Nejste přihlášen/a.
Ahoj, včera jsem byla u doktorky, protože jsem měla podezření, že mám anémii... všechny příznaky na mě přesně sedí, proto nechápu co je špatně... doktoři totiž z krve nic nezjistili... už nevím co mám dělat... mám hledat nějaké domácí léčení? už mě nebaví takhle žít.. dost výrazně mě to znepříjemňuje život.. jsem pořád strašně unavená.. jak má pak člověk plnohodnotně žít, když mu je pořád špatně Tak vás strašně moc prosím, kdybyste s tím někdo měl nějaké zkušenosti poraďte.. budu moc ráda.. předem děkuji za odpověď
na obrázku makové kuličky
Nikoliv od Vás ale o TEBE JE mi 15 , vzhledem k tomu že jsi jen o 2 roky starší by mi přišlo blbé aby jsi mi vykala
Takže pokud nebudeš mít nic proti tak by jsme si tykali?
Ok , budeme si tedy tykat . Všimla jsem si že jsi se tu zmiňovala o únavě ta by mohla být v důsledku nedostatku železa
Jinak pokud máš problémy i se špatnou náladou , která by s tím mohla být spojena tak doporučuji tuto diskuzi : poradte.cz/... ... řešila se tam špatná nálada a je tam víc než dost dobrách tipů , i já tam přispěla příspěvkem
jenže oni právě "doktoři" nic nezjistili.. takže nevim.. už začínám ztrácet naději, že mě jednou zase bude dobře... špatná nálada mě samozřejmě provází často... no ono se ani není čemu divit, když je člověk neustále unavenej... ale děkuju za rady
Tak anemii by z krve poznali. Neměla jste někdy během minulého roku klíště? Ona to může být lymská borelioza. Má všelijaké příznaky, nemusí být tak drastická, jak píší v novinách. Může se rozvíjet nenápadně, plíživě. To by mi na to odpovídalo, ale na to se dělají testy zvlášť. Zkusila bych si o ně zažádat.
No a druhá možnost je chronická únava, zkuste si více pročíst zde: unava.podrobneji.cz/...
Také by se mohlo jednat o virus EBV ( mononukleóza). Když jsem ji měl já,byl jsem hrozně utahanej
Cukr a štítnou také vyšetřili?
doplněno 17.06.10 17:16:hemochromatóza |
|
Jak dlouho jste takhle schvácená, býváte opocena, měřila jste si teplotu v poslední době? Závratě se vyskytují? Bolesti hlavy?
Štítná se zjišťuje z rozboru krve a poslední dobou bych řekla, že vyloženě osob co s ní mají obtíže přibývá.
doplněno 17.06.10 17:24:Jste citlivá na světlo?
tak poslední rok.. ale zdá se mi, že se to pořád zhoršuje... teplotu jsem si neměřila,ale nemyslím si,že bych jí měla.. závratě se vyskytují dost často... a bolesti hlavy taky..
Já být tebou tak se domluvím s doktorkou a zajdu si na oční a na CT ( computerovou tomografii ) mě tam také posílali kvůli bolestem hlavy a možná bych doporučila i neurologii , ale tohle všechno je zřejmě třeba konzultovat s obvodním lékařem
Lauro, bezva tip, akorát příznaky jsou jako na EBV a boreliozu. Možná by nebylo od věci zajít si na infekční oddělení a popsat příznaky. CT a oční by sfoukly zároveň.
Samozřejmě i s neurologickým konzilkem.
Děkuju Nebýt toho že mám teď také problémy s hlavou tak nevím nic :D Jen vím že v nemocnici mi hned braly krev na boreliozu , šla jsem na oční , ušní , krční na RTG nějakých dutin a páteře. Na CT hlavy a na neurologii , protože se uvažovalo nad tím jeslti nemůžu mít ty bolesti hlavy a závratě od bloklé krční páteře
Třeba v budoucnu své pracně nadobudnuté zkušenosti turném po nemocnici zúročíš. Řekla bych, že by tě tento směr mohl zajímat.
