Nejste přihlášen/a.
"Nechci hned letět k doktorovi."
Když nechcete, tak nechcete. Je to Vaše věc. Podle vašeho popisu to spíš vypadá na zácpu, ale to Vám takhle na dálku s určitostí neřekne ani lékař. A je snad lepší jít k doktorovi zbytečně, než pozdě. Ke slepáku patří teploty a nevolnost, ale není to podmínkou. Se slepým střevem nejsou žerty, když se to zanedbá a slepák praskne, jde o život. A to docela rychle. Takže je to na Vás.
Hodně vody pijte, hlavně nalačno, to kvůli zácpě. Test na slepák: Lehněte si na záda, pokrčené nohy v kolenou, chodidla na podložce mírně od sebe. Zmáčkněte si vpravo dole pomalinku a do hloubky místo mezi pupíkem a hřebenem pánve a po chvíli rychle pusťte. Pokud v tom hodně píchne, tak to vypadá na slepák. Znamená to prokrvení kvůli zánětu a krev se po zmáčknutí cpe zpět. U akutního slepáku bývá i nevolnost, teplota, zvracení. Chronický je mírnější. A co vaječníky?. Ten pravý bolí tamtéž. Ovulace? Mimoděložní těhotenství? Ale i kýla, divertikl, střev. infekce atd...
Teď žádná projímadla! Když se neví, co to je, tak potraviny, jako kefír, jablečné pyré, voda ze švest. kompotu, heřmánkový čaj, brát hořčík, probiotika.
Vynechte kávu- vysušuje a černý čaj a kakao- staví
"Počkala bych 3 dny a pak se uvidí"
3 dny ? Pokud je to akutní slepák, tak po 3 dnech už by taky nemuselo být nic k vidění.
Když byla dcera malá, odpoledne jí začalo bolet břicho. V noci nemohla bolestí spát. Ještě v noci jí odvezla sanitka do nemocnice. Ráno šla pod kudlu.
Před 3 lety si přítelkyně po ránu ztěžovala na bolest břicha. V poledne jsem jí přinutil k návště nemocnice. Domů už jí nepustili. Prý stačilo přijít o pár hodin později a byl by malér.
Proto říkám, že je lepší navštívit doktora dřív zbytečně, než pozdě.
Všichni už všechno napsali. Já bych přidala svou zkušenost. Dívkám občas , před angínou nebo chřipkou, předchází bolesti v podbříšku. Zduří se tam nějaké žlázky. Ve školce jsem 2x volala sanitku k takovému dítěti a moje dcera takhle 3x skončila na lůžku ve špitále s ledem na bříšku, s podezřením na zánět slepého střeva. Nebyl to ani slepák, ani větry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.