stejnou látku (paracetamol) tak at se nepředávkuješ! Ber jedno nebo druhé!

v začátku pomáhá homeopatikum Oscilococsinum (snad jsem to napsala správně) - takové malé tubičky sypou se pod jazyk.

jako domácí rychlovku: vymačkat sklenici šťávy z citronu (můžeš přidat cukr), ohřát ji v mikrovlnce (ne vařit, jenom horká) a přidat panáka rumu... Ještě horké vypít a pak zalézt do peří a vypotit se...

Mám to osvědčené...

hodnocení

0x

Jakoukoliv léčbu bych doplnil masivními dávkami c-vitaminu.

hodnocení

0x

Já, když jsem v takové stavu jako vy, sáhnu po Septisanu nebo Septonexu. Je to zahraničný cucací liek, tablety. A mi zabírají skvěle! Vydezinfikují krk a bacila, mrchu, zlikvidují. *jasne* Jo, a už jste se vypotila? Nejlépe na cizím těle? *hi*Ale může to být i alergie. Nesekají trávu nebo není přerostlá? *kafe*Přeji uzdravení!

luckapucka*
hodnocení

No nechci drahou polovinu nakazit takže jsme ještě nepotily *smich*v krku už mě neškrábe ani moc nekašlu ale ta rýma mě asi zabije . Alergii myslím že nemám i když trávu sekají,ale problémy jsem s tím nikdy neměla

Neva, že jste neměla alergii. Alergie se vytvářejí po celý život. Dostala jsem ji na jod. A taky na pár politiků *haha*

hop®

Nechci se přít, ale myslím že Septonex není na cucání, je to desinfekční roztok (používám ten s rozprašovačem) na bázi isopropylového lihu a myslím že není určen k vnitřnímu užívání!*nevi*

laura303*

Nezlobte se ani na mne , ale také sem o tabletách Septonex na cucání neslyšela vím jen o

1.masti : lekynainternetu.cz/...

2.spreji : lekynainternetu.cz/...

3. a zásypu : lekarnaparizska.cz/...

Laura :)

laura303*
hodnocení

0x

Na škrábání v krku bych doporučila grepové kapky ve spreji :) Jsou sice hořké ale zaberou během chvilky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]