Malvinko , zůročuji je raděním ostatním jak tady na poradte.cz tak v reálu lidem které znám a doufám že užitečně pomáhám .. tento směr mě nezajímá
Biologii -> předmět k doktořině více než potřebný nesnáším
I když je pravda že dneska mi přišli výsledky od psychologa ohledně budoucího studia , výsledků mého IQ , a tipy na budoucí povolání ... A doporučená SŠ : gymnázium a pak VŠ -> architektura, informatika , multimédia , LÉKAŘSTVÍ , farmacie , genetika , mezinárodní vztahy ... JEdiné co mě z toho zaujmulo je to poslední :D
Myslím, že byste se měla obrátit na svého praktického lékaře s tím, že mu vylíčíte všechny vaše problémy . Bylo by vhodné, aby vám nabrali krev a udělali kompletní laboratorní vyšetření, vyšetřil vás internista (EKG), případně i neurolog. Nemocí, které způsobují únavu je mnoho. Nevím, máte-li i jiné potíže kromě zde uvedených. Při anémii není jen únava ale i zadýchávání, bušení srdce, úzkost a zde se nabízí i nemoc zvaná panická porucha, na kterou se ale pomýšlí až v poslední řadě ( náleží do sféry psychiatrie) . Člověk často absolvuje mnoho vyšetření, která jsou negativní a tohle jej, ale ani lékaře nenapadne. I když touto poruchou trpí vysoké procento lidí. Ale člověk léčící se u psychiatra je jaksi stigmatizovaný, i když je to jen předsudek. Zkuste si najít diskuzi na toto téma, myslím, že je na stránkách doktorka.cz. Při správné medikaci je člověk jako znovuzrozený. Mám s tím osobní zkušenost z nejbližší rodiny.Přeju hodně zdaru .
Hm, a nebo to spíš psychika? Nemáš třeba nějaké stresy, problémy v rodině, ve vztahu, ve škole? Pak by bylo vhodné navštívit např. psychiatra. Napsal by ti nějaké antidepresiva, nebo tak.
Já totiž zažila něco podobného, a není tomu tak dávno... a bylo to v hlavě. Stres a problémy. Držím ti palečky.
Na anémii je dobré jíst potraviny s vysokým obsahem železa, zkuste si koupit železité víno - v lékárně a hlavně, na to někteří lékaři zapomínají. Kupte si kyselinu listovou, teď si nemůžu vzpomenout na název toho léku, ale můžete mít problém se špatným vstřebáváním vitamínů a minerálů ze střev. Ta kyselina tomu pomůže - získáte jí i pojídáním listové zeleniny. Pokud jí máte málo v těle a máte to horší vstřebávání, tak jakékoliv vitamíny z těla odejdou nevyužity.
doplněno 22.08.10 13:49:Ještě něco mě napadlo. Jak snášíte rohlíky, knedlíky, omáčky zahuštěné moukou? Tahle únava velmi často doprovází nesnášenlivost lepku, tzv. celiakii.
Pokud se rozhodnete pro kyselinu listovou ideálnější formace je v tabletách. V nadměrném množství např. Ledový salát zlikviduje střevní mikrofloru. Ono chroupat jednu hlávku denně nelze. V lékárně stačí požádat o kyselinu listovou.
malvinka- našla jsem tento článek o kys. listové: moda.cz/... - tak nevím, raději bych asi volila tu přírodní formu...
ahoj pavoučizeno..tak mě je 33 a jsem na tom stejně jako ty...taky se bojím že mám bud anémii těžší nebo leukémii...nejen že jsem totálně bez enerige i na běžné činnosti ..ale zadýchávám se i při mluvení..to není normální...navíc mám už delší dobu mírně neustáe zvýšenou teplotu...to to s náma je vid...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.