Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přejít do nové práce?

Od: jendos odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

jsem zaměstnaný u jedné firmy a budu přecházet do jiné, ještě jsem výpověď nepodal.

Chtěl bych se poradit jak to mám udělat, aby když podám u nynějšího zaměstnavatele výpověď, abych měl jistotu že mě nový zaměstnavatel vezme do práce, aby si to náhodou nerozmyslel? Jak to udělat abych měl jistotu, že mě vezme prosím?

Předem moc děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Musel byste věřit jeho slovu. Nový zaměstnavatel by měl vědět, jestli se s původním zaměstnavatelem dohodnete na ukončení pracovního poměru k datu, které by se Vám hodilo, nebo jestli na dohodu nepřistoupí a budete svou situaci muset řešit výpovědí, tzn. dodržet výpovědní lhůtu dva měsíce od prvního dne násl.měsíce po podání výpovědi... aby věděl, kdy s Vámi může počítat. Nic pro to udělat nemůžete, zákon tuhle situaci neřeší.

hop®
hodnocení

0x

Jendosi, opravdu v tomto případě JISTOTA asi neexistuje, je to na důvěře, asi bych se zkusil s původním zaměstnavatelem domluvit na případné možnosti návratu do původní práce. "Nezabouchnout za sebou vrátka, jen lehce přivřít..."

jendos
hodnocení

A nějaká smlouva o smlouvě budoucího zaměstnání neexistuje? Děkuji

hop®

Z právního hlediska určitě existuje, pojem "smlouva o smlouvě budoucí", který je právně podložen a pro tento případ by šel sepsat tak aby měl právní účinnost. Pokud Váš budoucí zaměstnavatel projeví ochotu něco takového řešit, asi o Vás má opravdu zájem, potom bych to risknul. Takže doporučuji slušný dotaz na budoucího zaměstnavatele, jestli by případně podobnou smlouvo o smlouvě byl ochoten podepsat, pokud projeví naprostou ochotu, asi bych to risknul a ten papír ani nepsal. Možná by bylo dobré mu předložit návrh této smlouvy, aby věděl, že nejste žádná nula, že o práci máte zájem, a že nechcete zůstat bez zamstnání.

Nevím co by bylo lepší. Jaký osobní dojem na Vás dělá Váš budoucí šéf?

jendos
hodnocení

Děkuji, budoucí šéf se mi jeví jako seriózní a inteligentní člověk, smlouva o smlouvě budoucí má svou váhu i kdybychom ji podepsali bez právníka? Má to takto význam? Děkuji

hop®

Ano, smlouva, která není protizákonná, tedy pouze upravuje podmínky v zákonu zakotvené ale neupřesněné, je platná po podpisu oběma smluvními účastníky. Důležitou součástí jsou nacionále obou zúčastněných. Aby se vyloučila možnost záměny osob či firem.

Chcete nějaký odkaz?

mil®
hodnocení

0x

Používal jsem tzv. "Příslib zaměstnáné" . Vzor mohu poslat emailem.

doplněno 18.06.10 06:21:

