Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka vs pracák

Od: lea1* odpovědí: 4 změna:

Mám dotaz, šla jsem marodit v ochranné lhůtě. Pokud mi bude neschopenka ukončena řekněme ve středu a já půjdu od čtvrtka marodit k jinému lékaři a vystaví mi novou pracovní neschopenku. Budu dál pobírat sociální dávky? Nebo už budu nezaměstnaná a poběží mi podpora?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestliže Vám nová PN naváže bez přerušení na první PN, bude to tzv. pokračování nemoci - bez ohledu na diagnózu nebo změnu lékaře. Nemoc v ochranné lhůtě tak poběží dál.

Pozor, musí opravdu navazovat - např. středa/čtvrtek. Nelze pátek/pondělí, to by nárok na nemocenské dávky zanikl.

Neodolám - co tomu druhému doktorovi chcete říct? Mockrát jsem si lámala hlavu nad takovýmito a podobnými formulacemi "kdyby něco, šla bych marodit". Nechápu. Buď jsem nemocná, nebo nejsem.

jozinec

Když vezmete v potaz, že podobně "chytrých" lidí je tisíce, pak není divu, že na nic nejsou peníze. My podobné "případy" řešíme osobní návštěvou lékaře s tím, že ho upozorníme, že necháme přezkoumat zdravotní stav "pacienta" a nezapomeneme vzpomenout na případné důsledky pro něho, vč. náhrad za námi zaplacené zdravotní pojištění a všech způsobených škod. Většina si to rychle rozmyslí.

malvinka*

Taky se v poslední době nestačím dotazům divit*nevi*. Ve školce dávají dětem penízky, někdo je,, notorický pacient,, *nevi*.

abdul*

Řešíme to taky...bohužel návštěva lékaře většinou nic nevyřeší.Pro lékaře je daleko větší riziko někomu odmítnout neschopenku, než jí vystavit. To že " pacientovi" nic není, se prokazuje těžko ale co když simulantovi opravdu druhý den něco bude?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]