Nejste přihlášen/a.
Před 2 léty mi provedli výměnu kloubu na palci pravé ruky. Mám po výměně různé problémy a bolí to. Nesmím to namáhat. Nevezmu pro bolest do ruky nic těžšího a neotevřu si ani sodovku. Dle lékaře je to v pořádku. Má s tím někdo zkušenost? Děkuji za odpověď.
Z duše vás lituju. Já mám zrychtované zápěstí. A jsou dny, kdy se z toho můžu zvencnout. Nemám sice umělý kloub, ale artritida se mi stěhuje po obvodu kloubu, do palce, do prstů. Zápěstí mám zdeformované, nefunkční. Je to nesmírně bolestivé, nekonečné, neřešitelné. Chodím od revmatologa k ortopedovi, ten mě objednal na radioaktivní injekci (už podruhé) a stále to nemá konec. Stačí, když se změní počasí a já jsem bolestí celá zelená. Fix!Chci dát s revmatoložkou ve fakultce řeč o biologické léčbě. Aspoň paprsek pomoci.
Ale trochu mi ulevily rehabilitace. Už jste to vyzkoušela?
Kosti bolej dlouho. Kloub mi zatím neměnikli, ale prodělal jsem vysokou korekční osteotomii bérce a než to přešlo, trvalo to. Fakt je, že dva roky mi přijde dlouho, ale snad ortopéd ví, co říká. Jinak s vámi cítím. Mně vyhrožují výměnou koleního kloubu, ale i když gonarthrosa se hlásí, operaci se už nějakých dvacet třicet let ůspěšně vyhýbám.
Z okruhu známných ale vím, že když se bolesti kloubů hodně zhorší, operace (zde šlo o kyčelní kloub) přináší výraznou úlevu. Takže ten Váš palec mne trochu zaráží. Jak jste se cítila před operací?
Máme v rodině nějaké fyzioterapeuty a jednou jsem poznamenala, jak ortopedové umějí měnit klouby, když chtějí. Že pan prezident už jezdí na lyžích a hraje tenis. Bylo mi vysvětleno, že stav svalů v okolí toho operovaného místa je nesmírně důležitý. Jakmile bolest člověka přiková na křeslo nebo postel, atrofuje svalstvo a pak ne a ne rozhýbat daný kloub. Ale když je svalstvo ve formě, že to je jiné kafe. A to že je u pana prezidenta. Je fit a proto už hraje tenis.
kartaginec, ono se to snadno řekne, zpevnit svalstvo, že? Ale jak?
Nejsem žádná významná osoba, proto takový výsledek. S největší pravděpodobností jsem byla první, komu to dělal. Po operaci mi trčel ostrý konec kosti překrytý pouze kůží. Po dobu 6 týdnů, co jsem měla sádru, to bylo nepředstavitelné utrpení. Pak jsem to chtěla odstranit a zase dohady s lékařem. Vyžádala jsem si odborné posouzení u jiného lékaře. S palcem se už nedá nic dalšího dělat, vše je nenávratně pryč. Takže, nevydařená operace. Palec nesmím namáhat, spadnout na něj, atd.. Bolavý kloub mi vyndali a místo něho mám voperovaný kroužek z umělé hmoty. Nemám foťák, jinak bych poslala foto.
Mé problémy s palcem trvaly téměř 10 let. Poslední 3 roky to už bylo k nevydržení a začala se mi deformovat ruka. Střídavě to byly rehabilitace, obstřiky, fixace a to bylo stále dokola, ale bez efektu. Navrhli mi opraci, pak prý bude ruka funkční a bez bolesti,ale opak je pravdou. Nebudu tady ani popisovat, co bylo po operaci. Proto jsem se tady ptala, zda má někdo nějaké zkušenosti a pooperační problémy. Díky za odpovědi.
Mám 9 let po zlomení zápěstí, a dodnes pociťuji občas bolest a opřít o ruku se nemůžu úplně. Ale když je nejhůř, tak dám na igelit půlku tvarohu, na to kápnu Alpu a zabalím ruku a na to plínu nebo šátek. Je to příjemné a uleví to od bolesti. Poradila mi to tehdy sestra na rehabilitaci a je to úleva. Nechám to dlouho na ruce, třeba do rána nebo večer u televize. Hodně to zabalte, ať ten tvaroh nepadá ven. Zkuste to, nebo Sněhurka z lékárny, to je gel mentolový s kostivalem, stojí asi 200, ale vydrží dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.