Dobrý den,může se moje dcera nechat naockovat proti covid bez mého souhlasu když já ji mám v péči? doplněno 30.07.21 22:15: Dceři teď bylo 15 let,je u otce na prázdninach který ji to zřejmě dovolil ale já o tom nebyla informována...
Ale ma. Dozvime se napriklad, ze kdo z jakehokoliv duvodu nadsene nebezi pro vakcinu, je blbec. Pan v televizi prece rikal, jak kvuli takovym vsichni umrou.
Ehm a víte že se v současné době ockuje vakcínou vyvinutou loni v listopadu, které letos v listopadu konci platnost? Takže vlastně očkovat se dneska je k ničemu? Když už tak raději počkat na tu další vakcínu, která by již měl v sobě mít zohledněne mutace.
pest - Pokud vím, tak expirace (doba použitelnosti) je doba, do které lze vakcínu použít než může začít měnit své vlastnosti (zažne se kazit). Tedy nikoliv doba, za kterou již naočkovaná vakcína přestává působit.
Je to podobný nesmysl, jako že když vyperu prádlo práškem den před jeho expirací, tak bude druhý den zase špinavé.
Proč nejit na vakcinaci, když můžete vyhrát tenisky nebo dokonce iPhone...a vybraní státní dostanou dva dny dovolené navíc, jako odměnu za účast v testování vakcín, kdy první výsledky studie zdarma na obrovském vzorku (testování - vakcinovaní nedostanou nic, ale aby mě někdo nenařkl, někteří za to dostanou ty dva dny navíc nebo možná někdo tenisky nebo mobil) budou známy "již" koncem roku 2022..u některých vakcín později.
Můžeme pokládat za téměř prokázané, že lidé, co z přesvědčení odmítají očkovat v lepším případě jen sebe, v tom horším i své děti, je ta nejhloupější část naší populace. Když se totiž porovnají procenta statistických dat o IQ a vzdělání v populaci, tak procento odpíračů cca zhruba odpovídá procentnímu zastoupení lidí s nejnižším vzděláním a IQ.
Tak aspoň jste byla dostatečně "chytrá" natolik, že jste si vzala chytrého chlapa, kterému na zdraví dcery skutečně záleží.
Ať se nechá, je to její tělo, s případnými následky čehokoliv nechť se ale popere sama. Já svému destiletému synovi říkám, nechť se o své tělo stará a dělá pouze takové vylomeniny, u kterých se nezrakví, případně se to vyléčí. Že pokud vlastní vinou skončí ve stavu, kdy bych se o něj již napořád musela starat, pošupajdí do ústavu. Už jsem si takovou péči vyzkoušela a ničit si zbytek svého života mrzákem nenechám. 15 leté dítě není případným onemocněním covidem nijak ohroženo, což se o vakcíně říct nedá.
v 15 potřebuje doprovod a souhlas jednoho rodiče, takže jestli s tím otec nemá problém, tak ji naočkují. teoreticky byste to mohla vzít přes soud, aby mu zakázal dceru nechat očkovat, ale jednak si nejsem jista, jak moc efektivní by to bylo (když bude chtít, nechá naočkovat i přes zákaz a přinejhorším zaplatí pokutu) a jednak slečna už je velká, takže by se soud zajímal i o její názor.
Bez ohledu na tvůj názor na očkování dcera už vakcínu dostala. Teď jde jen o to, co uděláš dál. Budeš žalovat svého bývalého partnera za to, že se snaží dítě chránit? Pokud přesto ano, tak nás, prosím, informují o výsledku. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.