Příslib zaměstnání

marenka*
Já mám tady smlouvu o budoucím zaměstnání, mohu vám ji poslat na mail.
Smlouva o budoucí pracovní smlouvě
ve smyslu ust. § 18 zák. č. 262/2006 Sb., zákoníku práce a § 51 zák. č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku
Budoucí zaměstnavatel:
...
IČ: ...
DIČ: ...
sídlem: ...
zastoupená: ...
zapsaná v Obchodním rejstříku vedeném ... soudem v ..., oddíl ..., vložka č. ...
na straně jedné
(dále jen "Firma")
a
budoucí zaměstnanec:
...
Narozen: ...
bytem: ...
zastoupený zákonnými zástupci - rodiči ...
na straně druhé
(dále jen "Student")
uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto Smlouvu o budoucí pracovní smlouvě ve smyslu ust. § 18 zák. č. 262/2006 Sb., zákoníku práce a § 51 zák č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku:
A.
Firma je obchodní společností se sídlem v Hradci Králové, jejímž předmětem podnikání je mimo jiné Zámečnictví a která vykazuje v současnosti silný deficit kvalifikovaných pracovních sil u dělnických profesích. Firma touto smlouvou deklaruje vážný zájem zaměstnat v budoucnu Studenta za dále uvedených podmínek a po dobu studia jej finančně podporovat.
B.
Student je studujícím I. ročníku Střední odborné školy a Středního odborného učiliště se sídlem ..., čtyřletý studijní obor ... Jeho studijní průměr za 2. pololetí školního roku ... činil ... Ukončení studia se očekává ...
C.
Za účelem naplnění personálních potřeb Firmy a za účelem jistoty budoucího pracovního uplatnění Studenta, uzavírají smluvní strany tuto smlouvu o budoucí pracovní smlouvě s tím, že se zavazují uzavřít budoucí, vlastní pracovní smlouvu, nejpozději do ..., přičemž návrh pracovní smlouvy předloží nejpozději do ... Firma v zásadě v takovémto znění:
Pracovní smlouva
Zaměstnavatel:
Společnost: ...
IČ: ...
DIČ: ...
sídlem: ...
zastoupená: ...
zapsaná v Obchodním rejstříku vedeném ... soudem v ..., oddíl ..., vložka č. ...
na straně jedné
a
Zaměstnanec: ...
Narozen: ...
bytem: ...
na straně druhé
uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto pracovní smlouvu:
I.
Níže podepsaný zaměstnanec se zavazuje, že dne ... nastoupí do zaměstnání a tímto dnem vznikne mezi účastníky pracovní poměr.
Bude pracovat jako ... s místem výkonu práce ...
Týdenní pracovní doba činí ... hodin a je rozvržena rovnoměrně.
II.
Zaměstnanec se dále zavazuje, že bude plnit všechny zákonné a smluvní povinnosti zaměstnanců a bude plně respektovat pokyny vedení a.s., pracovní řád, kolektivní smlouvu a vnitřní předpisy zaměstnavatele.
Zaměstnanec prohlašuje, že byl řádně seznámen se zásadami bezpečnosti práce a nutností jejich bezpodmínečného dodržování.
III.
Zaměstnavatel se touto smlouvou zavazuje přidělovat zaměstnanci sjednaný druh práce a odměňovat jej za vykonanou práci mzdou dle platné kolektivní smlouvy a vnitřního předpisu.
IV.
Účastníci této smlouvy shodně potvrzují, že zaměstnanec byl řádně seznámen s právy a povinnostmi, které pro něho vyplývají z této pracovní smlouvy, z pracovního řádu a kolektivní smlouvy, jakož i s pracovními podmínkami a předpisy o bezpečnosti při práci.
Výpovědní doby jsou stanoveny platným zákoníkem práce.
Délka dovolené za kalendářní rok činí ... týdnů. Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel podle rozvrhu čerpání dovolené, který zaměstnavatel vydává s předchozím souhlasem odborů dle ust. § 217 odst. 1 zákoníku práce.
Zaměstnavatel uzavřel dne ... podnikovou kolektivní smlouvu se ... při ... a.s.
V.
Tato smlouva se uzavírá na dobu neurčitou s tříměsíční zkušební dobou.
VI.
V souladu s ust. § 143 odst. 1 zákoníku práce žádá zaměstnanec, aby mu mzda byla zasílána na jeho účet číslo ...
VII.
Nedílnou součástí této pracovní smlouvy je mzdové ujednání, obsahující též informaci o způsobu odměňování, splatnosti mzdy, termínu výplaty, místu a způsobu vyplácení mzdy.
VIII.
Zaměstnanec souhlasí na dobu nezbytné potřeby zaměstnavatele s vysíláním na pracovní cesty. V případě vyslání na takovou pracovní cestu bude mzda zaměstnanci vyplácena v korunách českých.
IX.
Další ujednání smluvních stran:
...
Datum a místo: ...
Podpisy: ...
...
D.
Budoucí mzda Studenta se sjednává takto:
Student bude pobírat mzdu, která bude odpovídat třídě č. ... mzdového předpisu Firmy, který bude platný v době uzavření vlastni pracovní smlouvy a který tvoří nedílnou součást kolektivní smlouvy. Firma garantuje, že mzda bude odpovídat kritériím tzv. "stejné mzdy" ve smyslu ust. § 110 zákoníku práce.
Ve Firmě se poskytuje mzda ve formě peněžitého plnění. Mzda je splatná vždy ... den v měsíci. Termínem výplaty mzdy je též ... den v měsíci. Mzda bude na žádost zaměstnance vyplácena bezhotovostně na jeden jím sdělený bankovní účet.
E.
Po dobu od prvého dne měsíce následujícího po uzavření této smlouvy do ... se Firma zavazuje Studentovi poskytovat peněžní stipendium v měsíční výši ... Kč. Právo Studenta na stipendium zanikne dle dohody smluvních stran v těchto případech:
- v případě vyloučení ze studia či ukončení studia jiným způsobem
- v případě klasifikace z jakéhokoliv předmětu "dostatečně" či "nedostatečně"
- ...
- ...
F.
Pro případ zaviněného porušení povinnosti kterékoliv ze smluvních stran uzavřít v termínu uvedeném v článku C. této smlouvy vlastní pracovní smlouvu sjednávají smluvní strany smluvní pokutu ve výši ... Kč, která je splatná ve lhůtě 30 dnů od doručení výzvy k jejímu zaplacení.
G.
V případě, že Student neuzavře vlastní pracovní smlouvu v termínu uvedeném v článku C. této smlouvy nebo jeho pracovní poměr bude ukončen ve zkušební době, lhostejno z čí strany, je povinen veškeré inkasované stipendium Firmě vrátit, a to ve lhůtě uvedené již v článku VI. této smlouvy.
VIII.
Dáno ve dvou vyhotoveních s platností originálu.
Datum a místo: ...
Podpisy: ...
... - student
... - zákonný zástupce
jendos
hodnocení

Prosím byl by jste takové dobroty a zaslal mi smlouvu mailem na? tigry@centrum.cz , moc Vám děkuji

marenka*

Už to posílám ;)

doplněno 18.06.10 11:51:

Máte plnou schránku, mail se mi vrátil *zed*

jendos
hodnocení

Prosím byl by jste takové dobroty a zaslal mi smlouvu mailem na? tigry@centrum.cz , moc Vám děkuji
mil®

Posláno.

doplněno 18.06.10 12:31:

Taky se mi email vrátil. Pročistěte si schránku, máte ji plnou. *hej*

jendos
hodnocení

Omlouvám se měl jsem schránku zaplněnou, můžete mi to zkusit naposledy poslat? Děkuji

mil®
18.06.10 15:35

Odesláno.

marenka*

Jendo, hodila jsem vám to na ulož.to ;)

uloz.to/...

8976*
hodnocení

0x

jistotu máte v životě jedině v tomto : smrt a daně...

jendos
hodnocení

Děkuji moooc všem

mil®

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]